Rapotínská tragédie (TV film)

Komedie

Československo, 1970, 73 min

O nevěře vážně, smutně i vesele, ale především stále inteligentně, vkusně a ani v nejmenším vulgárně nebo lacině. Chvílemi k popukání vtipné, chvílemi setsakra dojemné. Vladimír Menšík i Vlastimil Brodský se pro takové role narodili, krásná Miriam Kantorková a rázná Karolina Slunéčkové je doplňují dokonale.__P.S. Takhle se to dělá, pane Vejdělku.(8.10.2011)

Filmová lahůdka, na níž mne navedl kolega Vitekpe. Film sice v ději párkrát klopýtne, ale výkon Vladimíra Menšíka je natolik strhující, že zakrývá všechny trhliny. Je to taková tragifraška, ale hodně ze života! 90%(8.8.2011)

No tak to cumim... Cekal jsem cokoliv, jen ne takhle intenzivni a kvalitni filmovy zazitek. Mensik exceluje v malo vidane forme (a zarazuje se v mem osobnim zebricku nasich nej hercu definitivne na druhe misto, hned za Hrusinskeho...), zdatne ho podporuje (nejen svou vyjimecnou krasou) nepravem opomijena Miriam Kantorkova, a dilo dokonava opet uzasna Karolina Sluneckova v roli zeny Bozeny. Film, ktery je tezke s necim z ceske provenience srovnat...ziram v uzasu, neschopen slov...(27.5.2011)

"Já jsem jejich obou dobrej kamarád" má holt i své stinné stránky :-)(1.8.2011)

Mysliím,že jedno skouknutí tohoto snímku nestačí na to správné hodnocení.Nicméně prvotní dojem jsem měl dost rozpačitý.Zatím za tři.Uvidíme.(21.5.2008)

Nějakou náhodou se ke mně tenhle film, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel, dostal a potom už jsem jenom s prominutím čuměl. Smutný, je to v podstatě velmi smutný a uvěřitelný a přitom alegorický možná, ale hlavně smutný.(5.6.2011)

ČSSR 1970??? Není možná! Utajený vrchol Nové vlny aneb družstevníci to chtěj taky! B+M jde jen o to jedno a navrch hláškují jak o život. "Sodoma, Gomora! Panenko Maria, ztrestej to smilstvo!"Přísahám, jsu střízlivé a při smyslech. ZJEVENÍ(6.2.2011)