Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 2

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 2

Recenze (2 912)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Pro zasvěcené jsou tu sice krásné momenty (Kapitán Amerika se ve své první misi musí vrátit do Německa; agent Coulson, jehož postava doposud zůstávala v pozadí, konečně dostává větší prostor; píseň od AD/DC, kteří stojí za soundtrackem k Iron Manovi 2, doprovází příchod Starka na scénu), nicméně film jako takový není zas takový nářez, jak trailer sliboval. První polovina se (snad po vzoru Thora) snaží o odlehčenější zábavu, bohužel sarkastické narážky tentokrát působí přírozeně jen v Tonyho podání. Druhá polovina je sice o poznání velkolepější, nicméně ani létající prehistorická ryba neudělá závěrečný souboj tak výjimečným, abyste si jeho scény vybavovali i po odchodu z kina. (Zrovna v traileru použité: "Guys, I'm bringing the party to you," je jednou z mála světlých výjimek.) Odečteme-li si však přehnaná očekávání způsobená nadšením jednoho diváka předchozích filmů, který se těšil, jak se všechny postavičky objeví na velkém plátně vedle sebe, musím přiznat, že se jedná o sympatický počin a povedený blockbuster, po kterém se pomalu začínám těšit na pokračování. A mimochodem, to, že se pro mě po Starkovi nejsympatičtějšími a nejvýraznějšími postavami celého filmu stanou Hulk a Coulson, jsem skutečně nečekala. Dodatek 4. května 2012 Po druhém zhlédnutí musím trochu změnit názor, protože když člověk nemá přehnaná očekávání a přenese se přes relativně jednoduchý námět (skupinka superhrdinů, kteří se nemají příliš v lásce, se musí spojit, aby zachránila lidstvo), je to pecka. A mimochodem už teď jsem rozhodnutá jít do kina i napotřetí! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Stmeliť úspešne nesúrodý tím superhrdinov, to nie je len tak. Predošlé marvelovské originy pritom nie sú zďaleka takou výhodou ako sa môže zdať. Avengers sa naštastie vydarili a ponúkajú presne to čo sľubovali od samého začiatku - nahláškovanú explozívnu zábavu s dokonale vyváženou zostavou, v ktorej má každý svoje pevné miesto a nik nie je do počtu. Risk pri obsadzovaní režisérskeho postu je nakoniec najväčším marvelovským triumfom a hlavnou ingredienciou úspechu, Joss Whedon, nepoznamenaný veľkými projektami svoj vlastný scenár ukočíroval až s nebývalým prehľadom skúseného harcovníka. Netuším, či to vôbec mohlo dopadnúť lepšie, ale takto nejak má ožívať najklasickejší superhrdinský komiks na veľkom plátne. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela se povedlo. Nad drobnými nedostatky se, myslím, dá mávnout rukou. Spousta akce, málo vysvětlování pro tupohlavé (super!), a musím uznat, že ty asi dva opravdu dobré vtípky mě rozesmály stejně jako celé kino. Captain America mi narozdíl od svého filmu skoro nepil krev, Stark ze sebe sypal hlášky, které se daly, no a vůbec spousta postav byla mnohem méně křečovitá, než v předešlých filmech. Pro mě nejsympatičtější opět Thor, ale kupodivu Nataša mu docela šlapala na paty. A Hulk - první zfilmování mě tehdy ukrutně zhnusilo, další jsem neměl nejmenší chuť vidět, ale jestli bude v tomto obsazení nový, třeba se nechám zlákat... P. S. Joss Whedon si mě asi nezvratně získal seriálem Firefly, kde se předvedl jako skvělý vypravěč a bojovník s klišé - a já jsem celý na trní z možnosti, že po obrovském úspěchu Avengers by mohl dostat volnou ruku a peníze na návrat do vesmíru Serenity... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní, bez šťávy, slátanina v negativním slova smyslu, kde je půlka postav těžce veletrapná. A jak mě předtím potěšily jednotlivé dílčí Marvelovky, týmovka zabila co šlo. A umlaťte mě za to třeba Hulkem. "If you don’t like this movie, you’re a piece of shit." (x) ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Achjo, jak málo lidem dnes stačí k plýtvání slovy jako "geniální" nebo "mistrovský". Stačí dát dohromady pár "cool" superhrdinů, rádoby drsňáckých "cool" hlášek a je zaděláno. Je to dost podobný pocit tomu, když zapnu rádio a slyším mega úspěšné odrhováky s chytlavou melodií, ale úplně bezvýznamným textem. Tady prostě není příběh a nejspíš i kdyby všichni zúčastnění Avengers seděli dvě hodiny na prdeli, tak by se to líbilo, protože fanoušci KONEČNĚ vidí své favority pohromadě. Já se šíleně nudila a to tak, jako už dlouho ne. Ještě bych zmínila postavy, které byly dělané jako podle nějaké šablony. (Arogantní sobecký parchant, ostřílená chytračka s debilními hláškami jako "Láska je dětinskost"..). No jo, lidi jsou ovce a vždycky budou. (Pro ty kdo nepochopili nadsázku, jeho smůla :)) ) Víceméně souhlas s jefljdasfljs :D Nejpřecenovanější sračka všech dob. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (305)

  • Během vyslýchání Black Widow (Scarlett Johansson) si můžeme u zrcadla všimnout útočné pušky AKM, modernizované verze AK-47. Tu vidíme i později, kdy ji má jeden z ovliněných agentů S.H.I.E.L.D.u, který následuje Clinta (Jeremy Renner) při útoku na Helicarrier. (Kubaaa97)
  • Hawkeye (Jeremy Renner) má poloautomatickou pistoli od německého výrobce Heckler & Koch P30. Na trh je uváděna jako ideální policejní pistole, která je vhodná i pro sebeobranu. Agentka Hill (Cobie Smulders) má poloautomatickou samonabíjející pistoli Glock 19. Tuto zbraň můžeme vidět i u policistů Saunderse (Enver Gjokaj) a Silvy (Robert Clohessy). (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama