Ve městě
On the Town
Komedie / Muzikál / Romantický
USA, 1949, 98 min
Gene Kelly, Stanley DonenObsah
Tři námořníci Gabey, Chip a Ozzie mají přesně jeden den volna v New Yorku, než se zase budou muset hlásit na palubě své lodi. A oněch čtyřiadvacet hodin si chtějí pořádně užít! Zamýšlejí navštívit tady a tohle a tamto, ale hlavně se seznamovat s dámskou částí obyvatelstva báječného New Yorku a protančit pak s nimi celý večer. Jejich plány se však zkomplikují, když se Gabey na první pohled zamiluje do plakátu Miss "Turniket" Ivy Smith a rozhodne se ji v obrovském městě nalézt. (dopitak)
Houdini
Oscar 1 : Hudba - M(26.5.2004)
║Rozpočet $2,111,250║Tržby USA $2,900,000║Tržby Celosvetovo $-║(9.1.2010)
Rob Roy
S klasickými poválečnými muzikály mám zkušenosti minimální (ano,stydím se), ale okamžitě to začnu napravovat. Omamně rozhýbané, se skvělou choreografií a klukovsky rošťáckou trojicí námořníků v extrémně sympatickém podání, kde ani ten "třetí vzadu"- neznámý Jules Munshin - nezaostává ani o píď. Nástup je famózní a pravěké číslo "Prehistoric Man" mě vyloženě zvedlo z křesla. První polovina je stoprocentně našláplá, ve druhé už se tolik netančí a nezpívá a hraje se spíše na melodramatickou notu, takže nejvyšší hodnocení uniklo.(11.1.2008)
StarsFan
♫ New York, New York, What a wonderful town ♫ Výborná muzikálová čísla a to nemluvím jen o pekelně chytlavém New Yorku, New Yorku (ne, to není ta slavná píseň, která je se Sinatrou často spojována a která vznikla až o 30 let později pro film s Robertem De Nirem), ale třeba taky o výborné taneční scéně v muzeu mezi dinosaury. I Frank, který to s choreografiemi většinou nepřeháněl, se tady celkem rozpohyboval, nejspíš i proto, že vedle Gena Kellyho člověk nemá moc na výběr :-) Za výbornou náladu, tři sympatické představitele, příjemný smysl pro humor (při narážce na Sinatrovu přítelkyni Avu Gardner se nešlo neusmát), smyčkovité vyprávění a právě ona výborná pěvecká a taneční vystoupení nakonec dávám 4*.(26.1.2010)
Javert
Tanec. Hudba. Humor. Frank. Gene. Krásné herečky/tanečnice. Krása. New York, New York! What a wonderful town!(31.3.2009)
RHK
Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire.(27.11.2009)
HollyW
New york, New yooork...Nikdy bych neřekla jak může být zábavné, když tři mladí námořníci běhají po New Yorku a hledají dívku z plakátu. Když jsou mezi nimi skvělí tanečníci a zpěváci jako Gene Kelly a Frank Sinatra tak je prožitek ještě větší. Film je zábavně praštěný, někdy krásně roztomilý a samozřejmě hodně tance a zpěvu.(4.3.2012)
Flego
Určite povinná jazda pre muzikálovo-chtivých divákov. Hoci ma pesničky príliš neoslovili, tanečné kreácie a choreografia je však na vysokej úrovni.(17.2.2012)
Revanx
Jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete.(24.1.2009)
dopitak
Rob Roy píše pravdu, taky u mně tenhle výborný muzikál, kterému ale ke konci ve scénáři těžce dochází dech, byl dlouho "na plnej". Po odchodu Ivy Smith už se ale kamera točila jen setrvačností a děj vyloženě váznul.___Poslední z trojice THE FRANK SINATRA AND GENE KELLY COLLECTION, a přestože se v něm zpívá asi nejvíc, považuju ho v sérii za nejslabší. Jedničkou tak stále zůstává Take Me Out to the Ball Game, po Marriage on the Rocks asi nejlepší film Franka Sinatry, co jsem zatím viděl.___Tři muži na tři (vlastně jednu chvíli i čtyři) ženy, jeden zbouraný dinosaurus, auto v zelenině a asi dvacet písniček, s perfektně propracovanou choreografií (Gene Kelly se podílel i na režii) - tak přesně tohle lze najít v On the Town!(21.11.2008)
Wiliem
Je to velmi příjemné, přesto trochu zdlouhavé, hlavně v druhé půlce kde už se tolik nezpívá. Od muzikálů nečekám žádný veliký příběh, přesto jsem byl ale trochu zklamaný. 80%.(29.12.2009)
danecek24
7. Zlatý Glóbus za rok 1949 - nominace (1) - Speciální cena (za barevné ztvárnění)(22.1.2009)
sid90
hlúpučké(6.3.2011)
Alf
no, nejdřív jsem mysle, že to bude konečně trochu slabší kousek, ale pak mě nával nápadů a humoru zase přemohl...(6.10.2006)
nemorino
Jeden z prvých filmov, ktorý sa z časti natáčal v exteriéroch mesta New York. Dejovo nenáročný, hudobne excelentný; jeden z najlepších filmových muzikálov Gena Kellyho a mojej "srdcovky" Ann Miller.(9.12.2007)
Chajimwitz
Můj nejoblíbenější kýč.(19.12.2011)
Johny_MH
Mohl to být jeden z nejlepších muzikálů, kdyby studio povolilo všechna hudební čísla napsaná Bernstainem. Díky tomu bychom se mohli dívat na film, který paroduje muzikály obsahově i hudebně. Škoda.(16.8.2002)
JimiH
Muzikálová prohlídka pamětihodnostmi New Yorku při které dojde tradičně k seznámení i s jinými krásami velkoměsta. Gene Kelly je výborný, Sinatra slušný a dámy se také nemají za co stydět. Hudba je taky skvělá, i když s výjimkou dvou písní se o žádné "hymnusy" nejedná, což však není na škodu.(15.7.2011)
Babous
Laškovité, veselé a plné sexuálních dvojsmyslů. Sympatičtí námořníci a sexy slečny (zvláště ta tmavovlasá vědkyně). Opravdu jsem se u toho bavil, i když na konci mě nebavila desetiminutová baletní sekvence.(10.9.2011)
SeldomSeen
Poněkud opomíjený kousek, patrně i zásluhou vesměs zapomenutelných písní, který ovšem v Kellyho portfoliu těsně předchází jeho vrcholné kousky z let 51-52 - a jeho kvalita tomu odpovídá. Dnes zaujme asi hlavně svou uvolněnou (a to především morálně - vzhledem k datu vzniku místy téměř až šokující) atmosférou a využitím lokací (údajně první muzikál, který takto "vylezl ze studií"): zase o jeden kinematografický důvod navíc, proč prostě musím Velké jablko jednou navštívit - a pokud možno, dát si s někým schůzku na vrcholu Empire State Building (i když mám tušení, že ve skutečnosti člověk tak snadno a lehce jako v tomto filmu k půvabné newyorčance nepřijde...) P.S. A jelikož ze souboru dat n=3 už lze cosi (velmi opatrně) vyvozovat, troufnu si postulovat hypotézu, že film, ve kterém se zřítí pracně zrekonstruovaná kostra dinosaura, má něco do sebe... :)(7.11.2011)