Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je Pan herec. O tom žádná. A o ničem jiném než o herecké etudě Seana Penna vlastně tenhle film nebyl. Milk jsem sledoval v pardubickém letním kině a jaké bylo mé překvapení, když promítači po necelých deseti sekundách utli závěrečné titulky. Vysvětlili mi to tak, že si prý lidé, bydlící v panelácích u Tyršových sadů, stěžují na přílišný hluk po desáté hodině večerní. Na tom je k nepochopení vícero věcí. Za prvé - o kolik situaci zlepší utnutí titulků, když film samotný konči o půl jedenácté? Za druhé - cožpak by tedy, je-li to skutečně tak obrovský společenský prohřešek, nešly titulky nechat dojet bez zvuku? Za třetí - proč ti stěžující si lidé raději nezvednou zadek a nejdou se také podívat dobrý film, který se jim promítá před barákem zadarmo? Za čtvrté - okna se dají zavřít, uši zacpat a rohypnol to jistí...:-) ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $31,841,299Tržby Celosvetovo $54,501,383Tržby za predaj DVD v USA $10,824,453 //počet predaných kusov 615,299║ Neskutočná na každom kroku presladčene usmievajúca sa umelina. Horšie podaný film som si ani nemohol predstaviť, dej absolútne žiadny, pútavosť nulová, uchechtané herecké výkony a Sean Penn z Oscarom za to že sa tváril celý čas ako najšťastnejší prihriaty človek na svete tak to teda nemusím. Tento film je teda riadny priestrel a len mi potvrdzuje aké prkotinky dokážu Akademikov zaujať. Bonus k všetkému je nominácia na Oscara pre Josha Brolina??? ako že je to dobrý herec ale tu ho ako nominovali za tých pár hluchých minút čo sa tu popremával, fakt sila. /10%/ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa učí homosexualita? Ako francúzština?“ Mám s týmto kalkulom dva problémy: na homosexualite nevidím na rozdiel od režiséra nič zvláštne (tým pádom mi pripadá čudné nakrúcať o nej filmy) a nemám rád pseudo rebelov, ktorí si postavili kariéru na drogách, alkohole a nafetovanom mlátení novinárov a teraz sa tvária ako svätí za dedinou. Narážam na nesympatického Penna, ktorý si kariéru (okrem hŕstky dobrých výkonov - 21 GRAMOV, TAJOMNÁ RIEKA) založil na vulgarizmoch. Teraz, po štyridsiatke, sa hrá na polepšeného ľudomila, ktorý chápe menšinám a bojuje za ne (ÚTEK DO DIVOČINY... ale ten ma bavil). Ani sto Oscarov môj názor nezmení – stále to bude ošúpaný kretén. Ale páčil by sa mi MILK viac, ak by ho nehral Penn? Asi nie. Je to dlhé a nudné. Moju pozornosť si udržal len vďaka perfekcionistickej atmosfére (dobové kostýmy, autá, účesy) a niektorým hercom (Emile Hirsch, Diego Luna, Josh Brolin, James Franco). Radšej si dajte R E N T. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

I přes všechny ty oscarové nominace pro mě překvapivě velmi dobrý životopisný film. O osobnosti Harveyeho Milka jsem toho až na jeho neblahý konec pomalu nic nevěděl. O to víc mě tento film mapující důležité události dostal. Gus Van Sant to má svojí svižnou režií pevně ruce. Atmosféru 70. let, kdy si homosexuálové vytrpěli hodně perné chvilky, pojal výborně a opravdu mě to strhlo. I ten Sean Penn překvapil, protože jsem se obával až trapně přehrávajícího výkonu jako v Jmenuji se Sam. Tady je ovšem výborný a opravdu jsem mu fandil. Jenom škoda, že není větší prostor věnován i ostatním hercům. James Franco, Emile Hirsh i Alison Pill jsou výborní a zasloužili by si více prostoru. Nejlepší mi ale přišel Josh Brolin, bohužel jeho rivalitě s Milkem není věnován dostatečný prostor. A to právě tahle postava by ten prostor mít měla. Harvey Milk prostě přišel, získal si mě a doufám, že nezapadne jako mnoha jiných životopisných filmů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Základom spoločnosti je rodina. A vy sa rozmnožovať nemôžete." - "Boh ale vie, ako veľmi sa snažíme!" - Už asi po 5 minútach filmu som si začal v hlave komponovať veľké verejné ospravedlnenie za všetko uštipačné, čo som kedy povedal a napísal na adresu oscarového víťazstva Seana Penna. Jeho FANTASTICKÝ herecký výkon je o niekoľko levelov vyššie než unavené potácanie sa Mickeyho Rourka či mumlanie Franka Langellu. Film sa mi celkovo hodnotí ťažko, pretože je to čistá politika, a v tomto prípade politika odporne hollywoodsky jednostranná a manipulatívna, ale... zároveň je to veľký kus prvotriedneho filmárskeho remesla. Mnohé myšlienky ma iritovali, ale zároveň som nemohol odtrhnúť oči od plátna/obrazovky. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • KDO JE HARVEY MILK? Harvey Milk pracoval na Wall Street a měl vše, co si jen mohl přát. Jedno mu však chybělo – svět, ve kterém může nahlas říct, že je homosexuál a nikdo ho za to nebude diskriminovat. Rozhodl se proto svou práci opustit, odstěhovat se s přítelem do San Francisca do Castro distriktu a otevřít si obchod s fotoaparáty. Brzy se z obchodu stalo místo, kde se začali scházet všichni, které ta doba odsuzovala a ničila. Harvey si uvědomil, že je na čase něco dělat a začal za svou tichou komunitu mluvit nahlas. Malé vítězství vedly k větším, Harveyho statečnost a odvaha odolávat denním výhrůžkám smrti inspirovaly další, aby konečně začali jednat. To vše vedlo k tomu, že Harvey byl zvolen prvním gay politikem v USA a členem městské rady San Francisca. Jeho poselství svobody a naděje mu však nadělalo spoustu nepřátel. Nakonec byl zavražděn svým bývalým kolegou Danem Whitem. Přestože „Starosta Castro distriktu“ zemřel, jeho jméno bude navždy znamenat začátek nové éry porozumění a tolerance jak v jeho komunitě, tak na celém světě. [Zdroj: HCE] (POMO)
  • Slavný americký filmový kritik Roger Ebert zařadil Milk na svůj výroční žebříček dvaceti nejlepších filmů roku 2008. Snímek se dostal do podobného výběru Amerického filmového institutu a časopisu Entertainment Weekly. (gattaca)
  • Během natáčení scény v Castro Camera někteří z herců tvrdili, že viděli muže, který přišel a posadil se na gauč. Po natočení scény jej údajně nikdo nespatřil a říkalo se, že to bych duch samotného Harveyho Milka. (HellFire)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama