Reklama

Reklama

Saturn 3

  • Velká Británie Saturn 3
Trailer

Osamělý měsíc planety Saturn, osamělá laboratoř a dvojice vědců, kteří si tu bezstarostně výzkumnicky žijí. Když se k nim ale nečekaně přidá cizinec se svým robotem, jsou oba nuceni bojovat o holý život. Robot se totiž vymkne kontrole, začne vraždit - a výběr není velký. Britský science fiction horor natočil v roce 1980 režisér Stanley Donen, který se proslavil žánrově zásadně odlišnými filmy jako muzikál Zpívání v dešti nebo hitchcockovský thriller Šaráda. Saturn 3 se nechal inspirovat extrémně úspěšným Vetřelcem, který měl premiéru jen o rok dříve... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

kinej 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se ke scénáři nedostal jiný režisér. Někdo jiný mohl ze stejného námětu vyrobit podstatně kvalitnější záležitost. Rozpočet určitě nebly nejnižší a s hereckým obsazením se z toho dalo určitě vyvařit víc. Přitom prvních pár minut celkem ujde, díky tomu, že speciální efekty jsou vzhledem k době vzniku na slušné úrovni. S příletem na stanici Saturn 3, se však vše zajímavé vypaří. Když jsem zmínil obstojné triky nutno dodat, že to určitě neplatí pro robota samotného. Do plechu obalený herec je děsivý asi jako číslo 5, možná míň, což je u hororu tristní. Tragické jsou také zvukové efekty. To, čím film vybavili ruchaři je špatný vtip, který jen korunuje směšnost pochodujícího robota. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Jakmile Harvey Kietel řekl, že to tělo použije, byl jsem doma, jelikož už jsem to jako kluk viděl v televizi. Scifi to není nijak vyjímečné, byť má celkem zajímavý nápad. Harvey Kietel je jako záporák dobrý, naopak robot, který vlastně záporák není, působí trochu směšně, stejně jako mozkovina ve flašce, která vypadala trochu jako polštář. Špetku atmosféry film má, i když je to čistý průměr. Jenže dva a půl hvězdy dát nejde, takže tři. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £10miliónovTržby USA $9,000,000Tržby Celosvetovo $9,420,000║ Tento film si pamätám len útržkovo, dlhú dobu som nevedel aký mal názov ale konečne som naň narazil a opäť si spomenul na toho drastického robota, neviem ako by som na film reagoval teraz(2010) ale vtedy to bol dosť strašidelný zážitok, zlaté časy Nemeckých satelitných programov, videné tuším na SAT1. /80%/ __Znovu-videl 2010: videl nakoniec znovu v roku 2010, v podstate po 30rokoch od vzniku a môžem povedať, že aj teraz to má niečo do seba, má to atmosféru, drastickosť, správnu béčkovitosť, otrasného Kirka Douglasa a výborného Harveya Keitela a elektrizujúcu Farrah Fawcett, niektoré ručne robené triky otras a zas niektoré fajn, robot výborný, kulisy tiež veľmi dobre spracované, poctivý film 80.rokov. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako příběh je hodně jednoduchý a některými scénami jen zbytečně natahovaný, ale má to příjemnou atmosféru a až tak moc nenudí. On ani ten scénář není blbý, ale asi tady zas cvakaly nůžky producentů, protože některé scény tady zkrátka chybějí - třeba se nejdřív nesmějí přivezené skříně ani dotknout a v další scéně bez vysvětlení už Harvey sestavuje robota. Taky chybí nějaké vysvětlení, proč zabil kapitána a šel na tak odlehlou stanici - jen kvůli experimentu s robotem? To nikam nemusel letět a mohl si ho sestavit doma a napájet z ledničky. Pár Kirka Douglase a Farah Fawcett se mi líbil v tom smyslu, že chtěli užívat klidného a nerušeného života ("Před takovými jako ty jsem utekl ze Země.") a byli přirozeně takoví v pohodě, tohle jejich ladění mne taky bavilo. Slušné jsou i triky a výprava. Líbilo se mi, že scéna s šachy a nutnosti obětování nějaké figurky k vítězství má posléze svůj větší smysl. Takže pozitiva u tohoto filmu pro mne převažují, i když dokonalé ani výjimečné to nijak moc není. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lehce naivní sci-fíčko, dnes už působící především úsměvně, v němž Harvey Keitel hraje lépe než Kirk Douglas (ale není to žádná sláva) a Farah Fawcett se buď tváří užasle, nebo ječí z plných plic. Podařila se ovšem triková stránka (obzvlášť se mi líbil průlet prstencem Saturnu) a hlavně Bernsteinova (pro Bernsteina ne moc typická) hudba. Na česká DVD film samozřejmě dorazil s nepěkně ořezaným obrazem, což je poznat. Takže bohužel. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Film zpočátku režíroval John Barry, byl ale propuštěn a nahrazen Stanley Donenem. (Caszidy)
  • Film obdržel 3 nominace v historicky prvním ročníku (1980) Razzie Awards (Zlaté maliny), udělované nejhorším filmům. (Caszidy)

Reklama

Reklama