Reklama

Reklama

Comeback

(seriál)
  • Slovensko Comeback
Česko, (2008–2011), 22 h 38 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Tomáš Matonoha, Kristýna Leichtová, Martin Dejdar, Dana Batulková, Matouš Ruml, Marie Doležalová, Simona Babčáková, Jakub Žáček, Karel Gott (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Říkal si Tomi Paci a svět šoubyznysu a fanynky mu ležely u nohou. Teď na zašlou slávu jen vzpomíná a se svým svérázným bratrem Ozzákem vychovává sedmnáctiletou dceru Ivu... Jsou stejní jako vy a dokáží se tomu zasmát. Původní český sitcom. (oficiální text distributora)

Recenze (1 215)

Morien 

všechny recenze uživatele

Někdo byl proti svojí vůli vzdělán, já byla proti svojí vůli donucena oblíbit si tento seriál. A vzhledem k tomu, že to není desátý přepis sedmého přepisu původního úlanbátarského muzikálu, který pro výpravný historický epos přepracovala islandská národní opera a nakonec do padesáti amerických jazyků přeložila OSN, přidávám hvězdu navíc. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V těch blitkách a výkalech v podobě novodobých českých seriálů (a hlavně těch od Novy a Primy) je tohle naprostý skvost a diamant. Uznávám, že to dokáže být dost praštěný, ale není díl, kdy bych se nezasmál. Skvělé hlášky, skvělé vtipy, výborně postavy! A docela čumím, že tenhle seriál si udržel kvalitu, možná se dokonce i zlepšil s 2. sérií. ()

Reklama

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Bojím se to nazvat sitcomem a zároveň se obávám toho, že se o jeho vytvoření Dušek s Fuitem opravdu pokoušeli. Pokud tomu tak skutečně je, vezměte do ruky mixér, smíchejte dohromady všechny existující i neexistující posměšky, úšklebky či nadávky a vzejde vám můj stručný názor na toto "dílo". Větší poctu si britské komediální skvosty přát opravdu nemohly. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zatím příjemné překvapení. Dejdar coby Ozzák je fakt cool, Matonoha hraje dost dobře. Pokud to srovnáte s nynější tvorbou TV NOVA, tak je jasné, že tohle bude určitě její nejlepší výtvor za posledních několik let. A překvapilo mě, s jakou chutí si zparodovali sami sebe Gott a Hložek. Fakt dobrý. Snad to tak vydrží. Ozzák: "Koupím si křeslo." Lexa: "A jaký bude?" Ozzák: "Černý a nebezpečný!" :) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Rockové muzice nerozumím tolik, jak bych asi v sociálním měřítku měl, a obecně ji nevyhledávám, nicméně jakoukoli uznávanou klasiku si vždy rád poslechnu (jen punková je mi asi 5 let proti srsti). O československé hudbě z dob socialismu celkově, na kterou se tu naráží mnohem více, taky toho moc nevím, ale obecně mi nevadí. Ovšem na to, jaká subjektivní muka pro mě byl první díl (chápu však, že bez něj by to nešlo), se to hodně rychle vybarvilo a zrodil se velmi dobrý sitcom nejen (!) na české poměry. A není to štěstím, že by se typické novácké křepčení chytilo správných kulis. Naopak, všechny kulisy, mezi něž patří domov Pacovských, obchod s cédéčky U Dvou akordů i hospoda U Jezevce jsou plně využity, postavy taky (kromě Saši/Doležalové) a to víc, než jsem čekal. Dejdar jako Ozzák se staral o nejvíce zábavy, Matonoha jako vyhaslá hvězda Tomi Paci skoro taktéž, totéž bych vlastně řekl i o Batulkové jako Marcele a dětech - Leichtová jako Iva, Ruml jako Lexa; ta Doležalová jako Saša tam zas tak moc nebyla. Babčáková jako její jmenovkyně Simona jako klidná chudá zrazená matka dvojčat (Lexa, Saša) padla do kůže hospodské perfektně a její sarkasmy mě bavily taky hodně (jen nevím, proč nebyla v první sérii zmíněna v úvodních titulcích). Jakub Žáček ve svých cameích byl taky výborný (díky dílu o studiu Božích mlýnů to však ve skutečnosti byla jedna a tatáž role). A ty zápletky? To opravdu psal a produkoval někdo z Novy? Vždyť byly v rámci žánru kreativní (originální náměty sitcomů v celku se snad tolik nevyžadují). Tedy jen do nějaké doby, u amerických sitcomů jsem se taky ze začátku hodně bavil a potom to postupně opadalo, vydrželo to snad jen u Přátel. Chtěl bych dodat, že ty americké mají rozhodně lepší kulisy i větší množství, lepší herce (ty konkurzy jsou holt složitější) i vlastně vývoj postav, ale situační komika je většinou ve srovnání s Comebackem na podobné úrovni (britské jsou mnohdy úplně jiné, ty sem netahám). A ta tu byla sakra dobrá. Ovšem jen do té doby, než zbourali hospodu U Jezevce, potom tam ta 'nováckost' začala čím dál více prosakovat, úroveň humoru klesala a postavy svůj šarm (pokud to tak můžu říct) postupně ztrácely. Nejvíc to schytala postava Lexi, která měla jako naivní duchem nepřítomné pako svůj smysl i potenciál vedle Ozzáka, který se úplně naplnil jen jednou za čas. Stal se z toho kluka totální impulzivní idiot a začal mě skutečně štvát. Saši/Marie Doležalové jsme se dočkali více, ale nijak ji nerozvinuli a spíš rušila. A bylo mi jasný, že Jakub Žáček taky potřebuje peníze, ale po odhalení identity jeho role to naprosto ztratilo smysl. Nebýt Ozzáka, nechtěl bych si představit, jak by to vypadalo. Asi bych to už uzavřel, nevím, co bych víc na Comeback řekl. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (183)

  • V 16. díle 2. série s názvem "Holter" si Tomáš (Tomáš Matonoha) na papírek svých denních aktivit zapíše: "Cesta do práce tramvají - mírný stres". V mnoha minulých dílech je však jasně řečeno, že obchod U Dvou Akordů se nachází ve stejné ulici jako byt Pacovských. (NiWi)
  • V epizodě "Pan Prase odchází" se v záběrech v čase mezi 10:40 a 12:00 mění počet a poloha tyčinek v pulitru. (Jirka_Globus)
  • V epizodě Narozzeniny (2009) je řečeno, že Tomášův (Tomáš Matonoha) věk je čtyřicet pět let a v epizodě Pomáhat a chránit (2008) se dozvíme, že Ozzák (Martin Dejdar) je o 5 let starší než Tomáš. Pokud se děj seriálu odehrává v roce 2008, mohli bychom spočítat, že se postava Tomáše narodila v roce 1963 a postava Ozzáka v roce 1958. (Meev)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama