Yellow Handkerchief, The
USA, 2008, 102 min
Udayan PrasadHrají:
William Hurt, Eddie Redmayne, Maria Bello, Kristen StewartPlakáty
Renton
Scénář: Erin Dignam .. Divné.(16.1.2011)
║Rozpočet $15,5milióna║Tržby USA $318,623║Tržby Celosvetovo $-║(24.5.2010)
Hal_Moore
Výborné americké nezávislé road movie. K takovým filmům když se člověk dostane, tak aby pomalu oslavoval. Pomalu plynoucí drama s dějem, který se nikam nehrne a který pomalounku představuje jednu postavu za druhou. William Hurt jako čerstvě propuštěný trestanec míří na jih a jelikož mu před nosem ujede jeden z mála místních autobusů, rozhodne se přijmout nabídku ke svezení od mladé dvojice. Jak se postavy pomalu poznávají, poznáváme i my je. Všichni působí přirozeně a říkám, že z Kristen Stewart jednou bude (co bude, ona už jí je) vynikající herečka, která si (až na pár finančních jistot v podobě Stmívání) téměr nevybírá špatné filmy. O Willamu Hurtovi ani nemá cenu diskutovat, to je herectví na Oskara. Zpustošené okolí New Orleans překvapivě není skoro vůbec zpustošené, to jsou spíše životy a příběhy všech tří hlavních postav. Chce se mi vstát a režisérovi zatleskat. Prosím více podobných filmů. Udayan Prasad si mě získal a na jeho další filmy se nesmírně těším.(29.9.2010)
Morien
Nechápala jsem dost věcí, například důvod vzniku filmu, tak byly moje divácké postřehy dost povrchní. Kupříkladu že Eddie Redmayne je fakt fešák, a to už jsem věděla, a že Kristen Stewart mi opravdu nepřijde jako dobrá herečka, což už jsem taky tušila.(7.5.2011)
castor
„Pochutnal“ jsem si – po všech směrech. Milá a opravdově vystavěná road movie, ve které nehrají hlavní úlohu nějaké převratné emoce, ale jednoduše život. Osud si tu těžce zahrává s hlavními představiteli, ať už jsou jakkoliv staří. Vyprávění se tak záhy zařízne pod kůži jako neposedná tříska. Bývalý trestanec Brett se totiž dostává do společnosti mladé dvojice, přerostlého snílka Gordyho a patnáctileté Martine, která (ač to tak na první pohled nevypadá) taktéž uvízla na mrtvém bodě. Tihle tři se pomalu ovlivňují, poznávají, stejně jako divák všímající si starých dobrých a navrch poctivých „dramat“. Každý z nás (i z hrdinů) něco hledá. Porozumění, zájem, lásku, zázemí. Indický tvůrce Udayan Prasad, kterého bude dobré sledovat, volí poměrně zajímavé cesty a pomalu plynoucí tempo. Měl navíc štěstí na skvělé herce, u Williama Hurta není o čem diskutovat, o Kristen Stewart a její dle mého úžasné budoucnosti by se dalo mluvit hodiny. Hůře zařaditelný snímek je zasažen trošku zbytečně do zpuštěné oblasti léčící se z řádění hurikánu Katrina, přesto se největší dramata dějí někde úplně jinde!! Moc příjemné překvapení..(12.10.2010)
.skunny.
Obyčejné road movie na obyčejný večer, při kterém si můžete otevřít láhev obyčejného vína. Průměr!(12.12.2011)
Cappuccino
Milovníci road-filmov, Kristen Stewart a (či už ťažkých alebo prostých) dramat si príjdu na svoje. Môže zamrzieť mierne odfláknutá práca scenáristov, ktorá vonkoncom neponúka nič nové, tobôž prevratné. Ak však hľadáte niečo jednoduché a zároveň zložité (ako sám život), niečo veselé a zároveň smutné - pustite sa smelo do toho. Viac na - http://csfdkofein.blog.cz/1008/the-yellow-handkerchief-2008.(28.8.2010)
Ant
Divný a hlavně nudný film. Život svede dohromady tři lidi a každý z nich má zjevně své problémy, ale film to vůbec nedokáže prodat. Postavy mě nedokázaly ani na chvíli zaujmout. Celé mi to přišlo naprosto odtržené od reality, zachraňovali to jen herci. Až na Kirsten, ta má v každém filmu stejný postižený výraz. Rozhodně zklamání. 5/10(16.3.2011)
becki_tu
Tři lidé s odlišnými životními osudy, jedno staré auto a atmosféra odkazující na řádění hurikánu Katrina. Zdánlivě cizí lidé, kteří by jste se za normálních okolností asi nikdy nepotkali, tak začínají poznávat sami sebe a zjišťují, jak důležité je nebýt v životě na všechno sám. A je jedno, jestli je onou lidskou oporou bývalý trestanec, obyčejná holka nebo podivínský kluk.(27.1.2011)
moviesfan
Nejvíc bych na tomto filmu vystihl asi herecké obsazení. Kristen se mi líbí již delší dobu od "Into the wild", ale s hercem Eddie Redmayne v jedné z hlavních postav jsem měl čest až nyní. Docela příjemně překvapil. Samotný děj už tak nedokáže moc zaujmout. Nespatřil jsem v něm nějaký impulz, který by mě vtáhl "dovnitř" snímku.(23.7.2010)
jhrasko
Áno, Kristen bola ako vždy lovely, Eddie zdatne ubalancoval zvláštnu "weirdness" svojej postavy, Maria opäť krásne naliehavo smutná a William - ten, ten je jednoducho GÉNIUS (už 30rokov hrá všetko rovnako ambivalentne a tým fascinujúco). ALE TEN PRÍBEH ??!! Život proste nie je pozliepaný z jednej osudovej náhody za druhou. Nečudujem sa, že snímka hľadala takmer 3roky distribútora..a ja som sa tak tešil..(3.9.2010)
Sinecod...
