Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čínský boxer Fen Kai-shan se zamiluje do Hua Cheng-fen, jejíž manžel Kuan Yu-lou je známý tím, že ztloukl Fengovy boxerské svěřence. Po Kuanově smrti se jeho bratr snaží pomstít a zabije nejen Fenga, ale též Kuanovu manželku Hua. Řetěz pomsty pokračuje. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

David Chiang v Changově volném remaku Point Blank prolévá i cedí krev a na svojí nekompromisní cestě za pomstou za sebou nechává hromady mrtvol a fůru v půlce zlomených, nedokouřených cigaret. Absolut Chang Cheh se vším, co k tomu patří - a slušnou porcí dusné, bezvýchodné atmosféry navíc. Berte to podle libosti jako doporučení nebo varování. Ode mě 10/10. (Podrobněji a s obrázky tady.) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o mstě je už takovou nedílnou součástí takovýchto filmů a tato tradice se drží do dnešních dnů. Tento snímek nejen že prezentuje očekávané souboje kung-fu, ale kupodivu je tu důraz i na příběh a ten není zase až tak špatný, jak většinou bývá. Inu, je vidět, že si tady tvůrci dali přeci jen alespoň trochu záležet. Skromný film plný bojového umění pro potěšení fanoušků tohoto žánru. ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se mi podařilo úspěšně zapomenout podrobnosti o filmu z recenze MaedhRos, čekal mě po první části lehčí šok: „Zabili mi hlavní dekoraci, parchanti!“ Jenže Msta je ještě z Changova období, kdy ještě neuvízl v pasti schématičnosti a povrchních homoerotických významů (hlavně pozdější kung-fu snímky). Takže tu máme hlavně jednoduchý, ale silný příběh, klasické Changovo hrdinské krveprolití a hrdinu, který vypadá jako upgrade Jednorukého šermíře. Klidný, tichý a přece magor... Ale přávě tyhle vyšinuté individuality dělají Changovy snímky výjimečnými, že? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celý film je o pomste. O nejakej pomste. Doposiaľ som poriadne nezistil o akej. Kto chcel pomstiť koho, som vedel, ale prečo vraždil každého, kto mu prišiel pod ruku, nie. Príbeh je navyše plný homonymických čínskech trojmenných postáv ako Fuj Čo Som, Beng Či Bong :), z ktorých sa mi úplne roztočil rozum, a ktoré by som si musel zapisovať na papier aby som si pamätal, kto je kto. A vlastne ma to už ani nezaujíma. Zápletka filmu je totiž nanajvýš tragická. Každú chvíľu niekto niekoho zabije. Prvý druhého, potom tretí prvého a nakoniec tomu tretiemu niekto úplne neznámy vrazí dýku do chrbta, či do brucha, aby s ňou ešte následne mohol vyzabíjať pol gangu. A ide sa od začiatku. A keď už nezaujal dej, začne si človek oveľa viac všímať iné negatívne pôsobiace maličkosti. Dialógy, herci a hudba totiž tiež nie sú na veľmi dobrej úrovni, ale nakoniec to som ani nečakal. Na čo som sa spoliehal, boli akčné scény a bitky, na ktoré som pozeral (chvalabohu) znova s nadšením. A to je faktor, ktorému patrí osemdesiat percent môjho hodnotenia. Inak by som sa šiel pomstiť MGM, že mi ukradli hodinu a pol života. 40%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zase jednou u televize a tentokrát MGM představila 39 let starý klenot z Hong Kongu. Film o pomstě, který je krvavý, brutální, přímočarý a nezastavuje. Lehce arogantní Kuan Tai Chen připravuje před svou smrtí půdu nejen pro krvavou pomstu a velké divadlo pro diváka, ale hlavně pro Davida Chianga, který přijde a už z obrazovky nesleze. Jeho pohled stejně jako perfektně uhlazený vzhled pasuje do příběhu výborně a divák si najde svého "oblíbence" opravdu rychle... a pokud ne díky vzhledu a chování, tak určitě kvůli první zlomené ruce a mohutným výstřikům rudé krve (ta je stále podivně červená, jako červená barva na malování...) z každého těla. Akce spojená s krví a brutalitou v příběhu o pomstě, za kterou se má občas jít bez ohledu na následky. To vše se stylem a skvělou atmosférou dvacátých let 19. století. (mimochodem, ten bílý oblek ze závěru snímku si patrně půjčilo více filmů...viz Equilibrium...nebo snad náhoda?) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama