Reklama

Reklama

Televizní scenárista a producent Taylor Mendon měl na víc než na mizerný sitcom, ale pití, drogy a hazardní hry ho stáhly dolů. Teď chce, aby mu manželka odpustila, a hodlá zachránit neteř Amandu ze svodů života v Las Vegas.  Matthew Broderick se v americké dramatické komedii představuje v roli televizního scenáristy a producenta Taylora Mendona, který pracuje na mizerně sledovaném sitcomu. Původně sice měl mnohem vyšší cíle, ale to by nesměl být hazardní hráč, pijan a narkoman. Teď sice tvrdí, že už má problémy pod kontrolou, ale když mu jeho žena Lorraine přijde na další prohřešek, opustí ho. Aby ji Taylor získal zpět, vymyslí skvělý plán. Odjede do Las Vegas, kde žije jeho půvabná dvacetiletá neteř Amanda, a zřejmě se živí prostitucí, a přiveze ji zpátky domů. Jenže i sebelepší plán může mít chybu - dokáže Taylor odolat hráčskému pokušení ve městě, kde se s ním setká na každém kroku? Režii má Peter Tolan. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Matthew Broderick tady praktikoval famozní humor a Brittanny Snow jako děvka Amanda je vysloveně rajc nad rajc. Zamiloval jsem se do ní v okamžiku když tvrdě a nekomprosině řekne "ten zmrd se mě vystříkal na kozy." a vzápětí pak úplně něžně a zamilovaně řekne "Víš já svého přítele miluju, chci mu dát hrozně moc lásky a doufám že ho to změní." Jóóó pro romanticky založený děvky jsem měl vždycky slabost. Zdejší hodnocení absolutně nechápu, původně jsme chtěl dát trojec, ale když zase vidím tu armádu zdejších sucharů, jedu nahoru. No je otázkou jestli to tady všichni viděli, protože se tady v hodnocení objevují nedodělci, kteří v roce 2009 hodnotí filmy z roku 2010. Co je tedy trapnější ? Tato komedie nebo hodnocení zdejších nedodělků ? HA ! Nic, ještě řeknu fóráka z filmu ať vidíte, že to je vtipnej film. Matthew žere v herně hambáče a salát mu kecne na košili, nevšimne si toho a tváří se dál jak Topolánek ve sněmovně, pak přijde čísnice, vizuálně nic moc, ale do pokoje bez elektřiny by stačila a řekne mu "pane máte na tý košili salát" a Mathew, aby neztratil dekoru, tak s klidem odpoví "to k tý košili patří". Tak jsme se všichni zasmáli a teď už hajdy do postele. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem skromný člověk, většinou od filmu moc nechci, ale když už to má být komedie, tak se chci zasmát a to se mi nepodařilo. Svědomitě jsem nejprve hledal chybu u sebe, ale když jsem se opětovně přesvědčil o své naprosté dokonalosti, tak musí být chyba na straně tvůrců. Zasypali mne totiž neuvěřitelně nesympatickými postavami a tak trapným lhaním závislých, že z toho ani sympatická běhna Amanda nedokázala vykouřit alespoň průměrné hodnocení. Snad jen strejda Taylor svým provokováním pitomce Grega dokázal vnést svěží vánek do nudného vzduchu v casinech, ale důvod k vypnutí větráků to rozhodně nebyl. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Las Vegas, hazard, gambler a Brittany Snow jako třešnička na dortu. Co víc si můžu přát! Matthew Broderick rozhodně nepatří mezi mé oblíbené herce, ale tady mi vůbec nevadil. Jeho loser mi byl místy dokonce velice sympatický. Vzhledem k hodnocení jsem ani nečekal, že se tolik nasměju. Nadšení z filmu samozřejmě umocňuje moje platonická láska k Brittany, ale i tak si myslím, že to zdejší suchaři, kteří hodnotí podle Příručky vybraného vkusu, sestřelili až moc. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která chvílemi i pobaví a která patří k těm filmům, které mi ukazují, proč bych si neměl začínat se žádným ze zlozvyků, protože ty výsledky pak opravdu nestojí za to. Ale tenhle film není tak o zlozvycích a neduhách hlavního hrdiny (i když je to taky jedna z částí příběhu) jako spíše o tom, že je možné dosáhnout splnění amerického snu (vlastní dům, dostatek financí, pohledný partner), ale za jakou cenu. Amanda má vlastně všechno, co by mělo činit člověka šťastným, jenže to by bohužel nesměla být prostitutkou. A právě z tohoto života jí chce její strýček dostat, aby si to vyžehlil u své manželky. Matthew Broderick zde hraje zajímavého chlápka, který mentoruje a domlouvá své neteři, zatímco sám nežije zrovna příkladný život a ten konec celého filmu dává naději, že si to snad konečně začal uvědomovat. Do toho je tu velmi pohledná blondýnka Brittany Snow, která na první pohled vypadá jako nezkažená mladá slušná dívka, aby za okamžik začala nabízet kolemjdoucím chlápkům sex a před svým strýčkem použila slova "stříkat" a "kozy" v jedné větě, což, jak strýček vtipně poznamenává, ještě neslyšel žádnou ženu říci. Tohle je zkrátka komedie, která zase tak často nevyvolá v divákovi salvy smíchu, ale o to více je zajímavá a o to lépe se na ní dívá. Film totiž není ani náhodou trapný a tvůrcům se tohle dokonale podařilo. Uděluji lepší tři hvězdičky, možná by to bylo i na čtyři hvězdy, ale zatím zaokrouhluji spíše dolů a nechám si to rozležet v hlavě. