Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nádherné a důstojné profesionální završení herecké kariéry Henryho Fondy a Katharine Hepburn. Oscarovým hodnocením dnes již moc nedůvěřuji, ale tenkrát (nikoliv Tenkrát na Západě) v roce 1982 znamenala soška filmového Oscara opravdu zasloužené nejvyšší hodnocení. Tento film vřele doporučuji především mladým, kterým se chce po dvou letech manželství rozvádět! Jo, vážení, život je o toleranci a odpouštění, nikoliv o bezohledném realizování svých osobních zájmů na úkor rodiny a vlastních dětí. Tož tak, ... vy mlaďoši si tímto citlivým lidským příběhem vemte příklad a nerozvádějte se furt. Vždyť jsme v Evropě na předních příčkách v rozvodovosti! :-) Kdo se na to má furt dívat, na ty děcka z rozvedených rodin! :-) ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Neskutečně úžasný závěr herecké kariéry dvou herců, kteří v tomto filmu působí, jako by prožívali své skutečné životy. Film o stáří, který se však nepokouší o pouhé citové vydírání, ale dokáže člověka dovést i k zamyšlení. Za Henryho a Katharine jistě 5* - filmu samotnému by však neškodilo mírné zkrácení... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Mark Rydell mal 2 kultové filmy - Harry a Walter jedou do new Yorku a tento Na Zlatém jezere. Hlavni tahuni su dvaja - konkretne Henry Fonda /jak byl dobyt Zapad, Muj Milacek klementina, Fort Apache/ a Katarina Hepburnova /Quality Street 1937, nejprve stvoril zenu/, dlej som videl aj Jane Fondu /Komornik, Stvanice/ a Dabney Coleman /Tootsie, Bitva o midway, Sklenene Peklo/. Obycajne dialogy prevladaju, to dodrzuje aj tento film, tempo ma perfektne. O akciu tu nejde, strhujucejsi moment snad len jden - jazero. Film skor pre artovych divakov a priaznivcov spolocenskych konzervaciek. Tej spolocenskej konzervacie je tu viac nez dost, to je ale v pohode, ja som od prirodzenia tolerantny : 100 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poetické to možno je, ale skôr vhodnejšie pre staršieho diváka, ak nie vyslovene už človeka prežívajúceho jeseň svojho života. Mladému človeku tu vzniká bariéra vcítenia sa do kože postáv. Je to taký pokec na dôchodku, rozjímanie o živote, vychutnávanie si pohody, ale aj strastí každodenného života. Vcelku to prišlo ale dosť fádne, akoby bez zápletky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak si představuju stáří. Katharine Hepburn a Henry Fonda v pro mě naprosto nezapomenutelném filmu. A to se přiznám, že jsem od filmu nečekal, že by mě vůbec mohl nějakým způsobem zaujmout. Nicméně představuje příběh života v nadživotní velikosti a opravdu nádherně se na něj kouká. Samozřejmě především díky samotné herecké dvojici, kteří mají v tomto filmu hodně co říct...aneb Jak naložit se životem, když Vám je kolem osmdesátky, začnete bejt mrzutý, nepříjemný, otrávený a budete čekat už jenom na smrt. Na Zlatém jezeře je tak opravdu nádherným filmem, který příběhově nezaujme, protože ve výsledku ani příběh nemá. Prostě po tom jezeře plyne jako život, u kterého si každý z nás určí směr, a pak už jen sleduje radosti nebo starosti, které jsou se životem spojené. Život, jako velká otázka a odpověď v tomto opravdu nesmírně nádherném filmu, který je sice starý, ale staře vůbec nevypadá. Právě naopak. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) se ze zdravotních důvodů nemohl zúčastnit předávání Oscarů, převzala jej za něho jeho dcera Jane Fonda (Chelsea Thayer Wayne). (Kulmon)
  • Na začátku filmu se Norman (Henry Fonda) dívá na starou fotografii se slovy "kdo to ksakru je" a je patrné, že se jedná o Normana, jeho ženu Ethel (Katharine Hepburn) a jejich dceru Chelsea (Jane Fonda). Ve skutečnosti je na fotce Henry Fonda, čtyřletá Jane Fonda a její matka Frances Seymour Brokaw. (Kulmon)
  • U domu Thayerových je ve skutečnosti loděnice, kamera ji však záměrně ani jednou nezabere. (Kulmon)

Reklama

Reklama