Půlnoční polibek
Polnočný bozk
Komedie / Romantický / Drama
USA, 2007, 90 min
Alex HoldridgePlakáty
Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje.
To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…
Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora) -
Snímek In Search of a Midnight Kiss zobrazuje události, které se udály během Silvestra a Nového roku v LA. Příběh začíná scénou, kdy Wilson masturbuje nad fotkou přítelkyně svého nejlepšího kamaráda Jacoba, který jej přistihne. Během následného rozhovoru navrhne Wilsonovi, ať si umístí inzerát na Craig's List. Wilson se v té době vzpamatovává z rozchodu, má deprese, odmítá chodit ven. Díky inzerátu Wilson potká dívku jménem Vivian. Spolu pak prožijí spoustu zajímavých příhod, během nichž se mezi nimi vytvoří zvláštní vztah. (Just.m3)
kOCOUR
Způsob, jakým se ti dva dají dohromady, je mi proti srsti, resp. jí bych s radostí okamžitě sáhnul do úsměvu. Zbytek už ale šlape. Navíc v totálně smithovském duchu, což se počítá!(10.1.2011)
AngelAngie
Plakát vzbuzující dojem přelomové romance, který opravdu naláká, ale ve výsledku zklame. Film na mě působil jako nezávislá nízkorozpočtová prvotina mladého režiséra, který "prostě toužil natočit ublíženou výpověď o klukovi, který je looser, ale který si na své taky příjde...". Černobílý obraz mi příliš neseděl, myslím, že si tvůrce mohl pohrát s barvami a hl. se záběrováním, které by tomu vůbec neuškodilo, interiéry na mě působily velmi chabě. Jistou originalitu tomuhle snímku určitě nemůžu upřít, stejně tak jisté záběry, které na mě působily jako z čerstvě vyvolané lesknoucí se fotografie světového umělce, dialogy umí zaujmout, ale jako celek pro mě příliš "free", spíše film pro radost "šup a natočím si malý - velký film o lásce..."(16.8.2009)
║Rozpočet $25,000║Tržby USA $172,605║Tržby Celosvetovo $1,281,183║(14.8.2009)
KarelR
Nejlepší romance poslední doby? Linklaterovsky nezávislá, smithovsky nekorektní, ale především scenáristicky nepolevující, což se dnes vidí málokdy. Víc rolí pro Saru Simmonds!(13.2.2010)
Jossie
Nádherný film, dva totálně zničení mladí lidé se náhodou sejdou na inzerát a vlastně si celou dobu jen povídají a ty jejich hovory jsou tak fajn a tak se tam pomalu ukazuje něco jiného, než jste si mysleli původně a ti hodní jsou ti zlí a ti divní jsou vlastně prima a zároveň nic není tak jednoduché a to černobílé provedení to tak hezky dokresluje a Wilson je prostě úžasný...moc hezký film.(2.5.2010)
Kryšpín
Tenhle rok se čeští distributoři rozhodli všem zasáhnout do života lásky a do kin nám nabízí skvělé a neotřelé filmy s kapkou humoru, které jsou jak že života. Svojí "amatérskou" kamerou mi to připomíná snímek Once , ale je obohacen o černobílý look. A přeci jen vám to vše připadá skutečné. Proto si mě Půlnoční polibek získal a doufám, že jednou taky na Nový rok někoho políbím.(19.2.2010)
Darren
Od první scény jsem věděl, že tohle bude paráda. On tak trochu looser, ale od začátku sympaťák a ona si, pravda, sympatie musí v průběhu získat a trochu jí to trvá. Žádná hloupá žánrová klišé, jen obrovská porce originálních situací a slovních přestřelek. Někdo může mít problém s formou, ale řeči o amatérismu jsou podle mě dost mimo. Pro mě od této chvíle jednička mezi romantickými konverzačkami. 9/10(9.8.2011)
Rogue
Smithovské pravdy v nezávislejší a černobílejší verzi Before Sunrise.(16.2.2010)
viperblade
Půlnoční polibek je fakt zvláštní film. Hlavně co se týče kamery, protože ta je někdy zajímavá (prvních cca. 10 černobílých minut) ale většinou je jen naprosto amatérská. Ne, že bych byl, bůh ví jaký odborník na tohle téma, ale když vám záběry připomenou vaši dovolenou, kterou máte na VHS staženou z normální (ne digitální) kamery, tak je něco hodně blbě. Další problém jsem měl s hlavní představitelkou - Vivian. Prvních 10 minut je tak afektovaná, že každý normální chlap by ji už dávno jebnul lopatou, aby se vzpamatovala (sorry, ale tohle nejde jinak říct.) Pak se ale NĚCO stane a začne být