Reklama

Reklama

Přežít s vlky

  • Francie Survivre avec les loups (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1942. Brusel, Belgie. Míši je 7, možná 8 let. Její život spočívá ve skrývání, stálém stěhování ze školy do školy, protože se její rodina snaží držet si náskok před pronásledováním ze strany nacistů. Škola, dům, ulice - Míša není nikde v bezpečí. Když jsou Míšini rodiče zatčeni, přijme ji rodina, která ji má v plánu prozradit nacistům. Když se to Míša dozví, má jediný cíl - najít své rodiče. A tak se vydává na zoufalou cestu. Sama, traumatizovaná, zranitelná. Její spása přichází v podobě rodiny vlků, kteří ji přijmou mezi sebe. Mezi dívkou a jejími zvířecími ochranáři se postupně rozvíjí jedinečná a silná láska. Míša zažije mnohá setkání - některá tragické, jiná legrační, všechna dojemná. Vlčice Mama Rita a vlk Papa Ita pomohou dívce přežít a dají jí sílu, aby pokračovala ve svém hledání. Míša cestou z vesnice do vesnice prochází Německem a Polskem, krade jídlo a oblečení, základní suroviny, které potřebuje k přežití, až se dostane na Ukrajinu. Opět je sama a vyčerpaná. Její odhodlání najít svou rodinu nikdy nezmizelo, ale už ji nikdy neuvidí. Míša je jedním z tisíců sirotků, jejichž rodiče byli nacisty zavražděni. (Filmbox)

(více)

Recenze (54)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAMINKO, HLEDÁM TĚ DÁL!“...... /// Holčička z rodiny německýho Žida a Rusky se nemusí bát, že se (za války) unudí k smrti. Jestli si teda nechce hrát s ostatními dětmi v parku, nebo chodit do kina. Modlitby za konec války nezabíraj a pláčem se nic nevyřeší. NEMĚJ STRACH, TUHLE VÁLKU VYHRAJEM! Po 40ti minutách může konečně vyrazit tam, kam ji nohy ponesou a scénárista (pro změnu) popustit uzdu svý fantasii (podle skutečnosti – jo? Díky uživateli ,,Big Bear", že hledal za mě!...). Holčička s hubou (věčně) od krve (né! upírka to fakt není! copak to n e c h á p e š!) si chodí po planetě zamořený Němci (a vlky) a je to celkem nuda. Uvádět to jako Disneyovku s poučením pro děti.... ,,a když prošlapala první botičky“ .....Ale ne! K smíchu to není! Jen tomu (trochu) nevěřím. Válečnej film? Inu což, konec dobrý, všechno dobré! Zamáčknout slzu a jít si pustit něco pořádnýho! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám za úkol jít s každým, kdo řekne: ,,Jsi moje zlatíčko!“. 2.) Chci znát odpověď na otázku: ,,běhá to po lese a je to bílý?“ (Ne! ta holčička to fakt není!!!). 3.) U mě je hrdina ten, kdo se půl války nemyje! 4.) Thx za titule ,,Pedroo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

