Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brutálny a sadistický šéf podsvetia Darius Deel (Andrew Howard) vo svojom živote dosiahol takmer všetko, čo chcel. Nad uličkami Londýna má väčšiu kontrolu ako anglická kráľovná. Keď však zistí, že láska jeho života Nadia (Barbara Nedeljakova) má milenca a chce od neho ujsť, je nútený spečatiť jej osud a vydať ponuré ultimátum. Smrtiaca hra s jej životom sa môže začať... (misterz)

(více)

Recenze (4)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film ... zvláštní atmosféra, která se během filmu několikrát změní ... Nejdříve vše působí syrově a špinavě, záhy se ale film změní v uhlazenější a čistější "drama", aby se z relativně napínavého zasněného thrilleru stočil do krvavé naleštěné "giallo-řezničiny" ... A Giallo stylu podání tohoto filmu zde již byla řeč od Stobbarta. Když jsem viděl prvních 15 min, asi sem si říkal, že jsme neviděli stejný film ... :-) Ale ono se to opravdu změní ... Děj je v podstatě jednoduchý, zazobaný manžílek zjistí, že mi panička šuká kamaráda (či naopak) a rozjede se v podstatě zbytečně komplikované drama, kdy jeden chce pomstu, druhý chce pomstu, každý s každým chce vyjebat, každý má svůj motiv "odstranit" toho druhého ... až se nám to změní v naprosto unikátní 20 minutovou řezničinu ve vile, kde krev stříká a teče proudem po kobercích, stěnách, kachličkách, zdech atd. Ostrý nůž, maska a rukavice ... dvouhlavňová brokárna, rozbitá láhev v hrdle jedné z postav (velmi vydařené!), dřevorubecká sekera ... no prostě veškeré základní "propriety" tradičního hororu zde dostanou svůj prostor a postavy se zde řežou hlava nehlava v zuřizých záchvatech emocí ... Ta závěrečná řezničina je fakt guut, ale jako celek to není úplně ono. Každopádně můj velký oblíbenec Andrew Howard je zde opět totální psycho-hovado a táhne herecky jasně celý film. 3.5* ... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Vlastne ničím neurážajúci thrill s ( bezvýznamnou Bárbinou N.) , ktorý miestami neVedomky vzdáva hold Ritchie trademarku a tam ,kde nefungoval režisérsky nespracovateľný scénár, zbytočne sa použilo úsmevne lacné a neúspešne kryté gore.(Tá vypláštená, klobúčiková punčocháčka málem urazila "žlutou"). Ale no tak jo, určitě neurazí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príbeh milenky zločineckého bossa, čo sa snaží s pomocou svojho milenca zdrhnúť za lepším životom, no akosi sa jej to nedarí zrealizovať a reálne komplikácie navyše nastávajú, keď sa boss o jej aférke dozvie. Zvláštna multižánrová zmes so Slovenkou Barbarou Nedeljakovou v hlavnej úlohe, ktorej sekunduje Andrew Howard, ktorý si už pomaly tradične zahral sadistické prasa. Film je však zaujímavý najmä svojou nevyváženou rôznorodosťou a to, čo začína ako nejaká gangsterská krimi s nábehom na revenge thriller sa postupne preklápa až na film-noir, ktorý však vrcholí napínavým finále v štýle giallo hororu. A to giallo musím rozhodne zdôrazniť, pretože práve s tým sa film nečakane vyhral; od farebnej kompozície, cez explicitne krvavú naháňačku v uzavretom dome, až ku krásne žánrovo-štýlovému vrahovi. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zajímavě se vyvíjející, svým způsobem jednoduchý, komornější příběh. Překvapivě přeskakující z psychologických rovin do akčně a brutálně výživnějších. Kdo by na začátku čekal tolik krve... Andrew Howard je dobrý psychopat (a já si říkal, že je mi ten jeho ksicht povědomej a teď zjišťuji, že jsem s ním viděl už tři filmy). Barbara ví, jak odkráčet ze scény. Hezky v kozačkách. A tak já to mám rád. ()

Reklama

Reklama