Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velice stylový snímek Guse Van Santa, ve kterém září malý velký muž, Sean Penn, jako homosexuální politický kandidát, který chce upozornit na předsudky, problémy a s tím spojenou averzi či agresivitu k menšinám v USA 70. let. Film je pěkně natočený a zrežírovaný, takový polodokumentární styl, který ukazuje životní etapu Harveyho Milka - která skončí tragédií. Penn i James Franco hrají moc dobře a i když je ve filmu toho líbání osob stejného pohlaví až příliš, dá se to docela v pohodě vydržet. Van Santův osobitý snímek, podbarvený jako vždy kvalitní hudbou Dannyho Elfmana. Silný počin, který má však hlušší místa a jisté rezervy, hlavně co se děje týká. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant a jeho oblíbené téma. Seznam herců je oslňující, ale nějaké úznání si zaslouží akorát Franco, protože ostatní přehrávají tak, až to není hezké. Na to jak je to ožehavé a pro film vděčné téma, mi tady chyběly silnější scény, které by podpořily ty velká slova, která Milk co chvíli vykřikuje do davu. Nudný film bez špetky originálnosti, který se snaží vzbudit pocit, že v něm jde o víc, než jen o pár duchaplných myšlenek, které se mi tam podařilo objevit. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Milk je jeden z dalších filmů zachycující bohatou americkou historii. Tentokrát se to netýká práv obyvatel černé pleti, ale homosexuálně orientovaných lidí. Příběh je to skvěle zpracovaný a odehraný. Jenže mě si nezískal. Film je spíš pro američany a jejich obyvatele. Během posledních pár let se homosexualita řeší všude a v tomhle filmu je to přesycením. Gus Van Sant se snaží propojit politiku a soukromý život hlavního představitele a však ouha. To se mu nedaří. Harvey v politickém životě musí hrát na všechny, aby si je získal. Ve svém soukromém životě jeho problémy diváka nezraní a nedokáží se s ním vžít. To až teprve skvěle udělaný závěr, který se povedl a kvůli kterému bych možná byl ochoten dát i tu čtvrtou hvězdičku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Film bol nominovany na Oscara za najlepsi film roka, avsak zvitazil MILIONAR Z CHATRCE (2008). Aj reziser Gus Van Sant bol nominovany za najlepsieho rezisera, avsak sosku za najlepsiu reziu si odniesol Danny Boyle za Milionara z chatrce (2008). Josh Brolin bol nominovany za najlepsieho herca vo vedlajsej ulohe, avsak Oscara ziskal Heath Ledger za TEMNEHO RYTIERA (2008). __________ Sean Penn - (Harvey Milk) +++ Emile Hirsch - (Cleve Jones) +++ Josh Brolin - (Dan White) +++ Diego Luna - (Jack Lira) +++ James Franco - (Scott Smith) +++ Alison Pill - (Anne Kronenberg) +++ Victor Garber - (Major Moscone) +++ Denis O'Hare - (John Briggs) +++ Produkcia: Bruce Cohen, Dan Jinks, Michael London +++ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprosto neutrální hodnocení, protože tento film ve mně vyvolal tak rozporuplné pocity, jak málokterý. Jako životopisný film určitě jeden z těch lepších, zajímavý, místy napínavý. Hraní obsazených bezchybné. Jenže.....homosexualita....proti ní nic nemám, ať je teplouš, kdo chce, ať si dělá co chce. Když vidím na ulici dva hošany, jak se vedou za ručičky, nic to se mnou nedělá, ale proč se proboha musím dívat, jak se moji oblíbení herci imrvére cicmají? Řeknu vám, že po 5 minutách jsem se tak tak držel, abych to nevypnul....příště budu v podobném případě chytřejší, a použiju Wikipedii. Pošetřím si tím nervy na jiný dobroty... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Tisíce lidí souhlasilo s účastí na filmu. Zdarma. (HellFire)
  • Natáčení se účastnil i pravý syn Dana Whita, Charles White. Dokonce je i ve filmu v malé roli. (Karlos80)
  • Herec Denis O´Hare, který ve filmu ztvárnil homofobního senátora Johna Briggse, je ve skutečnosti gay. (gattaca)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama