Reklama

Reklama

Hank a Mike

Trailer

Obsahy(1)

Hank a Mike jsou nejlepší přátelé – a zajíčci. Ale nejsou to ledajací zajíčci, jsou to zajíčci velikonoční! Doplňují se jako jin a jang, jako Felix a Oskar. Hank rád pije, nadává a tráví čas s „královnami noci“; Mike je naopak uzlíček nervů, který celý život obětuje jen a jen své práci. Jakožto velikonoční zajíčci osobně roznášejí košíčky s velikonočními vajíčky poklidně spícím rodinám. Jsou dlouholetými zaměstnanci Velikonoční s. r. o., dceřiné společnosti nadnárodní korporace, která vlastní veškeré náboženské svátky. Ve snaze zvýšit své zisky se správní rada této korporace rozhodla povolat specialistu pana Conrada Hubrisse, aby zjistil, na čem se dá ušetřit a jak co nejvíce zefektivnit chod celého podniku. Ačkoliv Hank a Mike už dlouhou řadu let dělají svou práci nanejvýš poctivě (dokonce by se dalo říct s absolutním nasazením), pan Hubriss korporaci doporučí, aby velikonoční zajíčky, kteří pracují jen jeden den v roce, navíc pro svátek „druhé kategorie“ (svátky první kategorie jsou Vánoce, Chanuka, Svatý Valentýn), okamžitě propustila. Anebo, Mikeovými slovy, „poslala do prdele.“ Tato zpráva Hanka s Mikem tvrdě zasáhne. Zpočátku jí ani nechtějí věřit. Žádného velikonočního zajíčka přece nikdy nikdo nevyhodil na dlažbu! Zdráhavě se vypraví na úřad práce, kde na ně dolehne obrovská deprese. Snaží se s ní bojovat a přijmou každé zaměstnání, které jim na úřadě nabídnou. V hloubi srdce však zůstávají velikonočními zajíčky, a i když se pokouší zapadnout do kolektivu sebevíc, nedokáží potlačit svou přirozenost a v každém novém zaměstnání vždycky zoufale zklamou. Realita bizarního a nepřátelského světa začne postupně ohrožovat i jejich přátelství. Mike se opět uchýlí k alkoholu a Hank, který se od něj nikdy neodchýlil, stiskne láhev o něco pevněji. Život jim vlepil pořádnou facku, ale teprve díky ní si Hank a Mike uvědomili, že existuje něco mnohem důležitějšího než jejich práce… jejich přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Sinn 

všechny recenze uživatele

Růžoví zajíčci uprostřed drsného kapitalismu, velice příjemná satira. Ve světě, který se řídí jen bottom line a velikonoční zajíček je normální job, žijí dvě postavy, trochu looseři, trochu špioni a hlavně super baviči. Dlouho jsem nenarazila na takhle zajímavou komedii. Netradiční, uznávám, ale o to zajímavější. Zatrnulo mi akorát v jedné scéně, a to při vraždě pana Melouna - to mi zajíček nebyl ani trochu sympatický...ale u závěrečných titulků jsem měla velký úsměv na rtech (i když normálně bych barevné konfety poletující vzduchem nejspíš označila za kýč), takže celkově velice pozitivní nálada...a k tomu ještě perfektní hudba - především tedy píseň o lásce, opravdu geniální text :) Do páté hvězdičky tomu však ještě něco chybělo... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prijemne prekvapilo. Cely se to tvari jak typicky nezazivny nezavisly komedio drama, jenze omyl, tohle je naprosto brutalni komedie. Jiste, je tu par kokotin, ktery clovek proste musi prejit, velka firma se stara jen o to, aby lidi dostali o Velikonocich az do bytu vajicko, zadny prachy za to nebere a zamestnanci se do bytu dostavaj jak lupici. Zaroven je dalsi firma, ktera provozuje sponzorovany sebevrazdy, pokud nekdo netusi, co to je, tak si predstavte typka, co vyskoci z panelaku a ma za prdel privazanou reklamu. No ale tohle neni nic oproti tomu, ze se musi prekousnout fakt, ze hlavni dvojka a nejen oni chodi v obleku zajice celej rok, nejspis se neprevlikaj, v oblecich spi, v oblecich se sprchujou a jejich spodary bych teda fakt nechtel videt. Tohle je vlastne to, cim se film lisi od jinejch podobnejch komedii. Jinak je to klasicka historka o dvou nejlepsich kamosich, jeden slusnak, co cvici, odvadi perfektni "praci" a dostal cenu zlatyho vejce. Druhej vecne nality, zkoureny a chlastajici pako, kterej obtahne kazdou, co potka, mluvi sproste a je to lempl. Pribeh neni nijak zvlast podstatnej, o nic moc tu nejde, proste jen jak se hlavni dvojka protlouka zivotem, jenze to je fakt perfektne svizne natoceny, paradni hudba, o fuckovani neni nouze a neustale je prival nejakejch foru, vtipnejch scenek nebo hlasek. A prekvapive to ani moc nevyuziva ty kostymy zajicu, nikomu to totiz neprijde divny. I kdyz to ma par hluchsich mist, tech 5* dam. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa tvorcovia vôbec netrafili tam, kde sa pôvodne chceli. Namiesto uletenej komédie sa jedná skôr o čiernu komédiu, pôsobiacu ako kritika dnešného byrokratického systému, ktorá však nastavila zrkadlo svojmu obrazu po d nesprávnym uhlom a tak pointa skončila niekde v pred polovicou. Škoda. 45%. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem na tenhle film narazil ve večerních hodinách na jedné televizní stanici a rozhodně nelituji. Uvolněná undergroundová komedie. Jde jen o to zda ji budete brát jako recesi nebo vážně. Já sem si ji užil jako první variantu. Především díky ději, který není příliš dlouhý a má spád a je protkán skvěle vybranou muzikou, která mi naprosto vyhovovala. Nečekaně dobře strávený večer a zlepšená nálada. Zkuste Hanka a Mika a jestli rádi ulétáváte na podobných komediích tak rozhodně nebudete litovat. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to vzniklo před, nebo po propuknutí ekonomické krize, ale působí to jako brutální, zdravě nasrané reakce na všeobecné propouštění. K dokonalosti tomu chybí víc humoru a propracovanější zápletka, ale i tak mě to osvěžilo a dostalo do správně anarchické nálady. Průsery na pracovišti už mě jen tak nerozhodí, maximálně nad nimi zastříhám ušima. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu začalo 1.2.2007 v opuštěném skladišti společnosti Canadian Tire ve městě Toronto. (Riker)
  • Úvodní titulky se objeví až po dvaadvacetiminutovém intru. (Pepinec)
  • Film vyhrál kategorii "nejlepší komedie" na filmovém festivalu "Seattle True Independent Film Festival" v roce 2008. (Riker)

Reklama

Reklama