Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Texas 1877. Banda zlodějů dobytka terorizuje rančery na jihozápadě země a mnoho jich již přivedla na mizinu. Hlavou bandy je Roy Stuart (Paul Kelly), který společně se svým mexickým partnerem Legarem (Victor Francen) vlastní v San Antoniu luxusní salón. Jeho kriminální operace mu zatím nemohly být dokázány. Neohrožený Clay Hardin (Errol Flynn) doufá, že jeho vládě učiní přítrž, když přichází z Mexika do města. Právě si vyléčil zranění, které utrpěl v boji s bandity, kteří ho též okradli o jeho stáda. Hardinovi se přitom do rukou dostala "černá" účetní kniha nezákonných Stuartových operací, která může posloužit jako důkaz proti absolutnímu vládci oblasti. S ním přichází do San Antonia i zpěvačka Jeanne Starr (Alexis Smith), kterou do svého podniku angažoval právě Roy Stuart... (Pohrobek)

(více)

Recenze (6)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hloupý western pro děti s nezřetelným humorem, zato s velkým, ale nezamýšleným, komickým potenciálem. První čtvrthodinu postavy jen vysvětlují, co se stalo dříve, kdo komu co udělal a kdo proti komu jde. I potom se hlavně víc mluví, než koná a děj se odehrává převážně v saloonu, který má sál velikosti Národního divadla a tak početný ansábml, jaký snad nenajdete ani v Moulin Rouge. ______Výprava je brutálně barvotisková a příběh se posunuje hlavně tím, že postavy dostávají jakoby z hůry vnuknutí, kdo že jim něco tají a kdo koho vlastně střelil. Režie je tak neobratná, že klidně natočí scénu divoké přestřelky uprostřed města, aniž by si jí skoro někdo povšiml a lidi začnou reagovat, až se vyjde jedna lehčí děva nadechnout čerstvého vzduchu před plný saloon, tam si všimne mrtvoly a rozkřičí se. Závěr, kdy se hlavní hrdina ani nepřesvědčí, jestli fakt KOUSEK DĚJE toho padoucha dostal, už tomu jen nasadila korunu. _______ Snímek má tři klady: obstojně zvládnutou přestřelku v rozpadlém kostele, nádhernou postavu Alexis Smith, jejíž ultraštíhlý pas dokázala kostymérka ještě podtrhnout zvoleným oblečením a její bílý klobouk s třešněmi, protože to byl první módní doplněk s tímto ovocem, který jsem kdy ve filmu viděla, aniž by působil legračně. ____ No, a taky ještě Errola, samozřejmě, ale ten to zjevně vzal jen pro peníze. /6. 5. 15./ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No takto : najlepsie westerny sa podla mna tocili v 40., 50. a 60. rokoch, i ked uz v 60s zacala westernova inflacia a degradacia westernov, kedy sa tocilo vyse 100 westernov rocne, a najotrepanejsim klise bola kradez koni. tuto su miestni ranceri terorizovani zlodejmi dobytka, do toho este drsny serif v podani Errola Flynna. Je sice pravda, ze obcas sa film vlecie a v strede nastupila nuda, ale dialogy su na urovni, Errol bol dobry herec a zaverecna prestrelka bola masakrozne dobra. Uz len kvoli nej sa oplatilo cakat : 80 % ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

San Antonio je klasickým, spíše salónním westernem, samozřejmě až na tu závěrečnou šílenou přestřelku. A písnička Some Sunday Morning je jednou z nejlepších texaských dojáků 19. století, které jsem kdy slyšel. Včetně staré výslovnosti slova Sunday. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Trochu nesúrodý western s atraktívnym Errolom Flynnom. Technicolor je úžasný, ale to je asi tak všetko. Film, ktorý rýchlo vyšumí z hlavy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • Štáb po dokončení filmu povedal: "Užili sme si veľa zábavy a Errol Flynn bol skvelý." (westerns)
  • Režisér David Butler bol varovaný pred spoluprácou s Errolom Flynnom, ale neskôr dodal: "V celom svojom živote som nestretol lepšieho muža. Urobil všetko, čo sme mu povedali." Butler hovorí, že Flynn bol opitý iba raz a povedal: "Nič sa nestalo." (westerns)

Reklama

Reklama