Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Ukázka z filmu 12
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(100)

Začínáme stejně jako seriál Ztraceni - pádem letadla. Všichni na palubě letadla zemřeli kvůli neznámému viru. Na místo, kam letadlo spadlo, jsou povoláni agenti Dunhamová a agent Scott. Z místa činu utíká neznámý, za kterým běží agent Scott. Neznámý agenta zavede do laboratoře, která vzápětí vybouchne. Jediný, kdo agenta může vyléčit, je Dr. Walter Bishop. Jenže ten je v léčebně a může jej odtamtud dostat pouze jeho syn Peter Bishop. Všichni tři se poté spojí a začnou vyšetřovat případy, které spadají za hranice nemožného. (Varan)

(více)

Videa (64)

Ukázka z filmu 12

Recenze (555)

k212 

všechny recenze uživatele

Fringe dokáže diváka pěkně lapit do svých konspiračních sítí. Rozehrává objemnou hru náznaků a témat, která občas zůstávají nedořečena či nevyřešena, žel někdy se mění až v efektivní překvavení balancující na hraně deux ex machina (o pár dílů dál a v jiném kontextu). Je to dané vysokou informační hustotou, neboť některé díly by směle svými motivy vydaly na dvě epizody a toliko nejsou propracované, to pak lehce inklinují k povrchní šokantnosti. Co bych však chtěla po první sérii, že? Je logické, že něco musí zůstat nevyřešeno, otázkou však je, jak si scenáristé poradí s pozdějším vyřešením, zda do sebe bude všechno zapadat a zda to bude mít nějaký smysl či myšlenku? A s Abramsem je to v tomhle směru moc těžké, protože jeho tv shows si nastaví zpočátku vysokou laťku a později ztrácí dech i logickou niť. Na stranu druhou se mi líbí práce s napětím (občasná zrychlená gradace děje tomu pomáhá, naturalismus zobrazovaní si také servítky příliš nebere) a s atmosférou. Fringe je v tomhle směru velmi povedený a jsou momenty, kdy je opravdu hodně napínavý. Charaktery jsou správně ujeté a zajímavé, byť mám občasné výhrady k hereckému provedení. Zatím vratkých 80%, uvidíme, co se nám z toho na podzim vyloupne, čímž deklamuji, že se na další sérii docela těším. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

J.J. Abrams seriály skutečně umí a jeho aktuální Fringe coby úspěšně naklonovaný megahit Lost má modernímu seriálovému divákovi opět co nabídnout. Velmi podobná formální i dějová struktura (opět je tu ztroskotané letadlo, opět jsou tu přísně tajné vládní i nevládní projekty, opět korporace stojící za hodně podivnými aktivitami...), velmi podobná hudba (hlavně podbarvení dějových zvratů) a analogické dávkování napětí... Navíc asi nejoriginálněji ztvárněné mezititulky, co jsem kdy viděl... Fringe se docela povedlo, zbývá jen doufat, že ho studio Fox nebude z komerčních důvodů natahovat do nesnesitelných a nekonečných desítek řad... Podobné seriály: Ztraceni, Akta X ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hranice nemožného ve Fringe překračují Walter Bishop a jeho syn, když z kousku roztaveného skla dokáží vyčíst zvuky, které se v místnosti odehrávaly ve chvíli, kdy se ono sklo tavilo. Nebo když otevírají brány do jiné dimenze nebo čtou myšlenky mrtvých lidí. Zní vám to dobře? Tak to je Fringe seriál pro vás. Disponuje absurdními (rozuměj zajímavými) zápletkami, skvěle vyváženou ústřední trojkou (šílený vědec, práci oddaná agentka FBI, která může mít speciální schopnosti, a chytrý hláškař pohybující se často na hranici zákona) a dostatkem financí, aby vypadal cool. Nejsem zapálenou fanynkou, nejsem přímo unešena, protože Fringe postrádá jistou emocionální naléhavost, kterou mám u seriálů ráda. I přesto se při jeho sledování nebetyčně bavím. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot mě naplňuje příznivými pocity. Rozhodně je co zkoumat a zkoumaná témata patří k mým oblíbeným. Tým je taky fajn. Děda vědec válí a slečna agentka ukazuje, že Abrams má sakra dobrý vkus. Jakto, že mi něco takového tak dlouho unikalo? První řada polehounku, jak jsme u J.J. zvyklí, buduje pevné základy na postavách a uvádí nás do problematiky. Pak se začíná přisypávat na technologickém a biologickém poli, experimentuje se. Znovu mám pocit jako by mi kradli nápady z hlavy a točili podle toho některé díly. Čím víc se blížíme finále, tím lepší. Myslel jsem, že už to mám za sebou, ale zase se ze mě stává závislák. Fakt díky! Druhá řada z počátku protahuje paralelní zápletku, ale to je celkem klasický tah a boční příběhy jsou dost zajímavé na to, aby divák vydržel. Bellyho účast celou sérii moc pěkně prolíná, i když ho (jak jinak) mohlo být víc. Závěrečné díly dupou na plyn, i když si nejsem jistý jestli trošičku nemění pravidla hry za pochodu, ale budiž. Díl s krádeží z roku 1985 je zatím vrcholem seriálu. Doufám ve víc z toho druhého světa. Sem s tebou třetí řado! Třetí řada kvaltuje téměř po celou dobu. Prohození Oliví přináší do vztahů mezi postavami neuvěřitelné pnutí a díly z paralelního vesmíru jsou osvěžující jako malinová limonáda za horkého dne. Mytologie houstne a finále je vrcholem celého tříletého snažení. No a ve chvíli, kdy sbíráte čelist z podlahy tak příjde ještě jeden závěrečný twist, který vás nutí hrábnout po prvním díle další řady a tak to má být. Krásná práce! Čtvrtá řada přihazuje k paralelním světům další vychytávku. Pěkně to zatřepe vstahovými liniemi (i když si nakonec Stázina vezme Kubu za ženu) a z mrtvých vstanou staří známí. David Robert Jones je nebo vlastně byl nehorázný týpek a je skvělé, že je zpátky stejně jako sám William Bell. Finálové díly jsou do jednoho špičkové a nákuk do roku 2036 vnadní na poslední řadu jako vůňe čerstvě upečeného citronového koláče. Už ať je to tu! Poslední řada přenesená kompletně do roku 2036, s mírnými úskoky do roku 2609, není úplně tradiční. Je koncipovaná jako celek, kdy má dojít k porážce "těch zmrdů z budoucnosti" a ukončit celé tohle pět let trvající vyprávění. Takže hlavně... Povedlo se to, pár přešlapů tu samozřejmě je, ale nostalgie v posledních dílech je doslova smrtící. Všechny ty Fringe chuťovky z minulých let jsou to použité jako prostředek k likvidaci padouchů. Máme tu antigravitační náboje (když někoho zastřelíte, vyletí do vzduchu - cool ne?) Petera jako kalkulujícího Supermana, dokonce i Geena. Olivie je v téhle řadě tlačená trochu do pozadí a zaválí až ve finále. Parádní je nostalgická návštěva paralelního světa. Finále je pak emocionální ždímák, jak jsme u Abramse zvyklí. Mladá holka přežije, starej chlápek umře. Dobrej obchod. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spočiatku Axty X wanna be seriál sa postupom času, ale už od prvej série, mení na niečo v podstate diametrálne odlišné. Aspoň čo sa týka makrozápletky. Tá je parádna, prináša zopár nečakaných zvratov, cestujeme ako medzi dvoma paralelnými vesmírmi, tak v čase a zisťujeme, že tu máme aj akýsi nadčas v štýle Asimova. Seriál je nakrútený skôr komorne, čo ale neznamená, že nepoteší zopár slušnými zábermi, kedy sa pozrieme napríklad do ďalekej budúcnosti. Možno je škoda, že sa tvorcovia občas neodpútali od zeme a nenakrútili aj niečo extra vizuálne bombastické, samozrejme v duchu Fringe, nie hollywoodskych spektáklov. Postavy si obľúbite, tu nie je o čom, i keď vám nemusia byť spočiatku všetci sympatickí. ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • Seržant Stuart Malick (Justin Doescher) má na fotografii z roku 1987 oblečenú uniformu ACU s digitálnym univerzálnym maskovacím vzorom (UCP). Tento maskovací vzor bol však v americkej armáde zavedený až v roku 2004. (koba)
  • Ve scéně, kdy agent Charlie Francis (Kirk Acevedo) přijíždí k opuštěnému autu odchytové služby, má na rukou kožené rukavice. V následující scéně, ve chvíli, kdy vystoupí z auta, však rukavice drží a teprve si je nasazuje. (Komaar)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama