Avignonské proroctví (TV seriál)

• Francie

Prophétie d'Avignon, La

Avignonské proroctvo

Mysteriózní

Francie / Švýcarsko, 2007, 8x52 min

David Delrieux

• Morien

Slovy princezny Fiony: "To bylo pěěěkně trapný." Slovy mého otce: "Osm dílů čekáme na ho***."(28.8.2008)

• ripo

Bez bázne a hany tvorcovia vsadili na megaúspešné romány Dana Browna a snažili sa modifikáciou príbehu vytvoriť svoje mysteriózne dielo, ktoré však po stránke scenáru kríva na obe nohy. Do hlavnej hereckej role vybrali herečku, ktorá je až príliš podobná tej Audrey Tautou, ktorá spolu s Tomom Hanksom lúštila šifry Majstra Leonarda.(9.5.2008)

• hippyman

půlhvězdička za scény, kde je skoroAudrey bez šatů... ;) jinak fakt nudný peklo a střízlivej jsem nezvládl dokoukat ani jeden díl... 10%(17.7.2008)

Mě to náhodou docela bavilo. Mělo to takový Francouzský šmrnc a dobrou mystickou atmosféru. 5/10(30.9.2009)

• Compadre

Mysteriózní zhovadilost jehrubšího zrna. Radši nevidět...(29.8.2008)

Filmy s touto tématikou mám docela rád i když jim musim vždy pár nesmyslů odpustit. Herecké výkony hlavních představitelů se mi docela líbily. Jisté napětí tomu taky nescházelo. Ale těch blbostí tam bylo dost. A tak jsem se koukal sice s chutí, ale i naposled. Snad jen ten poslední díl stojí ještě za jedno podívání!!! Souboj na život a na smrt mezi zástupcem služebníků Sáry s bratry Jidášovími připomínal želvi nindži po zásahu elektrickým proudem. To jsem se fakt smíchy neudržel. Zaujala mě v posledním díle i "kouzelná" kosktka vyndaná ze zlatého válce. Napřed plná grafických simbolů a po hození na stůl na ní byla jen čísla. Závěr příběhu mne překvapil spíše příjemně. I když tím největším překvapením pro mne byla role Odety, ve které hrála ( velmi dobře) Claude Gensac, častá filmová partnerka Louis deFunese(např. p.Cruchotová). Dvě hvězdičky za kvalitu a jednu za to, že mne to zaujalo.(28.8.2008)

Ano, těží to z "úspěchu ???" Brownových knih, hlavně z Šifry mIstra Leonarda, není to přespříliš napínavé ani záhadné, ale herecké výkony jsou vcelku dobré a příběh?, ale jděte není zase o tolik horší než Brownovy knihy, které zase takovou originalitou nehýří. Navíc atmosféru to má na seriál vcelku dobrou, takže určitě pod dvě hvězdičky bych nešla a hodnocení 31% se mi zdá až moc nízké, aspoň se Francouzi se Švýcarama pokusili natočit něco ne zase tak v seriálu obvyklého, což je fakt, který si přinejmenším zaslouží uznání. 50%(24.7.2009)

• Alias89

viděl sem kousek a chtělo se mi zvracet... stokrát horší než andělé a démoni nebo šifra... 0%(6.8.2009)

• xaver

Mé hodnocení v tomto případě vychází pouze z neuceleného díla. Viděl jsem jenom začátek a pak z pouhé zvědavosti poslední díl. A nelituji. Byla by to ztráta času. Úpřimně rečeno nebylo to ke koukání. Rádoby mystický příběh, který ale ujel někam úplně jinam.(8.3.2012)

• Zik2

Hodnocení i komentář ještě pravděpodobně změním, jak se bude seriál vyvíjet, ale zatím se mi zdá, že film dosti očividně chce napodobit legendární Šifru mistra Leonarda. Ripo má pravdu - i herečka v hlavní roli se jí podobá. Uvidíme.(10.7.2008)

Mě tenhle seriál bavil, ač je z evropské produkce. Měl svoji atmosféru, zajímavý děj, je napínavý. Jenom chvíli trvalo, než se to rozjelo a ke konci to nakonec dost upadalo. To ale nijak nezkazí to, že je to originální seriál, který rozhodně nenudí.Mám rád mysteriozní zápletky, a tahle je obzvlášť zajímavá.(30.12.2011)

Výborný francouzský seriál. Zajímavý nápad i provedení.(5.9.2008)

• effel

Jednu hvězdičku dávám jen za charismatického Francoise Dunoyer :o)) Jinak je to nudná a nezajímavá pytlovina :o)(23.3.2011)