whack 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol možno vymyslený, aj tak si myslím, že tzv. divoké deti (feral child) nie sú fake. Toto je nádherný príbeh súžitia dievčaťa s prírodou, ktorý pripomína, že ľudí sa treba báť viac ako divokých zvierat. Pevne verím, že tie krásne vlky, ktoré ho sprevádzali, pri scéne s pytliakmi filmári nahradili atrapami. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Či je príbeh samotný na základe skutočnosti alebo nie, je mi úplne ľahostajné. Ujde ako posolstvo o putovaní lesmi, kde sa zveri báť netreba, pretože v 99,9% prípadov Vám aj v hustom lese najväčšie nebezpečenstvo hrozí len od človeka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prenasledovaný židia, či židia na úteku, to sme videli x-krát. Tvorcovia sa snažili osloviť niečím, čo divák ešte nevidel, no uveriť tomuto chce poriadnu dávku naivity. Uveriť trom štvrtinám filmu nie je problém, no práve to, čo ho robí iným a zaujímavým je práve to neuveriteľné. Pasáž s vlkmi som jednoducho nezožral, ale uznávam, že natočené to bolo pekne. Rovnako ako píše Big Bear v tom čase boli v Ardenách i v celej Európe poriadne tuhé zimy, takže takýto malý hladný človiečik s otrhanými bačkúrkami nemá ani náhodou šancu. Neprežila by ani jedinú noc. Ak tieto neuveriteľné veci dáme bokom, ostáva nám priemerný film na jedno pozretie, ktorý nie celkom využil svoj potenciál. 60%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I já byl spokojen. Je jen škoda, že o tomto podivuhodném příběhu (prý podle skutečné události) se tvůrci na konci snímku více nerozepsali v titulcích... Vlastním náhledem opuštěného a na sebe odkázaného děvčátka mi film lehce připomenul Faunův labyrint. Zde se drží více reality, nicméně i zde děvčátko mluví se stromy a zvířaty a občas žije ve svém světě s maminkou a tatínkem. Zápletka s vlky byla kouzelná a perfektně zpracovaná. Sem tam ve snímku něco skříplo (chytání dětí na chleba či náhlý odjezd rusky mluvící jednotky) ale nemám co vytknout. I já těžko věřím pravdivosti celého příběhu. Děj se odehrává v v zimní Belgii, kousek od Arden. Když si vezmu jak šíleně tam mrzli zablokovaní Amíci s veškerou svojí moderní válečnou výstrojí, pak se mi moc nezdá jak malé děvčátko přežilo celou zimu s děravejma botama a kabátem na nalámaném chvojí... To nemluvě o vlcích....Místy mi vadila hudba, jejíž moderní zpracování se nehodilo do prostředí divoké přírody. Každopádně, malá představitelka byla velmi přesvědčivá a konec snímku velmi dojemný. -------------------- A k tomu reálu. Rovnou říkám, že kdo film neviděl, neměl by číst dále. Koukl jsem z velké zvědavosti na net a po chvilce hledání našel našel toto (na několika různých místech) :Film je prý natočen podle autobiografické knihy "Misha Defonseca : Misha - A Memoire of the Holocaust Years". 28.2.2008 : Znalec vlků Serge Arols před 10 lety upozornil veřejnost, že kniha židovské holčičky, která žila mezi vlky, je nepochybně lživá. Za to byl urážen, obžalován z antisemitismu a fašizmu, nakonec je však autorka zrazena svou vydavatelkou. Po dlouhém finančním a soudním sporu vydavatelka dala na internet výkaz z registru dívčí školy, kterou autorka za války navštěvovala, jakož i křestní list, podle kterého by jí byly 4 roky v době, kdy se údajně vydala hledat deportované rodiče. Před takovými důkazy autorka konečně přestala lhát a čtenářům se omlouvá. --------------------------------------------To by ale nikomu nemělo bránit se na film podívat a nechat se unést tím kouzelným příběhem novodobé Mauglí, již jsou vlci rodinou a lidé vlky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, či bol príbeh vymyslený alebo pravdivý, túto otázku je zbytočné riešiť. Hlavný je príbeh. A ten rozhodne má čo povedať. Často sú to zvieratá, čo prejavia milosrdenstvo, ľudskosť a lásku.... Naproti tomu ľudia sú niekedy horší ako tie najobávanejšie beštie, hlavne kvôli tomu, že často idú proti prírode a dobrovoľne sa z nej vyčleňujú. Vnímajú iba seba a vonkajší svet iba do takej miery, aby im to prinieslo čo najväčší prospech. Tiež je veľký rozdiel medzi zištnou a nezištnou pomocou. Možno tento film obsahuje pár technických nedostatkov, ale má i krásny dej a myšlienku, nad ktorou sa oplatí premýšľať. Na záver prišlo i na emócie. Snímok som pozeral s dcérou, približne vo veku toho dievčatka a nemohla od neho odtrhnúť oči. Dokonca som jej to musel pustiť dva krát po sebe. Potom prišlo samozrejme i množstvo otázok, na ktoré som však odpovedal veľmi rád a prvý krát s pocitom plodnej diskusie s mojim malým človiečikom. Film si určite zaslúži červené čísla. 80/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri pohľade na zlaté nevinné dievčatko sa poteší nejedna pedofilná duša, avšak nám normálnym ide o kvalitný film s nejakými emóciami. A tento snímok to nedokázal vo mne vzbudiť ani keď tam dokola to dieťa kričalo, že je hladné. Navyše ide o film, ktorý sa tvári ako podľa skutočnej udalosti, ale v skutočnosti už originálna predloha je z veľkej časti fikciou. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád pohádky bratří Grimmů, přijde si během sledování této zfilmované alegorické pohádky s podobným vyzněním na své. Sice nevěřím, že se to takto, jak to film vypráví, mohlo udát, ale nic to nemění na poselství příběhu. Je tu ztvárněno podobenství mezi dívenkou bojující o život a hledající rodiče (v podobě práce s nožem, zakusování se do syrového masa, apod.) a mezi syrovostí války jako takové. Je možné, že zbloudilost dítěte v zimním lese je přirovnáním pocitů kohokoliv ve válce. Velký hold vzdávám filmovému výkonu dívenky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Máš ráda jahody ??" - "Já nevím !! Nikdy jsem je nejedla.. Myslím, že si je Němci zabrali pro sebe.." - "Jó, kdyby si zabrali jen je !!" ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ty, tygříku, jsi Německý žid, jako byl táta...... Smutné, napínavé, ale nějak jsem se do příběhu nemohl vžít. Tak jsem jen tak Míšu sledoval, jak se trmácí světem a jde za svým cílem. Přetrpěl jsem to s ní, ale příště něco veselejšího. CITÁT - To je jabloň......... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příběhy z druhé světové války mám rád, ale toto mě totálně minulo. Nejenže se jedná o fiktivní snímek, který si hraje na skutečnost, to by tak ani nevadilo, kdyby byl dobrý, ale bohužel až na pár zajímavých míst je to děsná nuda, bez napětí, bez emocí, zkrátka beze všeho, co bych od snímku týkajícího se holocaustu tak trochu čekal. V podstatě celou dobu sledujeme špinavou holčičku jak chodí z místa na místo, všude se jí něco špatnýho stane a pak jde zase dál. Ke všemu navíc ještě hrozný dabing z TV Barrandov. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nepodařilo uvěřit, že se jedná o pravdivý příběh. Aby ta malá holka přežila zimu někde v lesích bez pořádného oblečení, bez ohně, bez přístřeší... to se mi zdá příliš. Sestřihem několika zimních scén se to dá vyřešit, ale zima je poněkud delší. Opravdu nevím. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Silný příběh sedmileté židovské holčičky dle skutečné události, která se vydá na dalekou cestu bez prostředků a bez jídla, aby našla své rodiče, které němci odvezli do koncentračního tábora. To co vše na cestě prožije je těžko k uvěření, hlavní představitelka Misha svou roli zvládla velice dobře. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Skutečné události beru, ale tohle vyprávění se táhlo jak sopl z nosu. Chvílema jsem myslel, že usnu nebo to vypnu. Kdyby to mělo svižné tempo, možná by to fungovalo líp! 35% ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zvládnutý film. Občasné nepravděpodobnosti jsem přehlížel, zaujal mě především příběh podle skutečné události i hezká příroda. Malá Misha (Mathilde Goffard) byla výborná. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková drsná, vylhaná pohádka ... což nemyslím až tak jako kritiku, poněvadž z vylhaných pohádek (či jiných vylhaných útvarů) pro děti i dospělé je k všestranné spokojenosti poskládaná drtivá většina filmové produkce - i když nebývá úplně obvyklé, aby byly natáčené podle vylhaných autobiografií. Nicméně abych se vrátila k věci: Potíž je v tom, že tohle lidské a vlčí drama se nedokáže vžít do své role natolik, aby za každých okolností vzbuzovalo ZDÁNÍ REALITY - a míra pravdivosti předlohy v tom nehraje vůbec žádnou roli. Neřeším jednotlivé situace, které se na první pohled mohou zdát málo pravděpodobné. Prožívá je vystresovaná sedmiletá dívenka, takže lze asi dost těžko předpokládat, že si za každých okolností zachová chladnou hlavu - že se vždycky se bude řídit rozumem a logickým úsudkem. Ale jsem přesvědčená, že to dítě by muselo v DALEKO větší míře splynout s přírodou i s vlčí smečkou, aby dokázalo přežít dlouhou zimu ... případně by se muselo zásadně zdokonalit v nelehkém umění krást - a přitom se dovedně ukrývat někde poblíž lidských příbytků. Protože od příslušníků svého druhu žádnou pomoc očekávat nemohlo - což je asi nejzásadnější poselství snímku, který (kromě jiného) vypráví o přežívání s vlky ... že člověka ukazuje jako toho nejhoršího tvora, který kdy obýval zemský povrch - tvora, který se za určitých okolností chová jako bezcitný predátor, když (kromě všeho živého, co se mu znelíbí a co se nachází v jeho dosahu) úspěšně a ve velkém likviduje vlastní rasu. Kam se na něho hrabou vlčci - neměl by na něj ani takový borec, jakým svého času býval Tyrannosaurus Rex. Neboť lidská krutost je VĚDOMÁ. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Dojemný napínavý a syrový příběh doplněný krásnou přírodou. Pro mě příjemný televizní zážitek. Jen pochybuju o pravdivosti příběhu, to by asi bylo na malou holku moc. ()

Reklama

Reklama