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jakoby tvůrci nevěděli, jestli chtějí natočit spíše komedii, nebo drama o postavě gamblera a prostitutky. A nefunguje ani jedno. Když už si totiž člověk řiká, že už fakt tvůrci přepnuli na tu vážnější notu, tak řekne už dost obtloustlý a většinu času nudný Matthew Broderick nějakou cynickou hlášku a nebo přispěchá celkem nevyužitý a zbytečný Steve Coogan. Zkrátka nepovedený film v obou směrech, aneb co byste chtěli po filmu, kde hraje docelou vděčnou roli prostitutky příšerná Brittany Snow. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Komedie, při které jsem se nezasmál a prakticky celou dobu jsem se nudil a čekal na konec. Broderick sice špatný není, ale připadalo mně, že nemá prakticky co hrát. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Myslím, že každému je jasné, ako to asi môže dopadnúť, keď pošlete gamblera, aby vo Vegas vyzdvihol prostitútku. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Matthew Broderick nemá moc štěstí na nové projekty a ani tato rádoby komedie o hledání neteře se nezařadí mezi jeho lepší filmy. Inspektor Gadget patřil k propadákům, Stepfordské paničky byly přijaty s rozpaky, Marie a Bruce je totální (finský) úlet, komedie Poslední výstřel nebo Budiž světlo moc k popukání nebyly, a drama Konečně spolu umřelo na nedostatek nápadu i příběhu. V této snad komedii hraje televizního producenta, alkoholik a gamblera v jedné osobě, který vyráží do Las Vegas přesvědčit svou 21letou neteř Amandu, aby přestala s prostitucí a polepšila se. Vedou mezi sebou různě obsprostlé řeči, jež nejsou často nijak vtipné, aby to skončilo do tracena, protože se v podstatě nic nezmění. Prostě film, který nezaujme příběhem, postavami, ani dialogy, ani vtipem, natož nějakým dramatickým obloukem. Disk nenabízí žádný bonus, ale zase rychle naběhne menu, bez zdržování. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, kolik stran musí mít takovej scénář ??" - "Standardní čtyřicetiminutová epizoda na sedmi kamerách ?? Asi 44.." - "44 ?? Já mám jen sedm !! Možná by ses na to moh podívat, vylepšit, dopsat nějaký přídavný jména, slovesa a takový ty krámy.." ;) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut to vypadalo alespoň na průměrnou komedii. Matthew Broderick totiž poměrně dobře hláškuje a jeho postava, spisovatele Taylora Peterse se tváří jako slabší odvar Hanka Moodyho z Californication. Když se ale děj přesune do Las Vegas, celý snímek jako mávnutím kouzelného proutku ztratí tu trochu šťávy, kterou měl (zejména kvůli režijní nechopnosti Petera Tolana využít potenciál scénáře) a z Finding Amanda se stává pouze dlouhé čekání na konec. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je opísaný ako komédia, a hoci je zábavný, občas je aj trochu smutný. Príbeh je o problémovom mužovi stredného veku, ktorý má problémy so závislosťou a snaží sa zachrániť svoju neter pred prostitúciou v Las Vegas. 6/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pokud to měla být komedie, tak jsem někde jinde. Mám rád různé druhy humoru a často mi stačí málo. Broderick dle mého není komik, ale tragéd. Což by nevadilo, kdyby se jednalo o scénář od Woodyho Allena. Petr Tolan ale nemá Woodyho schopnosti. Nedokoukal jsem. 40% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Taylor Mendon, známý a uznávaný herec vášnivě propadl hazardním hrám, což, kromě velmi rychle snižujícího se jmění, znamená i problémy s jeho ženou Lorraine. V rodině není ale sám, kdo by se mohl stát černou ovcí - jeho neteř Amanda žije v Las Vegas, kde se asi živí prostitucí. Taylor se do Vegas vydá, aby Amandu přemluvil k návratu do normálního života, ale i aby své ženě dokázal, že jeho problémy s hazardem již jsou pryč. Ale Vegas je město hříchu, a tak Taylor nebude mít svůj úkol dvakrát jednoduchý ... Film sice má svůj potenciál, ale nevím proč, nějak mne zaujmout nedokázal. Shlédnout jsem jej musel asi natřikrát, protože jsem u něj vždycky usnul. Matthew Broderickovi sice takováto role sedí jako prdel na hrnec, ale ani on mne u filmu neudržel, o ostatních ani nemluvě, nicméně na Brittany Snow se alespoň dobře kouká. Docela mě potěšil samotný konec :) ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné, nenáročné pokoukání prošpikované pár dobrými herci v malých rolích a solidním humorem. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Takový pohodový film, sice ničím zas tolik nezaujme, ale ani neurazí. Jeho největším problémem je, že v rámci žánrů je u obou na půli cesty a ani jeden bohužel nefunguje na 100 %. Je to prostě příběh jedné mladé šlapkoidní blondýnky a jejího věšně ulhaného gamblerského strýce, který sice uteče aniž by vás nudil, ale po pár dnech si z filmu na moc věcí nevzpomenete. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Broderick je závislý na sázení a proto jede do Las Vegas zachránit neteř, která tady prostituuje. Většinu času je ten humor dost křečovitý a navíc to nefunguje ani jako drama. 2.5/10 ()

Reklama

Reklama