Film o několikadenní jízdě státy na jih, který je spíš jízdou, která má za cíl zjistit jací jsme a co vlastně od života chceme. Mám moc ráda tyhle malé filmy, které nechtějí šokovat, které plynou líně a hebce, jsou pomalé a velmi nejistě se kradou do mysli, za to na konci víte, že jsou usazené v hlavě právem. William Hurt je velmi šarmantní, sdílíte s ním jeho pocity. Za něj mluví už jen jeho oči! Kristen Stewart je výborná a potvrdila jen to co už si myslím dávno (je velká škoda, že je spojovaná pouze s Twilightem, kterej za nic nestojí), Eddie Redmayne je velmi atypický o to víc se do tohohle ne zrovna typického snímku hodí, budu se muset podívat na nějaký další film s ním a Maria Bello je taková dodatečná ozdůbka tohohle nenápadného, ale velmi příjemného filmu.(8.12.2011)
Martinibaby
Ach, Kristen. Nádhera. Jen jsem ji musela napsat jako pvní, uchvátili mě všichni :)(4.8.2010)
Johny_fork
Trvalo mi nějaký čas, než jsem se zakoukal a dostal do děje. Přeci jen úvodní setkání tří osamělých individualit působí velmi nereálně. William Hurt je tvrdý oříšek, hraje tak úsporně, že vám dojde asi tak v půlce filmu, jak kvalitní výkon podává, podobně je na tom Eddie Redmayne, který je skvělý, až když z něj opadne vyšinutost. Kirsten je vynikající od začátku. Film jako road movie funguje výborně, režisérovi se povedlo vystihnout křehkou harmonii hlavních hrdinů, atmosféru poničeného amerického jihu a děj omezil na minimum, což filmu jen prospívá. Tempo je pozvolné a při postupném odhalování charakterů projevil Uduyan Prasad (úžasné jméno mimochodem:) velký cit pro vyprávění. Konec je možná až snový, ale filmy by přeci měli rozdávat lidem naději.(30.8.2011)
Greg
Povedená road-movie natočená v lehce nezávislém stylu (což rozhodně není na škodu). Lze určitě pochválit výborný scénář (není to žádné velkolepé dílo, ale rozhodně nezklame) a režii, hudba a hlavně všechny čtyři hlavní herecké výkony (hlavně Kristen Stewart). Bylo dobře, že film neměl nějak moc překvapující finále, ale že dopadl tak, jak by hodně diváků očekávalo, protože si myslím, že je pravděpodobné, že by to takhle dopadlo i v normálním životě. Film se ale zatím nedostal do české distribuce, což je určitě velká škoda. Protože ho můžu jenom doporučit.(11.11.2010)
Langy10
Další úžasný film ze zbírky Kristen Stewart :) ... opět mě dojal, nevim proč mě vždy ty její filmy tak dojímaj, ale je to tak. Uplne uzasnej příběh, to se mi líbí skvělí obsazení herců, všechno klaplo až na Eddieho Redmayna, v jednu chvíli byl jak namyšlenej blbeček, co me štval, celou tu dobu cestování. Ale ke konci to napravil a byl v pohodě.... Je to spíš 4+, ale jelikož mě Kristen svým hereckým výkonem opět dostala , tak dávám 5 hvězd :) ..... Doporučuji vám vidět tento film, je opravdu úžasný. Ti, kdo jsou fanoušci Kristen si ten film pustěj ještě hodněkrát :D :) ....(27.7.2010)
KooNY
Mám hodně rád tenhle typ filmů (nezávislé road movie) asi proto se mi tenhle povedený film tolik líbil. Kristen je skvělá, Hurt taky a překvapil mě Eddie Redmayne, který tuhle dvojici perfektně doplňuje. Příběh sice jednoduchý, ale celé to má dobrou atmosféru, celkem rychle to odsýpá a vyznívá to tak nějak lidsky. Pokud máte rádi podobný typ filmů, neváhejte, v poslední době tady asi nic lepšího nebylo.(24.7.2010)
Wormboy
Roadmovie s vybornymi hercami, ktori bezproblemovo tahaju cely film, ktory je vsak az tak nenapadny a nevyrazny, ze po par dnoch od zhliadnutia vo mne dozaista upadne do zabudnutia.(8.10.2010)
Sheldra
Typická ukázka toho, jak skvělí herci dokážou vnést do děje něco nezapomenutelného a přimět vás, abyste si jejich postavy zamilovali. Tahle na nic si nehrající road movie sešlost tří loserů, kteří nikdy nikam doopravdy nepatřili, chytne za srdce, takže jim ty menší trhliny ve scénáři ráda odpustím.(8.12.2010)
Parlay
V podstatě nicneříkající, zoufale nepoetické a divné. Divné na entou. A Kristen to sama nezachrání... :-)(12.12.2011)