snesitelná. A takhle se to za celý film stane ještě jednou. A stejné je to i se samotným filmem. Někdy máte pocit, že sledujete něco, co tu už dlouho nebylo, něco tak krásného, aby vzápětí vás jiné záběry vrátily na zem a připomněly vám, že tohle je jen rádoby chytrý snímek, který omílá nejrůznější pravdy a polopravdy o vztazích. Ke konci filmu jsem se rozhodoval mezi 3 a 4 hvězdami, ale za ten fakt pohodový konec, prostě musím přidat. A to i přes všechna negativa, které jsem tu napsal. Tohle není film pro každého, je mi jasné, že mnohým se to nebude líbit, jiní to budou milovat. Pokud jde o mě, tak jsem někde v polovině cesty. Někdy, za hodně hodně dlouhou dobu si to pustím a uvidím, jestli nějak změním názor.(17.2.2010)
castor
Náhodou jsem přepnul a po pár minutách mě to už nepustilo přepínat jinam.. sympaticky zajímavé, příjemně nezávislé!!(15.10.2011)
Arbiter
Není překvapivé, že se ztratí vždy jen jedna bota z páru. Když se ztratí obě, nedají se za ztracené považovat. Jsou jen jinde, než se předpokládalo.(12.2.2011)
Aky
Jednoduchý, prostý, milý příběh. Jen se mi chvílemi zdálo, že to režisér a scénárista se snahou po originalitě trošku přehánějí. Nemusí být každý dailog neotřelý a každá situace jedinečná, aby vznikla patřičná atmosféra; někdy možná spíše naopak.(23.7.2011)
numi
LA variace na Before Sunset. Se vším tím okázalým pozlátkem andělského města navrch. Žádná velká romantická láska, která přijde jednou za život. Na to je tady přece Paříž. Los Angles je zrcadlem pro náhodné seznámení, plytké a povrchní soudy druhých, mezi kterými probleskuje závan fatální lásky, ale ve skutečnosti jde možná jen o převlečený pocit totálního osamocení a znuděného života. Dívá se na to líp, než když se to prožívá.(1.7.2010)
swed
Takhle nějak by to dopadlo, kdyby scénář k Linklaterovu "Před úsvitem" režíroval Woody Allen a o druhou polovinu své režisérské sesle by se dělil s rozměrným pozadím Judda Apatowa. "Půlnoční polibek" klade důraz na sílu okamžiku, dává příležitost neokoukaným tvářím (obsazení hlavní dvojice se nadmíru povedlo) a upomíná na nezávislou scénu. Příběh není tím, co by výrazněji překračovalo rámec zaběhnutých standardů, tím podstatným jsou postavy a dialogy, díky nimž ve mě film zanechal hluboký dojem. 9/10(21.12.2009)
gibbon
Romantická konverzační komedie s minimem zvětralých frází, chytře břitkými dialogy, sympaticky neokoukanými a nedokonalými tvářemi, netradičním koncem. To jsou mi věci. Tato černobílá variace na Linklaterovy procházky má hravost indie filmů a zároveň postrádá mnohé jejich neduhy. Paráda(12.2.2009)
claudel
V předvečer Valentýnské neděle jsme vyrazili s mojí milou do kina na tematicky snad nejvhodnější filmy, Půlnoční polibek a Na sv.Valentýna. Oba jsou tak nějak na čtyři až pět hvězdiček, každý kouzelný a originální něčím jiným, ale vzhledem k výjimečnosti situace, zamilované nálady a příhodné atmosféry dávám oběma filmům známku nejvyšší. Myslím, že každý v sále včetně nás dostal chuť na sladký půlnoční polibek :-)(17.2.2010)
Duotone28
nice story, nazdar(4.2.2010)
St4nley
Veľmi príjemný počin, realistický s nádychom romance. Čo iné by dokázalo Wilsona vrátiť madzi ľudí ako príjemný večer so slečnou a jej úsmev na tváry? Viac takýchto filmov. Jediná škoda, že som sa nedostal ku čiernobielej verzii.(14.2.2010)
neoBlast
Správných "poctivých" indie až za humna není nikdy dost. Námětově se vracíme k Linklaterově božské dvojici nebo k teen provedení Rande na jednu noc, ale vše dostáváme v mnohem nezávislejším podání (digitální kamera mi pila krev) se skvěle padnoucími herci a trochu větším dramatem než od podobných filmů očekávám. Ale funguje to překvapivě i po té romantické stránce. 75 %(21.2.2010)
fruitbueno
Konverzační romanťárna s neskutečně sympatickým hlavním hrdinou. Tomu klučinovi bych dala šanci i já :-)) Jinak je to věc, která se vám do dvaceti minut vytratí z hlavy a nezbyde po ní ani ten půlnoční polibek!(3.7.2010)
Mládeži přístupný
| V kinech ČR od: | 11.02.2010 Atlantis |