Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotka parašutistů se vydává do Japonci okupované Burmy na nebezpečnou, ale důležitou misi: najít a zlikvidovat radiostanici. Po splnění úkolu je čeká návrat zpět na základnu, ovšem mezitím jsou obklíčeni Japonci a místo přímého odletu musí podstoupit dlouhou a těžkou cestu džunglí okupovanou nepřáteli. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

Flego 

všechny recenze uživatele

Kapitán Nelson ( opať vynikajúci Errol Flynn ) a jeho skupina výsadkárov dostane za úlohu zneškodniť japonskú rádiostanicu v barmskej dźungli. Rozkaz je splnený do bodky, ale to horšie čaká jednotku na ceste spať... Klasický vojnový snímok skúseného režiséra má však v sebe niečo zvláštne. Nejde o žiadny masaker, či divoké prestrelky, aj tak má snímok správne napatie až do konca. K skvelému zážitku prispieva aj skvelá kamera a vynikajúca hudba. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Slibná paragánská capture-the-jungle mise se mění až v escape-the-jungle beznaděj. Zatímco sadistický japky číhají neznámo kde kolem, Walsh výborně buduje a drží napětí. Narozdíl od pozdějších konfliktů tu ještě máme ten hezký duch boje za dobrou věc a jednotka je old schoolově plná srandistů, dobráků a sympaťáků, vedený tím největším z kapitánů správňáků (Errol Flynn). Poctivá práce v úplné topce tehdejších válečňáků. Vypadá skvěle, zamrzí však nebarevnost, zde by vzhledem k prostředí velmi prospělo. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud se tetelíte strachy, zpoza kterého keře na vás vyskočí Japonec anebo přiletí kulka z letitého samopalu, je vše v pořádku. Obdiv tvůrcům, kteří v roce 1945 dokázali takhle natočit film. Technicky předběhl svou dobu, kamera je skutečně úžasně ostrá, světelnost na výbornou. Přestože film trvá přes dvě hodiny, nudit se nebudete. Tisíckrát napínavější než Private Ryan, a to se ve filmu s ohledem na dobu (rok i okolnosti) prakticky neobjeví krev ani explicitní masakr. Errol Flynn nebyl jen otravný pirát, lučišník a milovník, byl i skvělý kapitán. Japonci sice vypadají trochu jinak, kde ale před koncem války vzít takový kompars, že? Jeden z významných válečných filmů, které rozhodně stojí za to vidět, opravdu se nenechte odradit jeho stářím. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Vynikající válečný film, kterému byla zjevně věnována velká podpora i ze strany amerického ministerstva války. Soudím tak alespoň podle prvotřídní produkce. Film šel do kin ještě v době kumulujících válečných střetů, tudíž je pochopitelná a lehce omluvitelná glorifikace vojáků na té "správné" straně barikády. On kdo by taky neglorifikoval Errola Flynna? To je neskutečný frajer a sympaťák :-) ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Působivý válečný film, který je natočen ještě, když na některývh místech probíhala válka. O to více je reálnější. Američtí parašutisté seskakují do okupované Burmy, aby zneškodnili radiostanici. Poté se vydávají na místo vyzvednutí. Ale nakonec je čeká neskutečně dlouhá, vyčerpávající cesta burmskou džunglí. Výborné herecké výkony v čele s Errolem Flynnem. Působivé válečné střety jako z dobových filmových týdeníků a zvuky džungle, jako bych se tam nacházel. A naprosto úžasný konec, kdy se bojuje o kopec. Možná by ale neuškodila kratší stopáž. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sa po celý čas neobjaví ani jedna žena. (westerns)
  • Ve filmu byly použity autentické záběry, natočené americkými válečnými zpravodajci. (Karlos80)

Reklama

Reklama