Soused

Neighbor, The

Komedie / Romantický

USA, 2007, 93 min

• gudaulin

Po DVD nosiči jsem v obchůdku sáhl především kvůli Michele Laroque, kterou mám zafixovanou jako partnerku Daniela Auteuila alias Pignona z úspěšné Kondomedie a považuju ji za kvalitní herečku s typickým francouzským šarmem a velkým komediálním talentem. Bohužel jsem si nevšiml, že nejde o francouzský film, ale o americkou produkci, a tak jsem v téhle tisíckrát obehrané variaci na romantickou komedii o citovém sblížení dvou zdánlivě nesmiřitelných protivníků citelně postrádal půvab francouzských konverzačních komedií a vztahových filmů. Jestli něco tenhle snímek opravdu sráží, pak je to právě scénář, který je tak nějak vykastrovaný a mainstreamově zbabělý, zkrátka tuctový. Kdybych měl srovnávat s nedávno hodnocenou Zelenou kartou, pak Matthew Modine nemá ani poloviční charisma Gerarda Depardieu a Michele Laroque sice bez problémů Andie McDowell předčí coby charakterní herečka, jenže tady nemá moc co hrát a kvality scénáře jsou v případě Lásky ze sousedství opravdu o třídu horší, takže pokud jsem Zelené kartě dal 3*, tady musím zákonitě jít dolů. Navíc neodpustím konstatování, že Michele Laroque bylo v době natáčení 47 a na ženu, která se chystá vstoupit poprvé do manželství a zvažuje, zda mít dvě nebo tři děti, už zkrátka při nejlepší vůli nevypadá. Vždyť v o deset let starším dramatu Můj růžový život hrála matku chlapce na kraji puberty... Celkový dojem: 40 %.(21.3.2010)

Táto romantika strašne trpí na slabučký scenár, ktorý je predvídateľný ako počasie na severnom póle. Najskôr sa hádame so susedou do krvi a čo asi bude následovať je každému už z názvu jasné. Už začínam mať dojem, že takýchto priemerných romantík je na trhu viac, ako by bolo zdravé.(23.2.2010)

Průměrná americká romantická komedie, která je lehce stravitelná a dobře koukatelná a u níž jsem se nenudil. A abych nezapomněl, je i občas docela vtipná, tedy alespoň já jsem se bavil. Celý příběh vychází z nesvárů mezi sympatickou blondýnkou a architektem, kteří jsou zároveň sousedi. Ona koupila celý dům i s jeho bytem a chce, aby se vystěhoval, on se ale vystěhovat odmítá a ona ho nemůže jen tak bezdůvodně z bytu vyhodit. A tak mezi nimi dochází k hašteření a různým naschválům. On se navíc dozvěděl, že jeho bývalá manželka, se kterou má pubertální dceru, se bude vdávat. A aby vzbudil v exmanželce žárlivost, tak osloví atraktivní sousedku, aby hrála na té svatbě jeho snoubenku a on se potom odstěhuje. Takže sami můžete posoudit, že podle popisu to zase není tak fádní a nudný příběh, ale naopak příběh s nápadem, který také může těžit právě z oněch sousedských sporů. A scénář toho dokonale využívá, a tak právě ono hašteření se stává tím vtipnějším, co je v této komedii k vidění. Bohužel ale musím konstatovat, že i když je film na první pohled originální, ve skutečnosti to není nic víc, že průměrná romantická komedie pro chvíle oddechu. Nic navíc zde není k vidění. Jinak herečtí představitelé jsou sympatičtí a ve svých rolích snadno uvěřitelní, což přispívá k dobrému vyznění filmu. Já za sebe tedy uděluji tři hvězdičky, ale jsou to nadprůměrné tři hvězdičky, tato komedie totiž určitě má něco do sebe.(4.1.2009)

Scénář : Eddie O'Flaherty, J.P. Davis. Kamera : Michael Fimognari. Hudba : Stephen Edwards. Divná romantika.(2.6.2011)

• ecceHOMMO

Nič nové, nič výnimočné.....a naopak dosť gýčové(14.2.2010)

Milionkrat prevareny čaj, ktory aj napriek svojej priemernosti miestami chuti a osvieži.(3.3.2011)

50%.(1.4.2010)

Oddechová romantika se vším, co k tomu patří.(20.7.2008)