Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přináší příběh odehrávající se během španělské občanské války v roce 1936, kdy generál F. Franko zorganizuje vojenský puč. Hlavní hrdina Marco (Henry Fonda), který je filmu prezentován, že se nekloní k žádné straně konfliktu, je i tak poznat, že tíhne k loajalistům. Film v celku věrně dokresluje bombardování, hladomor i násilí na ženách a dětech k němuž ve Španělsku docházelo. (Zetwenka)

(více)

Recenze (2)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Na doporučení odbornice v oboru (diky M.), se mi dostal do rukou tenhle filmek s úchvatně krásnou špionkou Madeleine Carroll...film je sam o sobe hodne zvlastni, protoze obsahuje od vseho neco a k memu uzasu i humor...ale laska samozrejme vitezi. :-) ...Prvni polibek, zatmivacka, napis "the end" - a pred tim film... To je styl kterej mam rad. ()

Reklama

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ani po velkém sestříhání a vypuštění téměř celé politické náplně Legie nepřestala proti snímku brojit. (Zetwenka)
  • Při premiéře filmu v roce 1938 demonstrovali před Radio City Music Hall katolické skupiny, pastoři, Rytíři Kolumbovi a další skupiny spřízněné s Legii slušnosti. Hysterie namířená proti Blokádě přesto nebyla úplně úspěšná a při premiérovém promítání si snímek vedl finančně dobře. (Zetwenka)
  • Známé katolické noviny Motion Picture Herald značně napadaly film ve svých článcích jako propagandistický a apelovaly na své čtenáře, aby se ho vyvarovali. (Zetwenka)

Reklama

Reklama