Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojáci konfederace v čele s kapitánem Lafem (Errol Flynn) mají tajný úkol, který jim udělil samotný generál Lee. Dva tisíce mil od frontové linie se musí spojit s Colem Smithem a po té s rebely, které vede. Situace se ovšem zkomplikuje, když indiáni z kmene Šošonů přepadnou dostavník, v němž je dívka jednoho důstojníka unie. Lafe se svými muži ji zachrání, ovšem důstojník je již na cestě se svými vojáky a trojcí indiánů. Padnou do pasti, kterou jim Lafe nastraží. Jedné noci se podaří jednomu z Šošonů uprchnout a po té propukne to pravé peklo. (Mol)

(více)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jsem si říkal, co může být lepšího než si v neděli večer odpočinout u westernu s Errolem Flynnem. Tak jsem to pustil, ozvala se krásná melodie, která mi lehce asociovala pozdější hudbu z Vinettoua a pak jsem se zděsil. Po skončení titulků se objevilo auto. Leknul jsem se, že buď se jedná o western z tehdejší současnosti anebo se dívám na blbej film, ale naštěstí všechny obavy brzo zmizely. Auto zastavilo u pomníku události popisované ve filmu a já se přenesl zpátky do 19. století, když Sever válčil s Jihem :-) Upřímně řečeno western nic moc. Příliš mnoho řečí a příliš málo akce. Celkově to stálo pořád na místě a nikam nespělo a pak najednou byl strašně rychle konec. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rocky Mountain je western, který má v mnoha svých pasážích skvělou atmosféru, takovou až lyrickou. Moc se tu toho nestane, ale můžete se je jako divák přenést přímo do dějiště filmu a představovat si sebe v daných podmínkách. Ke konci pak nechybí ani smysl pro čest a úctu, čímž se utvrzuje výsledný, příjemný dojem za 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pochmurný western bez polibku, zato s jižanským fanfarónstvím. Tak první dvě třetiny snímku mi to připadalo jako promrhaný příběh se silným potenciálem, ale slabším ztvárněním. ____Výprava jižanských vojáků, jejichž věc je už téměř prohraná, je bezvýchodná. V pusté krajině bez vody čekají spíš na iluzi než na reálnou pomoc, která by mohla ještě zvrátit průběh války. Záchrana yankeeské dívky z dostavníku přepadeného indiány je čin hodný Dona Quijota, připomíná, že i po letech bojů si vojáci uchovávají tradici galantních jižanů, přestože se tím ocitnou v nevýhodě. Jenomže všechnu tuhle marnost a přesvědčení, které vede k ještě většímu zmaru, snímek ukazuje tak nějak letmo, pořádně se do toho neopře, obrušuje hrany tam, kde by měl bodnout. ____ Pak ale nastává finále a to je ohromující. Konečně film předvede emoce, které dlouho pulsovaly pod povrchem. Drtivé a opět donquijotské gesto, které ale vůbec není směšné, naopak, dojme nepřekonatelnou silou. Skupinka jižanů vyhraje svou porážkou jako gladiátoři. ___Film ještě z časů, kdy se Warenři nebáli vše podmalovat temnou hudbou a tenhle tón udržet až do konce. /2. 5. 15./ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V roku 1949 sa Ronald Reagan sťažoval Warnerom na filmy, ktoré mu ponúkali a žiadal ich, aby mohol hrať vo westerne. Štúdio súhlasilo, ak im prinesie dobrý príbeh. Reagan im priniesol "Ghost Mountain" od Alana Le Maya. Napriek prísľubu bol do hlavnej úlohy obsadený Errol Flynn. (Dale)
  • Pri natáčaní filmu Errol Flynn povedal, že ho začali zaujímať príbehy o Kitovi Carsonovi, a že sa chystá nakrútiť film o Carsonovi. To sa však nikdy nestalo. (westerns)
  • Slim Pickens v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama