Reklama

Reklama

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě - a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny. Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (72)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně precizní podívaná z blízké budoucnosti, které bohužel ale chybí propracovanější scénář a hlavně má strašně předvídatelný závěr. Přijde mi to jako hrozná škoda a nevyužitá šance, protože i herecké obsazení je příjemné a na hlavní myšlenku by se dalo nabalit takových nápadů, že bysme zůstali sedět s otevřenou pusou. Bohužel se tak nestalo a prázdnota příběhu dělá film navíc strašně nudným a ještě že má jen 90 minut.. V každém případě jde alespoň o příjemný příslib do budoucna, že i v Evropě by se daly točit zajímavé sci-fi filmy... 50% ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Paříž kolem roku 2020, základním pilířem celého filmu je odcizený stroj na úpravu / mazání vzpomínek v rukou padoucha Dimitriho Nicolova, který se spolčil s profesorkou Brügen jenž vlastní lékařskou kliniku a díky přístroji tak pomáhá své dceři po autonehodě. Proti nim stojí drsný policajt David Hoffmann, který se příliš neohlíží na své vyšetřovací metody a díky hříčce osudu, taky jeho nově přidělená partnerka. Chrysalis se však i přes svou krátkou stopáž občas vleče šnečím tempem a navíc postrádá nějakou větší akci. Na žabožrouty celkem slušné a pěkně natočené pozlátko. (5/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto pravidelně se tu setkávám s průměrným, až podprůměrným hodnocením sci-fi filmů, který si pro nás Francie, snad, rok co rok chystá. Chrysalis určitě není špatný film. Jenže je hodnocenej dle mého tak průměrně, protože představuje těžko pochopitelnej příběh normální, běžnou formou, která možná nikoho nezaujme, ale přesto všecko se snaží stylově být na úrovni. Tak to u těhlech filmů bývá. Jakmile film nepochopí, okamžitě ho zatracují a to i přesto, že technicky zase tak špatně nevyzní. Pořád mu ale chybí něco, čím by dokázal film šokovat a to je asi největší problém současných sci-fi filmů. Pořád je ale Chrysalis film, který se dá v klidu dokoukat a sci-fi žánru ostudu neudělá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lehké sci-fi, které se snaží hrát na lidskou strunu budoucnosti. Francouzské sci-fi jsou často vizuálně uhlazené a zajímavé, ale nenabízejí dostatek myšlenek. Chrysalis představuje svět blízké budoucnosti, v kterém je prakticky vše identické, jako v tom dnešním. Až na pár zajímavých drobností jako je stroj na úpravu vzpomínek ... Přes svou krátkou stopáž film nenabízí žádnou velkou akci, ale spíše pobíhání a hádání hlavní postavy s někým dalším. Přesto vypadá celý film moc pěkně a je překvapující, že je uvnitř tak povrchní a v závěru tak předvídatelný. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaně perfektní sci-fi krimi thriller, kterej bere dech hlavně skvělým vizuálem, kdy ten takovej našedivělej look působí nesmírně dobře a hlavně to tomu dodává tu správnou atmosféru blízký temný budoucnosti, navíc kamera je takřka dokonalá a hodně často se používaj perfektní náhledy shora i různý jiný vychytávky + herci kvalitní, souboje na blízko v podávní Alberta Dupontela jsou něco, co se prostě musí vidět - úžasný spojení bojový techniky a pouličního praní, prostě něco mezi tim a vypadá to hodně dobře. A aby toho nebylo málo, tak mě dostal i příběh a hlavně jeho rozuzlení, původně sem chtěl dát 4*, ale ten závěr byl natolik dobře vymyšlenej, že musim jít na plno, to byla taková třešnička na dortu ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Krimi-thriller odehrávající se v nedaleké budoucnosti, který staví na vytříbeném a poměrně originálním vizuálu. V Evropě to sci-fi snímky nemají lehké, protože producenti obvykle nedokážou najít odpovídající rozpočet a taky kvůli tomu, že američtí filmaři mají přece jen větší tradici a celý žánr sci-fi vlastně dlouhodobě ovládá americká literární produkce. Scénář mohl slibný námět manipulace s lidskou osobností rozpracovat zajímavějším způsobem, protože přes akční prvky kopírované z americké produkce a solidní herecké výkony u nás neokoukaných herců je celý děj předvídatelný a celá zápletka je z mého pohledu mělká. Celkový dojem: 55 %. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sci-fi prekvapko z Francuzka, ktore by bolo prekvapenim este vacsim, keby nebolo tak okato podobne Spielbergovmu Minority Report. Podobne vizualom, zapletkou, dobov a priestormi, ci mnohymi futuro vychytavkami, ktorymi je film presyteny. Ano tych podobnosti je az prilis. Predsa vsak, je to film kvalitny a s vyraznou, vyrazne odlisnou atmosferou. Chrysalis je predovsetkym detektivka. Temna, drsna, odtazita, presne tak ako aj hlavny hrdina. Samotarsky detektiv s kamennou tvarou a dokonalou kondickou, ktoru aj vyuzie v par tvrdych kontaktnych subojoch do ktorych sa dostane pri honbe za vrahom (choreograf z Bourne Identity). Dobre fungujuci, celkom spletity pribeh bez problemov tiahne dopredu a to aj vdaka nadstardartnym hereckym vykonom. Potesia niektore naozaj skvele vizualne vychytavky a zvukove efekty (niektore audiovizualne stimuly su naozaj intenzivne). Nakoniec, ani ta okata podobnost s MR mi nebranila, aby som si film paradne uzival. Na druhu stranu som si ale stale bol vedomy toho, ze ona vizia blizkej buducnosti je mi veeeelmi povedoma. Jednoznacne vsak odporucam. (7.2/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Prostředí 7/10/// +námět, osobní souboje a brutalita, svět Paříže budoucnosti, Mélanie Thierry -zpracování scénáře, nudné dialogy a slabší místa, slabší hudba/// Chrysalis se hodně podobá seriálu Dům loutek. Jde tu o něco podobného, alespoň svojí základní myšlenkou a ta je zabalena do mrazivého krimi thrilleru blízké budoucnosti. Potěší sledování drobných detailů města, aut, budov a okolí. Už méně potěší rozvláčné tempo, které je i na 90 minut hodně znát./// Celkem 45%/// ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Něco lehce na způsob Ostrova. Akce jen ve formě osobních soubojů. Škoda, že není větší důraz na hlavní myšlenku (pointu), mohlo to být lepší. Takhle jen průměr. # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 3 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Teda divím se, že někdo něco takového natočil. Se sci-fi toho moc společného nemá a...a je to strašná blbost. :-) Nelogické, trapné a nezábavné! Až na pár "mlátiček" nuda... 20% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

RENESANCIA+CYPHER Toto je presne ten typ filmov, ktorý ma vie dostať aj keď nemá najoriginálnejší scenár. Je to hlavne o tom citlivom prístupe, o atmosfére. Detektív zo starej školy, blízka budúcnosť, nádherná vizuálna stránka. Francúzi podobne bodovali už pri IMMORTAL a aj tentoraz trafili moju strunu, ktorá nie a nie zaznieť pri všeobecne uznávyných moderných sci-fi typu MATRIX či JA, ROBOT. Ak sa vám páčil spôsob, akým bola natočená GATTACA, toto by mohol byť film presne pre vás... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, tohle je povídka do Krajních mezí, s celovečerákem to nemá nic společného. To noirové ladění je sice hezoučké, ale falešné jako Star Trek pro teenagery. Zdlouhavé, zbytečné záběry, zbytečné postavy, postavení kamery jako ve videohře. Jistě, námět o zálohování vzpomínek - možná to někomu, kdo nečetl Ijona Tichého od Stanislawa Lema přijde originální, ale mně ne. Naroubovat to na rádoby špionážní historku je sice hezké, to diváky láká, ale v tom případě je potřeba vyvarovat se nelogičností a něco víc prozradit o světě, v němž hrdinové žijí, pravidlech, a koneckonců i charakterech postav. Tohle je jen načrtnuté jako komiks, kde taky podrobnosti nehrají roli, a noir to spíše zneužívá, než nabízí. Ono by to moc rádo bylo jako Renesance, ale tam byl propracovaný děj s nějakými zvraty a propracovanější prostředí i vnitřní zákony příběhu. Btw, a stejně furt nevím, co znamenalo 7/4. Jizvy, ano, ale proč? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že já jsem moc francouzských scifi neviděl, ale budu se řadit spíše k těm, na které tento film moc velký dojem neudělal. Nechci tvrdit, že je vyloženě špatný, protože po vizuální stránce se to tvůrcům místy podařilo velice pěkně, ale největší slabinu vidím ve slabém scénáři. Akční začátek příjemně navnadil, ale potom se tempo příběhu vleklo jako hlemýžď a když na řadu přišli ony „ruční“ souboje – musel jsem se zasmát. Chlapci to měli opravdu pěkně nacvičené, ale to jejich uspávající tempo by neudělalo dojem ani na Stevena Seagala. Ten by ve svých nejlepších letech s nimi celou tu koupelku roztřískal během několika sekund. Chrysalis je opravdu především detektivkou, která nám místy nabídne potemnělou atmosféru, ale předvídatelnost scénáře a nudné tempo příběhu mi nedovolí dát víc jak 50%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne nezazivne podana celkom zaujimava a originalna zapletka v ktorej sledujeme 2 linie ktorym strasne dlho trva kym sa prepoja. Ze sa to odohrava v buducnosti prilis nepoznat. Namieto gadgetov sa reziser snazil buducnost vykreslit pomocou lacneho filtra s vyblitymi farbami. Film ponuka 2 klady. Charizmatickeho Alberta Dupontela v ulohe drsneho detektiva, ktory doteraz pozdvihol kazdy film, ktory som s nim videl. A hlavne 2 skvele bitky, ktore su dokonale prehladne, drsne a kontaktne. Za jedno pozretie film stoji, ale z toho nametu sa dal vytrieskat ovela lepsi film. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ponuré, modrobílé kriminální sci - fi z divným hudebním doprovodem z líně se vlečícím dějem a divnými herci. Po půl hodině sledování filmu jsem nechápal o co běží a co tím režisér chtěl říci. Pěkný souboj nám předvede Dimitri ( Alain Figlan ) a David ( Albert Duponte ) asi v polovině snímku, což je sice chválihodné, že se v tom filmu taky něco děje, leč divák stále neví, co se to vlastně děje a přichází tak o možnost vybrat si svého hrdinu. Komu vlastně fandit ? Okolo šedesáté minuty mě zaujala jedna věc. Kamera zde vertikálně projíždí patra nemocnice a pak se horizontálně pohybuje po silnici. Pěkné. A když připočtu podařený hudební doprovod ( což je ve filmu vyjímka ), možná bych dal i více hvězd. Ale stále je to velká nuda. Sice pak zjistíme, o co běží a co je to Chrysalis, ale to už je velice pozdě. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, ale měl se toho ujmout někdo... schopnější. Takhle je to dost bezbarvé. A to jak vzezřením (+) tak výsledným pocitem z filmu (-). Taková trochu divná francouzská sci-fi AktaX. ()

Reklama

Reklama