Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Jones (Glenn Ford) a Howdy Lewis (Henry Fonda) potřebují nějakou práci k tomu, aby přečkali zimu. Znovu tak skončí u rančera Jim Ed Lovea (Chill Wills). Nejprve se mají starat o jeho koně, mezi nimiž je i červený bělouš, který vyvádí, jako by byl posedlý ďáblem... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

První z úspěšné série westernových komedií Burta Kennedyho. V hlavních rolích se objevily dvě mírně stárnoucí hollywoodské hvězdy - Glenn Ford a Henry Fonda -, které vytvořily vyrovnaný a zábavný pár nepříliš úspěšných kovbojů, kteří to, co vydělají přes zimu, utratí během několika dní. Do jejich života vtrhne jako uragán nezkrotný hřebec, s nímž si oba užijí dost starostí i legrace. Snímek celkově je takřka rodinná podívaná, zaujmou i pěkné záběry koní a americké přírody. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz k filmu Mail Order Bride 1964 od Burta kennedyho som napisal, ze spajanie komedie a westernu je o nicom, jtam to bola bieda a mizeria. Tu uz je to o trochu lepsie, hlavne ti dvaja kovboji, ktori nepatria k najinteligentnejsim a chcu len prezit zimu. Ten kon tam nemusel byt, stacilo sa bavit na tom, aki su obaja nemotorni vo filme   78 % ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

S provinilým pocitem přidávám jednu hvězdičku a zvyšuji na tři. Film o dvojici stárnoucích kovbojů, kteří nepatří zrovna k nejbystřejším mozkům na světě, se přímo úporně snaží o povedenou taškařici, při níž by se měli všichni za břicha popadat. Nátlaková metoda zahrnuje i návodnou zesměšňující hudbu a zastavované záběry. Přes tohle násilí na divákovi, se ale občas nějaký vtip povede. A vtipné je i ústřední téma: boj zkušeného honáka s potměšilým nezkrotitelným koněm, protože oba dva jsou vlastně stejní. Vždycky půjdou vlastní cestou, i když oba tuší, že ne vždycky si vyberou správný směr. ____ Pro dnešní diváky je zajímavé porovnat, co všechno spolu můžou dělat dva kovbojové, kteří na samotě v horách pečují přes zimu o stádo. Tohle ještě byla stará škola, takže od Henryho Fondy a Glenna Forda se dá čekat krocení koní, v žádném případě ale ne hor ! /31. 7. 14./ ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v Coconino Forest (Arizona). (westerns)

Reklama

Reklama