• klúčik

Videl som len film, ktorý urobili z tohto seriálu. No vôbec som netušil, že v roku, keď to už vrelo sa natočilo toto dielo. Mám rád historické filmy, netvrdím, že tento nevyšiel zo skutočných udalostí , ale záverečná scéna ma dostala . Naozaj po roku 1948 pokračovala nová vláda v demokratických formách, na tie doplatili aj niektorí ministri tej novej vlády ( Klementis, Masarik ) Dávam tomuto filmu 45%.(28.10.2011)

U mňa doma sa nachádza kniha spomienok obžalobcu dr.Jozefa Tisa, Antona Rašlu a obhajcu Ernesta Žabkaya. Podľa ich svedectiev vznikla v roku 1990 kniha s názvom "Proces s dr.J.Tisom". Po prečítaní tejto publikácie som zistil, že tvorcovia seriálu "Roky prelomu" sa veľmi presne pridŕžali skutočnosti, a na základe toho pôsobí seriál pravdivo a verne. Čiže tí, ktorí toto dielo uvrhli do zatratenia, určite nepoznajú našu minulosť a nemajú ani potuchy o čom seriál pojednáva.(8.4.2009)

Je to dobře propracovaný snímek, který ukazuje znovu upevňování Československa po druhé světové válce a dohady o tom, jak by měla naše republika vypadat. V hereckém obsazení chybí postava Gustáva Husáka, kterou ztvárnil slovenský herec Michal Dočolomanský.(29.9.2011)