Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 912)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Stmeliť úspešne nesúrodý tím superhrdinov, to nie je len tak. Predošlé marvelovské originy pritom nie sú zďaleka takou výhodou ako sa môže zdať. Avengers sa naštastie vydarili a ponúkajú presne to čo sľubovali od samého začiatku - nahláškovanú explozívnu zábavu s dokonale vyváženou zostavou, v ktorej má každý svoje pevné miesto a nik nie je do počtu. Risk pri obsadzovaní režisérskeho postu je nakoniec najväčším marvelovským triumfom a hlavnou ingredienciou úspechu, Joss Whedon, nepoznamenaný veľkými projektami svoj vlastný scenár ukočíroval až s nebývalým prehľadom skúseného harcovníka. Netuším, či to vôbec mohlo dopadnúť lepšie, ale takto nejak má ožívať najklasickejší superhrdinský komiks na veľkom plátne. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Poslední půlhodinka je suveréně ten největší hukot v dějinách Marvelovských adaptací. Problém však vězí v tom, co jí předchází. Začátek slibuje hory-doly, masakr již od první minuty, ale jakmile se sebranka superhrdinů dostane do pevnosti SHIELDu, tak začíná eskapáda nudných dialogů, které děj posouvají jen minimálně a jejich jediným přínosem je opětovné představení nám už známých postav z předchozích filmů. Z Avengers si tak divák nakonec odnese pouze to, že nový Hulk je frajer a Robin v sexappealu překonává Scarlett Johansson na celé čáře, aniž by musela nosit výstřih až k podlaze. Potenciální ultimátní týmovky stále zůstává nenaplněn. Snad se Whedon ve dvojce polepší. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Přísahám, že je to poslední 3D, na které jsem šel do kina. Uvědomil jsem si, že 3D dokáže ohromit po X letech vidění světa 2D, pak je to zcela jiná dimenze, která dokáže učarovat, ale po zhlédnutí několika super extra bijáků v 3D kině, jakoby se to otupilo a teď už mi to přijde jako velice přeceňované vylepšení filmů, že skoro bych se až dostal do vln kritických proudů a ještě tak dva tři filmy a úplně bych to zatratil. A zrovna Avengers by byli stejně super, kdyby byli jen 2D. Ono vůbec se těžce takový film hodnotí. Práce mého oblíbeného tvůrce Josse Whedona (Firefly) jde znát a zcela posouvá komiksový žánr zas o kus dál. Je to opravdu moc krásné, ale nesmí si člověk říkat, že je to vlastně strašná blbost. Strašná slátanina novodobých spasitelů, kteří jen vypadají přitažlivě, a to na všech frontách (vlastně se divím, že tam taky nebyl nějaký Vietnamec, aby došlo na uspokojení půlky světa, totiž asijského světa). Nicméně, dokážu pochopit, že mládež, která je od raného dětství masírovaná komiksy o Zeleným, Plechovým, Teplým a Božským , musí u toho slinět a šahat si na příro a na rozjařených uhrovitých obličejích z kina odcházejících mládežníků to bylo jasně vidět. Já, coby zplozenec normalizace, co se ukájel na Fifince a hltal namachrované kousky prchlivého Bobíka, obdivoval intelekt Mišpulína a chechtal se Pinďovi, když metal kozelce ze schodů, této vlně tolik zase nepodléhám. Kdyby byli tito čtyrlístkový hrdinové převedeni do 3D hávu Jossem Whedonem a masakrovali třeba obří mouchy v Třeskoprscích, asi bych se tvářil podobně pitomě spokojeně. Mě zkrátka ten všechen nádherný balast útoku Emzáků a bitvy v ulicích a humorů jak Plecháče, tak i kupodivu Zelenýho tolik nerajcoval. Ale jako složenina předchozích filmů o superhrdinech to funguje brilantně. V podstatě se dá říct, že by to v té scénaristické rovině za daných okolností nemohlo být lepší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenáročné popcornové omalovánky s jasnými konturami, které se začnou vybarvovat až s nástupem pastelově zelené. Avengers jsou kvalitně odvedené řemeslo, které ovšem zle dojíždí především na rutinní akci (první "škorpící" polovina je výrazně lepší té druhé) a nulovou „citovou angažovanost“ diváka i postav. Celé to na svých bedrech odtáhne trio Stark - Thor - Banner a zbylé postavy jsou buďto nutné zlo (kpt. USA) či pouze do počtu. Navíc znatelně chybí pořádný záporák; Loki sice výtečný, ale je to takový zábavný poskok a nikoli arcilotr. Co se marvelovských týmovek týká, tak zfilmované verze X-menů (zatím?) hrají přeci jen vyšší ligu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Mám armádu!" - "My máme Hulka." Na toto som čakal 20 rokov a je to nakoniec presne také dobré, ako to za daných okolností byť malo a mohlo. Každý z hrdinov má svoje veľkolepé okamihy, medzi postavami to správne iskrí, každá je iná a nad všetkými stojí otec Nick Fury a snaží sa stoj čo stoj uzmieriť rozhádaných členov svojej novej rodiny. Šikovný scenár si nájde viacero spôsobov, ako proti sebe postaviť viacerých hrdinov, hoci sú to spojenci (Hulk vs. Thor, kapitán vs. Iron Man...). Je to svižné, zábavné a má to všetko, čo od toho čakáte. „Je to šialenec!“ – „Pozor na ústa, je to môj brat.“ – „Za dva dni zabil osemdesiat ľudí!“ – „...Je adoptovaný.“ ()

Galerie (375)

Zajímavosti (305)

  • Pri natáčaní scény s nákladným autom sa zabil vodič John Suttles. Producenti dostali za nedostatočné bezpečnostné zaistenie pokutu 745 dolárov. (slord)
  • Jídlo, které Tony (Robert Downey Jr.) uzobává ve scéně z laboratoře, není rekvizita, ale skutečně hercovo jídlo. Downey si jej porůznu schovával mezi kulisy a tak bylo nakonec zakomponováno i do některých scén. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama