Reklama

Reklama

Když se mezi karetní hráče na Divokém západě vetře žena, jen Bůh ví, jak to dopadne… Americký film nás zavede do jednoho ospalého texaského městečka na konci devatenáctého století. V místním hotelu pro honáky se opět po roce schází nejbohatší a nejvlivnější muži z okolí, aby rozehráli obrovskou pokerovou partii o nepředstavitelnou sumu peněz. V tentýž den do hotelu přichází velmi spořádaně vyhlížející manželský pár s dítětem, jenž byl donucen přerušit svoji dalekou cestu kvůli opravě kola u vozu. Netrvá dlouho a manžel se oddá své letité slabosti, totiž karbanické vášni. Připojí se k oněm elitním hráčům a začíná velké karetní drama. Poté, co prohrává všechny peníze, má již jedinou šanci. Vypůjčit si a vyhrát poslední hru. Náhlá srdeční příhoda však zmaří jeho záměr. Jeho přáním je, aby tuto hru za něj dohrála jeho žena, která ani nezná pravidla… V americkém snímku s řadou překvapivých zvratů uvidíme hvězdy první velikosti. Roztomilou dámu, která bere osud do svých rukou, hraje Joanne Woodwardová. Po jejím boku uvidíme Henryho Fondu a nechybí zde ani westernová legenda Jason Robards. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekliate drsné tváre chlapov, opálených od slnkom zaliateho balíčka kariet sa snažili oblafnúť jeden druhého, aby sa falošným hráčom ukázal niekto iný. Westernová komédia ako sa patrí, pre milovníkov pokru o to väčšia. Niečo ako Maverick, to nie, ale dosť dobré so zápletkou, čo zaujme a pobaví. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Originálny westernový príbeh o zvláštnej partii pokru s výborným rozuzlením. Film na začiatku vytvára odľahčenú atmosféru s rigidným príchodom všetkých účastníkov pravidelnej pokrovej hry. Celé mestečko týmto zápasom žije. Uprostred toho celého sa objaví manželský pár a začína sa odvíjať dráma manželky hazardného hráča, ktorý staví všetky rodinné úspory. Produkcia drží atmosféru pevne v rukách a nešťastie rodiny hlavného hrdinu sa postupne stupňuje až do okamihu keď do hry vstúpi bankár a ponúkne Mary pôžičku. To samozrejme mení celú situáciu a vedie ku šťastnému koncu a zároveň odhaleniu pozadia celej hry. Tým sa atmosféra vracia späť k zábavnej rovine hoci obsahuje drobné mravoučné zmeny v zmýšľaní zúčastnených. Pán Drummond sa vracia na svadbu svojej dcéry aby zachránil svojho zaťa a ďalší sa vrátia k žene alebo aspoň vyjadria rešpekt žene, ktorými predtým opovrhovali. 75% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem je neprohrál. Já jsem je investoval. Jsem pořád ještě ve hře." Investování já rozumím. Půjčím si peníze, vlezu do casina a dám je na červenou. Horší je to s pokerem. Tam určím trumfy, schovám si sedmu na konec a kdyby mi to náhodou nevyšlo, tak dám žolíka. Možná proto jsem doufal, že mi někdo vysvětlí vítěznou kombinaci, ale k tomu nedošlo. Nevadí. Pochopil jsem, pobavil jsem se a svým hodnocením už jenom blafuju. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie, která navzdory obsazení Henryho Fondy a Joanne Woodward (nebo možná právě proto - zřejmě na jejich honorář padla polovina rozpočtu) působí až překvapivě dojmem téměř televizní mikrokomedie (s celovečerní stopáží), kterých se u nás kdysi točily mraky. To ale výslednému zážitku nikterak neubírá na jeho kvalitách. Westernové městečko je tu skutečně pouhou kulisou, protože většina filmu se stejně odehrává v jedné místnosti u partičky pokeru místních pracháčů. Vedlejší postavičky jsou sice poněkud jednorozměrné, ale svůj komediální účel plní dokonale. Jejich „nečitelný“ poker face, když je ještě na scéně Fonda, je k zbláznění zábavný a Woodward si pro sebe zase krade celou scénu s pochodem do banky. Víckrát se k tomu asi nevrátím, ale pobavil jsem se královsky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vysoká hra pro pravou dámu je velice netradiční western. Není tu žádná prérie, rychlé kolty ani indiáni, žánr tu slouží jen jako kulisa pro pokerovou komediální konverzačku. Ale zato parádní! Henry Fonda přijíždí na každoroční turnaj největších boháčů a přes hlídající manželku a dítě nedokáže zvládnout závislost a prošustruje veškerý majetek, načež dostane infarkt. Jeho manželka která karty v životě nehrála musí zachránit situaci. Perfektní dialogy, skvostně zahráno nejen Fondou, ale i všemi ostatními (hlavně Robards, který naprosto nonšlantně zlikviduje svatbu své dcery). A naprosto skvělý konec, který ukáže jaký to byl celou dobu podraz. Není to moc western, ale je to výborný film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Vo Veľkej Británii film nepochopiteľne vyšiel pod názvom Big Deal at Dodge City, hoci vo filme jasne zaznie, že sa odohráva v meste Laredo (Texas). Dodge City v Kansase nebolo nikde spomenuté. (Arsenal83)
  • V banku je vo filme 20 500 dolárov. V prepočte na dnešné peniaze by šlo o 520 000 dolárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama