Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Natočeny a zahrany to bylo dobře, ale ta problematika oznamování rodinám zprávu o mrtvejch členech rodiny, to mě zaujalo asi jak rozškrabaná vyrážka na pytlu. Prostě se mi nelibi americká armádní šaškárna, mrtví vojáci prohlášení za hrdiny, nemyslící panáčci bezmyšlenkovitě poslouchající na slovo, vlastenectví atd. Dobry ale bylo, že myslim ani nepoužili takovou tu klišovitou hudbu, co se používá v americkejch filmech o armádě a u které se salutuje... nebo jsem si toho aspoň nevšim. Počítat úsměvy Bena Fostera by bylo asi zbytečný (a to nejenom v tomhle filmu, že), a to mě už docela štve - ty smutny depkovity postavy, ktery se tvářej tak tragicky, že všechno na světě je celoživotní a neřešitelnej problém. Libila se mi ta hláška o válce v Iráku, že kvuli těm náboženskejm sračkám si tam američtí vojáci nezašoustali, a proto jsou všichni tak nasraní, chch. V podstatě se mi to celkem libilo, hlavně trio Woody, Ben a Samantha, v tomhle pořadí... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

S odstupom par hodin zvysujem hodnotenie na 5 hviezd, pretoze cely ten cas musim mysliet na to, co som prave videla. Tento surovy, realisticky film ma skutocne dostal, a to nie len famoznymi, brilantnymi hereckymi vykonmi, ci uz Woodyho, Bena alebo Samanthy, ale aj pribehom, nad ktorym sa asi malokto z nas len tak bez postrcenia zamysli. Mame tu dve strany mince. Obete a Poslov. Poslovia su ti, ktori sa stavaju svedkami a priamymi ucastnikmi prvej spontannej reakcie rodicov, manzeliek, manzelov obeti vojny, a pritom sami musia riesit svoje nelahke prezitie vo svete "po vojne". Absolutne skvely film, s vybornymi emocne nabitymi momentami, ale aj vtipnymi chvilkami. Volny vikend Woodyho a Bena je naprosta bomba :) ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Ben Foster dokazuje, že není jen blonďatý andílek z X-Menů, ale že doopravdy umí hrát. Po boku Woodyho Harrelsona chodí do domovů lidí, aby jim s lítostí sdělil, že jejich syn/dcera/manžel/manželka zemřeli ve válce. Podmanivý film, který ke konci trochu ztrácí tempo a zajímavost, ale rozhodně stojí za to. Škoda, že se film vyhnul českým kinům a není díky tomu všeobecně známý. U některých kousků je to opravdu škoda a distributor často šlápne vedle. ()

!Borec! 

všechny recenze uživatele

Film pouze plyne, plyne a plyne. Nejde na povrch, ale ani do hloubky, drží si jednu určitou hladinu a to je velká škoda, protože téma je samo o sobě zajímavé a citlivé. Navíc Woody vypadá v tom knírku lehce komicky a vůbec nepůsobí dojmem tvrďáka, naopak na mě působí jako greenhorn oproti Fosterovi. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Film o různých podobách smutku a zoufalství tváří v tvář oznámení o ztrátě těch nejbližších se všemi ingrediencemi, které byste od podobného tématu očekávali - patos, rozjitřené emoce, životní pravdy, veterán s problémem zařadit se zpátky do společnosti, traumata...Jenže po nějaké třetí návštěvě pozůstalých a opakujících se chlapských řečí se film začne motat v kruhu a začne se opakovat...A "vztah", který Will naváže s Olívií je příliš nereálný. A nejen on...Taking Chance s Kevinem Baconem, který se dotýkal podobného tématu mě oslovil mnohem více... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama