Reklama

Reklama

Comeback

(seriál)
  • Slovensko Comeback
Česko, (2008–2011), 22 h 38 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Tomáš Matonoha, Kristýna Leichtová, Martin Dejdar, Dana Batulková, Matouš Ruml, Marie Doležalová, Simona Babčáková, Jakub Žáček, Karel Gott (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Říkal si Tomi Paci a svět šoubyznysu a fanynky mu ležely u nohou. Teď na zašlou slávu jen vzpomíná a se svým svérázným bratrem Ozzákem vychovává sedmnáctiletou dceru Ivu... Jsou stejní jako vy a dokáží se tomu zasmát. Původní český sitcom. (oficiální text distributora)

Recenze (1 215)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Zatím hodně příjemné překvapení, uvidíme dál... ----- Po mnoha a mnoha zhlédnutých dílech Comebacku, mohu říct jen to, že něco tak dobrého v české televizi už hodně dlouhou dobu nevzniklo. Sitcom téměř "západního" ražení nezačal nudit a pro mě je ideálním dílem pro odpočinek a zábavu, kterou poskytuje i při o pakovaném zhlédnutí... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jediný díl, protože jinak absolutně nestíhám a byla to zrovna ta epizoda, ve které hrdinové hubnou. A čekal jsem to určitě horší. Jednak to po celou dobu není skoro vůbec trapný a hlavně, dvakrát jsem se opravdu od srdce zasmál! Takže 4*, to je známka punku!...viděl už jsem většinu dílů a na hodnocení trvám, mezi českými sitcomy naprostý unikát! ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jeden jediný díl, který byl o tom, jak se hlava rodiny snaží zabránit posílání peněz na indickou holčičku s velmi podivným jménem. Přišlo mi to celkem dobré - jednoduché, svižné a místy jsem se fakt dobře bavil. Kromě toho, na seriálu pracuje můj kamarád, takže pod 3 rozhodně nepůjdu a až se k tomu dostanu a zkouknu další díl, ještě to možná o něco zvýším. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Velice dobře pochopené základy sitcomového žánru, každý díl má vybroušenou strukturu a několik running jokes. Dobré skloubení amerických a českých prvků. Herci - kus od kusu. (Mám - nejen diváckou slabost - pro Kristýnu Leichtovou, která tady hraje takovou Danu z Kroku za krokem; Ozzák je námět na sociologický rozbor; Matonoha má velké výkyvy.) Lámu si hlavu nad výpravností produkce - nakolik má celý seriál působit lacině. Rozhodně to má celé stoupající úroveň a hodnocení většiny lidí, co nedali více než tři díly, je dost zavádějící. Comeback je první český sitcom, který má kultovní potenciál. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jak kdy... Spolehlivě nejvtipnější postavou je z mého pohledu Iva v podání Kristýny Leichtové, Dejdarův Ozzák je také dobrý, ale časem se (podobně jako třeba Homer Simpson nebo Bender O. Rodriguez) okouká a humor v jeho podání začne být trochu stereotypní. Více než Tomáš Matonoha, který oběma zmíněným vlastně pořád jen přihrává, se mi rozhodně líbí Dana Batulková a Simona Babčáková, zato nablblý Lexa a jeho sestra jsou naopak naprosto nesnesitelní. Někdy je to opravdu hodně vtipné, někdy zase trapné a myslím, že bez sitcomového smíchu by se to bývalo obešlo úplně. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (183)

  • V epizodě Modelka (2008) se při dohadování o tom, jak dostanou Ozzáka (Martin Dejdar) bez pasu do Švýcarska Ozzák zmíní, že ho může Tomáš (Tomáš Matonoha) propašovat v kufru auta, jako když kdysi jeli na Queeny do Budapešti. Na Tomášovu výtku, že dneska už je jiná doba, Ozzák odpoví: „no právě, jsou větší kufry“. V celé 2. sérii (2010) však Pacovští jezdí typem auta Fiat 126P, známým také jako „Maluch“, který se u nás prodával v letech 1972-1989, tedy pravděpodobně i tím samým, jakým kdysi mohli jet do Budapešti. Vzhledem k velikosti a stáří auta tedy Ozzákova poznámka o větších kufrech u novodobých aut vyznívá nesmyslně. (cundak)
  • Když se v 18. díle 1. série "CzechSteh" ptá Tomáš (Tomáš Matonoha), jestli Hip Hop Kemp je televizní pořad, jak se v něm hraje košanda. Myslí tím dětský zábavný pořad Hip Hap Hop (od r. 1992), vysílaný v 90. letech, kde jedna z disciplín byla právě košanda. (ELBobes)
  • Herec, který představuje dalajlámu ve 20 dílu 1. série "Berňák", nemluví tibetsky, ale mongolsky. (Ezis)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama