Reklama

Reklama

Jean Michel Jarre : Aero

všechny plakáty
Hudební
Francie, 2005, 76 min

Obsahy(1)

75 minutový „Aero“ obrazový záznam v režii samotného J.-M. Jarre sledující po celou dobu pouze nádherné oči Anne Parillaud (francouzské filmové herečky – např. Nikita) reagující na 5,1 surround zvukové hudební pásmo, které ji obklopuje .. v době nahrání (2004) bylo hudebním mágem Jeanem Michelem použito to nejkvalitnější dostupné zařízení : zvuk je zaznamenán v dts 96khz/24bits .. obraz je použitím Thomson HD kamera LDK 6000 ve formátu high-definition 1080i … (lioncel)

(více)

Recenze (4)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s francúzskym tvorcom hudobnej elektroniky Jean Michelom Jarreom nedopadlo najšťastnejšie. Ale zase treba hneď v úvode povedať, že nie som vyslovene poslucháč elektronickej hudby, vypočujem si ju iba občas (napr. Vangelis a aj rôzne kombinácie rocku a ele). DVD Jean Michel Jarre: Aero, ktoré bolo súčasťou dvojdiskovej best of edície (CD+DVD) ma už dlhší čas, takpovediac iritovalo, tak som sa do toho teda pustil. Dočítal som sa, že toto DVD bolo prvým priestorovým, šesť kanálovým experimentom JMJ. Priestorový pocit (na disku aj DTS stopa) čisto a v najvyššej kvalite, dokázal plnohodnotne naplnil miestnosť na to určenú. Jediné čo ma nenadchlo bola hudba. No čo sa dá robiť. Ale možno ma tento elektronik zláka aj nabudúce a výsledok bude lepší. Hodnotí teda nefanúšik (zatiaľ) a to na 2*, skalní z toho budú asi hotoví a budú nadeľovať 4 a 5*. A na záver ešte jedna dôležitá informácia – DVD je “bez“ obrazu (tie oči Anne Parillaud nepočítam), čiže je to iba šesť kanálová hudba, rozšírená oproti CD o hlbší zážitok a o niekoľko skladieb navyše. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Hmm, další Jarreovo slepencové best of album, které z šedého průměru vyzdvihují pouze tři nové skladby, vlastně dvě, titulní Aero je sprostým vykradením sebe sama, nýbrž zdařilým. Zbytek, zremixované nejznámější kousky na x-tý způsob nepotěší nenadchnou...Jo a to video, očka Brutální Nikity Anne Parillaud jsou hodně "akční":) 2 1/2 hudba + 1/2 obraz = 3 ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Zvukově se samozřejmě jedná o dokonalost, obrazově... no pouze 2 oči (krásné) a jedna piha (to už tolik ne). Jedná se o vizuál k albu, ne koncert jako takový.... ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem při tom" ... To nemyslím ten film s Peterem Sellersem, ale fakt jsem byl na Aeru v Dánsku :-) Takže jednu hvězdu přidávám za tu atmosféru živého Aera u větrných elektráren a za nezapomenutelný zážitek. ()

Reklama

Reklama