Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 2

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 2

Recenze (2 911)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela se povedlo. Nad drobnými nedostatky se, myslím, dá mávnout rukou. Spousta akce, málo vysvětlování pro tupohlavé (super!), a musím uznat, že ty asi dva opravdu dobré vtípky mě rozesmály stejně jako celé kino. Captain America mi narozdíl od svého filmu skoro nepil krev, Stark ze sebe sypal hlášky, které se daly, no a vůbec spousta postav byla mnohem méně křečovitá, než v předešlých filmech. Pro mě nejsympatičtější opět Thor, ale kupodivu Nataša mu docela šlapala na paty. A Hulk - první zfilmování mě tehdy ukrutně zhnusilo, další jsem neměl nejmenší chuť vidět, ale jestli bude v tomto obsazení nový, třeba se nechám zlákat... P. S. Joss Whedon si mě asi nezvratně získal seriálem Firefly, kde se předvedl jako skvělý vypravěč a bojovník s klišé - a já jsem celý na trní z možnosti, že po obrovském úspěchu Avengers by mohl dostat volnou ruku a peníze na návrat do vesmíru Serenity... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mohutná dávka dobré nálady a naděje, že filmy s hromadou nesourodých postav oblečených v různých oblecích a s různými schopnostmi (bůh vs sexy agentka vs lukostřelec), mohou fungovat na výbornou. Málokdo si asi uvědomuje, jak měl Whedon těžké spojit všechny tyhle postavy do funkčního celku a předvést je ve filmu současně, ve scénách a sekvencích, v kterých by se divák smál, tam kde tvůrce chce a nikdy nikde jinde. To se mu povedlo a patří mu za to mé díky, mnohem větší než za přehlédnou akci nebo ve výsledku velmi přesnou stopáž. Tenhle film má totiž všechno. Dobře fungující postavy, svět, relativně logické kroky, komiksovou stylizaci včetně "fyziky" a především vynikající scénář, který dává prostor všem a naťukává "příběhy jednotlivců". Já se snad víc bavil vtipy a konverzací, než akcí, ale i ta včetně triků brala dech. Když pominu klasické postavy, které prostě mají své kouzlo, tak jednoznačný vládce je Hulk, který se v podobě Marka Ruffala konečně dočkal herce hodného jeho ... ehm... velikosti. Každý jeho pohyb je perfektně záměrně dokonalý. Abych jen nechválil,je tu pár věci, co mě trochu trápí. První je, že scénář a Whedon obecně se snaží příliš často rozesmívat publikum, čímž shazuje dramatickou úroveň okamžiku i filmu. Bavilo mě to, ale osobně nechápu, že to má takový vliv na tak široké pole diváků (91%?). Ta sebeparodie přeci nemůže být tak univerzální... Další věc mimozemšťané nezabíjeli, mimozemšťané neefektivně ničili taxíky...a jediné, co Whedon zatím nezvládá je udržení tempu v akčních závěru, který jak má být dlouhý, tak ztrácí na tahu chvílemi. Přesto je to film, který mezi komiksy v podstatě nemá obdobu a zvládnutí celé látky s těmi postavami si zaslouží potlesk. Potlesk, smích, potlesk. PS: proč Josh nezakázal dávat do traileru "Hulk catch Iron man"?:(z vrcholu filmu bylo jen "hm, zase..." ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Již od vzniku Avengers od "God of the Nerds," Josse Whedona, jsem je nijak extra nemusela a vůbec mě nelákali. Měla jsem dojem, že beztak jen půjde o jeden z dalších přehypovaných a přeceňovaných blockbusterových superhrdinských spektáklů. Doba plynula a já zhlédla pár podobných snímků, které mě zase naopak zcela dostaly a tímto tak postupně nažhavily na to, že bych Avengery velmi ráda zhlédla. Plus ještě fenomenální Honest Trailer, který mě dostával zas a znova, pokaždé, když jsem se na něj dívala. Avengers mě dostali a pro mě je to jeden z těch snímků, které mě teprve až s opakovaným zhlédnutím začaly brát ještě více. Superhrdinský "All Stars Team Crossover" a film, který má na poli komiksových adaptací jeden z nejlepších castingů vůbec. Nejvíce vyniká zejména Robert Downey, v jehož pojetí získává "Genius, Billionaire, Playboy, Philantropist", Tony Stark tak silný charakter a osobnost, jakou má Robert sám. Jeho ztelěsnění Iron Mana ve spojení s jeho vlastní sebevědomou povahou, a kdysi rebelstvím a trablemi s drogami, vyzní tak opravdově, že se prostě z Iron Mana musela stát v současnosti zřejmě nejslavnější Marvelovská postava a z Roberta zase megahvězda, po níž šílí davy fanoušků. Přemýšlím, kde by byl Robert bez Iron Mana a Iron Man bez Roberta:) První polovina filmu je pro někoho možná trochu zdlouhavá a méně akční, já jsem však konverzační a seznamovací první část přivítala s nadšením. Každý hrdina tak dostane svůj vlastní prostor, abychom ho měli možnost více poznat a zároveň tak trochu nahlédli pod jeho "drsný, hrdinský štít", který ho chrání. Uvidíme tak především Tonyho Starka opět hláškujícího, cynického a sexy, než kdy dřív, stejně jako zlomeného. Jeho "Entrance" v Berlíně za doprovodu Shoot To Thrill je ikonické a je to jedna z těch scén, kdy si říkám, že on je prostě nejlepší. Tom Hiddleston coby "Kissák" Loki se zařadil mezi skupinu "British charismatic actors playing blackhaired, Bad Guys.":) Druhá část do toho jde na plné koule a všechno to vydá na pořádný akční nářez. Joss Whedon se postaral i o vymakaný scénář plný hlášek a slovních přestřelek, Brian Tyler zase o parádní hudbu. Vizuál je naprosto dokonalý. Komiksové adaptace zažívají zlaté časy a období velmi bohatných žní. CGI technologie už dnes nemají hranice a nic není nemožné vytvořit, studia chrlí jeden snímek za druhým a vydělávají kurevské peníze, takže adaptace budou vznikat ještě hodně dlouho. Co se však týká samotných charakterů, příběhu a zpracování, tak X-Meni a Avengers pro mě budou patřít mezi ty nejlepší Marvelovské eposy. "Stark, we need a plan of attack." - "I have a plan. Attack.", "I have an Army." - "We have a Hulk." ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Avengers jsou snad s výjimkou prvních dvou nolanovských Batmanů či druhých X-men jednoznačně nejlepší film o superhrdinech v barevných kostýmech, který jsem viděl. Zatímco zmíněné série vlastně původní komiksové světy v rovině jejich fungování zcivilňovaly, metaforizovaly a přibližovaly fungování světa našeho, Avengers na to zvysoka... Jsou o superhrdinech a se superhrdiny, superpadouchy a transdimenzionálními bitvami. Civilnost? Ale jděte. Více na Douglasových poznámkách. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Žádné zbytečné vytáčky, přímý tah na bránu. Tvůrci sázejí na to, že znáte předchozí filmy, víte, o co šlo na Asgardu, kdo skončil jako kus ledu a proč má někdo problém se svou druhou identitou. Je to rozumné, protože v opačném případně by film působil jako zbytečná rekapitulace (na druhou stranu se však nedostává dostatečného backgroundu postavám bez „vlastního filmu“). Whedon to každopádně ustál a přestože děj mohl být o něco méně classic, není důvod, proč brblat. Týmovka se vydařila a nabízí přesně to, co fanoušci chtějí (=vydatnou porci kvalitní akce, hlášek a ikonických scén, hodných svých hrdinů). Jako bonus dost možná nejlepší ukončení monologu záporáka, jaké kdy bylo natočeno! ()

Galerie (375)

Zajímavosti (304)

  • Vrtulník, kterým na začátku filmu přiletí agentka Hill (Cobie Smulders) s Nickem Furym (Samuel L. Jackson), je lehký víceúčelový AgustaWestland AW109. Další helikoptéry tohoto typu si můžeme všimnout na palubě Helicarrieru. (Kubaaa97)
  • V roce 2022 nabízel kalifornský aukční dům Julien's Auctions ve své aukci filmových rekvizit štít, který má ve filmu Captain America (Chris Evans), za neuvěřitelných 200 000 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • V súboji na lietajúcej lodi, steká agentke Marie Hill (Cobie Smulders) krv pod úroveň pier. Na nasledujúcom zábere je pramienok krvi kratší. (Patrik256)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama