Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georges a jeho žena Gisele adoptují alžírského chlapce Michou. Georges však o jeho původu neví, protože by ho nikdo nepřijal. Gisele chlapci upraví jméno, obarví vlasy a vydává ho za Francouze. Michou si otce rychle získá a ještě pomůže zachránit rozpadající se manželství. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Petulka88 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl problém s tím, že ačkoliv se jedná o drama, tak mě nedokázal náležitě vtáhnout a zžít se s hlavními hrdiny, prostě jsem se na něj díval s odstupem. Stejně tak stopáž je mírně přepálená, dějové linky obou manželů a jejich milostných avantýr mi přišly zbytečné nebo aspoň dostávaly zbytečně moc prostoru. Naopak tím nejpádnějším důvodem, proč dát Blonďáčkovi šanci, je výborný Gérard Depardieu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš drama nežli komedie. O malém chlapci, který měl štěstí na svou dočasnou náhradní rodinu - a o náhradních rodičích, kterým přineslo štěstí svěřené dítě … Protože právě děti někdy donutí dospělé podívat se z jiného úhlu na sebe i na svět a jeho problémy - včetně národních zájmů, mocenských ambicí a náboženských rozdílů. P.S.: Podle skutečných událostí. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Michou d´Auber potvrzuje výsokou úroveň francouzské kinematografie. Nádherný, citlivý a dojemný příběh malého Alžířana, který se musí nedobrovolně nastěhovat k bývalému vojákovi a jeho ženě, kteří nemohou mít děti. Ten hošík, který hraje malého Michou, by si za svůj výkon zasloužil Oscara, stokrát lepší než nějaký přechválený Kolja. Až na konci jsem zjistil, že se jedná vlastně o film natočený podle skutečné události a malého Michoua mohu potkat zanedlouho v Paříži :-) ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Takové malé pohlazení na duši. Snímek o malém Alžirském chlapci a jeho bráchovi a o jejich nelehkém bytí v podmínkách ne úplně seriózním jejich náboženství. Mladší pojmenovaný jménem "Michel" je na tom o chloupek líp, dostane se do dobré rodiny, která ho má ráda, vychovává ho, stará se o něj ... navíc ho chce přijmout za vlastního. Ne nadarmo říká sociální pracovnice, ať si chlapce nenechá přirůst k srdci ... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Překrásná francouzská tvorba! Film u kterého jsem se přísahám ani jednou nenudila a celé dvě hodiny jsem s ním prožila. Příběh o malém nevinném arabském chlapci, který se dostal do sociální péče a našli mu rodinu - manželé Georges,Gisele s chovancem, který u nich pomáhal. Skvěle rozdělené dvě roviny - starost o chlapce a politické události tehdejší Francie, nenávist k jiným rasám a pozdější uvědomění Georgese, že rasa není vše ale že jsou mnohem důležitější věci. Bylo mi chlapečka líto, že si zvykl na oba pěstouny a musel odjet zpět se svou rodinou ale naštěstí se jejich vztahy nepřetrhly. Líbí se mi také fakt, že je to podle skutečné události. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle skutečné události. Michoua žil po uvedení filmu v Paříži. (Tejkina)

Reklama

Reklama