Reklama

Reklama

Miley Stewartová není obyčejná středoškolačka s normálními starostmi. Má totiž tajnou identitu, je slavná zpěvačka Hannah Montana, ze které se ale postupem času stala rozmařilá celebrita. Když se v luxusním obchůdku popere s modelkou o jediný pár vysněných bot, začíná mít její otec plné zuby hvězdných manýrů své dcery a chce dívku vrátit zpátky na zem. Aby jí ukázal, co je v životě opravdu důležité, pošle dceru z Los Angeles zpět do její venkovské domoviny. Miley musí během jediného okamžiku vyměnit úžasné šaty a záři reflektorů za staré, ošoupané džíny na rodinné farmě kdesi uprostřed Tennessee a čelit otázce, zda může žít zároveň jako Miley i jako popová hvězda Hannah Montana. (TV Nova)

(více)

Recenze (371)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $79,576,189Tržby Celosvetovo $155,545,279Tržby za predaj DVD v USA $61,048,365 //počet predaných kusov 3,613,011 ║ tuctová vývarovosť ale pesničky ušli a neotrávilo až tak ako som čakal /40%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Co chcete slyšet? Pokud je vám víc než dvanáct, tak okamžitě mazejte z tohoto profilu. Pokud je vám dvanáct a méně, upřímnou soustrast, narodili jste se v době, kdy stačí vypadat jako jižanská kobyla a místo zpěvu řehtat. Ty ještě teprve sla-bi-ku-ješ? Nevadí. ♀+ ♂+ ♥+ ♫ = $ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. You'll Always Find Your Way Back Home - Hannah Montana ,2. Let's Get Crazy - Hannah Montana ,3. The Good Life - Hannah Montana ,4. Everything I Want - Steve Rushton ,5. Don't Walk Away - Miley Cyrus ,6. Hoedown Throwdown - Miley Cyrus ,7. Dream - Miley Cyrus ,8. The Climb - Miley Cyrus ,9. Butterfly Fly Away - Billy Ray Cyrus ,10. Backwards - Rascal Flatts ,11. Back To Tennessee - Billy Ray Cyrus ,12. Crazier - Taylor Swift ,13. Bless the Broken Road - Rascal Flatts ,14. Let's Do This - Hannah Montana ,15. Spotlight - Hannah Montana ,16. Game Over - Steve Rushton ,17. What's Not to Like - Hannah Montana ,18. The Best of Both Worlds: The 2009 Movie Mix - Hannah Montana, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Cukrátka od Disneyho mě nikdy urazit nebo znechutit nemohla. Spíš naopak. I proto mě mrzí, že je Hannah dějově nebývale vybrakovaná a já svých celých 50% dávám za tu sladkou tvářičku a přesně padnoucí songy podlamující moje popová kolena. A to, že z téhle podívané musí na amerických maloměstech pukat vzteky, mi na tváři doteď vyluzuje nebývalý úsměv. Třetí hvězda částečně z trucu. Nic mě neštve víc než automatická negativní záštiplná vlna na všechny dospívající holky, které jsou přece "typicky americké". ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Apriorní nenávist a odpor filmových recenzentů a uživatelů internetových databází plyne pouze z jejich domnělé pozice elity a záštity dobrého vkusu. "Hannah Montana" není špatný film! Je hloupý a ideologicky pochybný. Je to tedy principielně podobný případ jako u "Triumfu vůle". Řemeslo podřízené oslovení cílového publika je zde precizní. Také se nabízí srovnání s neadekvátně adorovanou klasikou "Čaroděj ze země Oz" (1939). Oba filmy jsou totiž otevřené diametrálně odlišnému čtení – na jedné straně to jsou „neškodné“ filmy pro děti, současně mohou být vnímány jako plytké povrchnosti i ideologicky odporné snímky, ale stejně tak vyzývají ke queer interpretacím.___Haterský bonus pro české nerdy: Když se poprvé objeví hlavní záporák v převlečení za fanouška Hanny Montany, vypadá jako František Fuka. I když později odloží brýle a mimoňský výraz, nerdí klenot - ledvinka - zůstává. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem se zasmála, bohužel netuším čemu to bylo, ačkoliv jsem film před vteřinou vypnula... njn. Nesnášim, když se "záporák" napraví. Nesnášim ty patetický kecy. Nesnášim toho docela dost na tomhle filmu. Ale Hanča má štěstí, že zpívat jakž takž umí, to mě aspoň chvíli drželo, abych nevybuchla cynickým smíchem a nezkropila obrazovku sarkasmem. Hodně, hodně slabá 1* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

High school musical bez tanečných čísel, s vyprázdneným dejom roztriešteným na naivne vyznievajúce viac či menej humorné scénky ale na daný žáner s príjemným popovým soundtrackom a roztomilou Miley Cyrus, u ktorej lamentovať nad hereckými kvalitami je v tomto filme naozaj zbytočné. Brať či nebrať? Aj naivita môže mať isté čaro, v tomto balení ju však odporúčať niekomu je skutočne ťažké. Snáď okrem skalných priaznivcov Hannah Montany, nebyť totiž soundtracku, s hodnotením by som nemal problém ísť aj nižšie. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Kopanec do slabin všem, kteří si mysleli, že největší Disneyho zlo přestavuje zpívající Zac Efron v objetí Vanessy Hudgens. Hannah Montana možná netrhá ušní bubínky (na to jsou v MTV až příliš zkušení inženýři), ale všechno okolo je takový humus, že byste si měli vzít do kina pro jistotu náhradní oblečení, krabičku první pomoci a možná i pytlíky na zvracení. Ale dětem se to bude líbit. Vždyť je to barevné, hýbe se to a ještě to hýká jako koza v posledním tažení. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pokusím se nepsat kritický, satirický, cynický příspěvek jako ostatní, kteří (z velké části právem) hází Hannah Montanu do odpadového hodnocení. Abych řekla pravdu, v poslední době chodím do kina na tři typy filmů. Ty první mě zajímají, odpočítávám dny do jejich premiéry a většinou si je hned po prvním shlédnutí zamiluju. Na ty druhé přichází čas v době, kdy v kině nejde žádný film z první kategorie a já mám přesto chuť na velkém plátně něco vidět, a vyberu tedy film, který se aspoň částečně jeví jako nadprůměr hodný pozornosti. Třetí typ jsou filmy, na které chodím čistě z recese se stejně naladěnými kamarády. Do první kategorie patřilo v poslední době třeba Gran Torino, do druhé Star Trek a jak jistě uhodnete, Hannah Montaně náleží třetí. Občas mám pocit, že dneska stačí studiu Disney sebrat průměrnou čtrnáctiletou holku z ulice, nalíčit ji tak, aby vypadala nejmíň jako dvacetiletá, obléknout ji do vyzývavých barevných oblečků, postavit ji na podium a děti podobně staré jako ona hlavní hrdinka budou šílet. Co na tom, že její písně byste nikdy nezahráli na pianu, protože nemají melodii, že ta úžasná holka zpívá hůř než vaše kamarádka sedící vedle vás a že se za filmový tanec dnes považuje skákání na místě a máchání rukama, pro jistotu natočené dvaceti kamerami z dvaceti úhlů, aby se to vždy dalo ve studiu sestříhat do nějaké patřičně cool podoby. Asi jsem šílenec, ale za hudební film považuju to, co lidi jako Bing Crosby, Frank Sinatra nebo Gene Kelly předváděli před půl stoletím a rozhodně ne to, o co se dnes snaží Hannah Montana. Víte, občas mě napadne... zkuste tenhle film hodit do černobílé barvy, seberte mu miliony dolarů, stovky komparzistů a stylisty herců, natočte ho v komorním prostředí a postarejte se o to, aby aspoň dvě písně byly provedené za minimálního doprovodu nebo bez kapely. Když tohle uděláte, nezbyde vám z Hannah Montany vůbec nic. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nejsem teeneger už dávno, ale přece jsem jím jednou byla a kdyby tento typ zábavy vysílali v tv tenkrát, určitě by mě bavil. Takže mé hodnocení je ryze neobjektivní, protože svýma dnešníma očima toto považuji za nic moc koukatelné... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Jsem zhnusen. Zhnusen sám sebou a hodnotícími místní databáze. Proč? Protože jsem Hannah Montanu zatracoval, aniž bych ji viděl. O to víc jsem nyní překvapen, jak dobře snímek ve skutečnosti funguje. Příběh sice stojí za starou bačkoru, ale když ono je to tak dobře natočené! Navíc Miley Cyrus je velmi milé plus. Tím se dostávám k mému druhému překvapení, jenž mne s tímto filmem potkalo a to je jeho hodnocení. Stejně jak u HSM3 (které je mimochodem o pár stupínků níž), i sem si chodí uživatelé jen aby dali odpad, protože se zkrátka jedná o Hannah Montanu, tu hloupou holku pro malé fakany. Tímto jim vzkazuji, že mastit si své miniaturním ego skrze kritizování světového fenoménu nijak nezmění fakt, že jsou to ubozí patolízalove. Hannah Montana si totiž tak špatné hodnocení určitě nezaslouží. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmu dávám tři zcela průměrné hvězdy, ať si mě třeba sežerete vzteky, ale v rámci žánru tam patří. HM určitě není odpadová záležitost a rozhodně znám horší zvěrstva (ano, všechny ty muzikály ze střední, které jsem neměl sílu ani rozkoukat, natož dokoukat). Několik scén je vtipných (úvodní jízda ve vozíku, Mileyin táta demolující sbírku talířů...), několik i dojemných. Celé je to pěkně natočené, pěvecká čísla mají švih a kamera si hraje s barvami a tennesseeskou krajinou. Líbí se mi i soundtrack. Oproti zhovadilostem jako je hip-hop, rap, techno, dance, trance, další "ance" a všechny tyhle podobné styly, co dnes frčí, je to na poslech příjemný countrypopík... No co. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jsou to dva roky, co jsem poprvé viděl seriál Hannah Montana. Tehdy se v Česku na stanici Jetix teprve postupně rozbíhal, neznalo ho tolik lidí a nezdobil titulní strany českých časopisů pro teenagery. Jenže to, co se pak kolem tohoto seriálu rozběhlo (mám teď na mysli hysterii náctiletých fanynek) mi zážitek z dalšího sledování znechutilo a postupně jsem ho sledovat přestal, což ale nic nemění na tom, že se mi to docela líbilo. A tak jsem se s velkou zvědavostí nyní podíval na jeho celovečerní verzi, která má bohužel do kvalit seriálu hodně daleko. Zásadní chybou ani tak nebylo přesunutí děje do naprosto odlišného prostředí, jako spíše upozadění postavy, která vždycky byla v celém seriálu nejvtipnější. Mám teď na mysli bratra hlavní hrdinky Jacksona, který mě dokázal v seriálu pravidelně rozesmívat svými ulítlými nápady, a který dokázal být vždy nejvtipnější ve scénkách se svým seriálovým otcem. Bohužel ve filmu má Jackson jen velmi malý prostor a vůbec nechápu rozhodnutí nechat ho takto stranou. To byla podle mě kardinální chyba, kterou tvůrci udělali, protože film téměř postrádá jakoukoliv vtipnost a nemá tak vlastně téměř čím zaujmout. Zkrátka do kvalit seriálu to má hodně daleko, ale vzhledem k tomu, že to bylo koukatelné a docela pohodové, tak uděluji tři hvězdy, ale rozhodně to mohlo být lepší, kdyby byl využit potenciál, který tvůrci v postavě Jacksona měli a který v seriálové verzi vždy dokáží vždy maximálně využít. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stupidní a neuvěřitelně naivní pohádka o jedné kobyle..ehm, pardon chtěl jsem říct holce, která na venkově k rozumu a ke štěstí přišla. To všechno ve filmu plným těch nejlacinějších klišé, s nejotravnější herečkou současnosti a asi s nejnajivnějším koncem, jaký jsem kdy viděl. Bohužel, je to někdy tak blbý až je to zábavný, takže zas úplně jsem se u toho asi nenudil. Proto budu pro dnešek tak milostiv a ten odpad! tomu s přihmouřenýma očima nedám. Přece jenom, vydávat country za hip-hop jen tak v nějakém filmu neuvidíte, že? ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Miley Cyrus alias Hannah Montana alias Miley Stewart alias Trixie Husička alias Babe- galantní hvězdička, je holka do nepohody. Na koni neumí, paruka jí na hlavě nedrží a v obuvnictví se dokonce popere s Tyrou Banks. Holky jí ale zbožňují, pro kluky je to třída Super A+ (míněno v generaci od plínek- po první vypadnuvší mléčný zub). Miley Cyrus alias Hannah Montana alias Miley Stewart alias Trixie Husička alias Babe- galantní hvězdička, se ovšem nedobrovolně dostane mezi dobytčí trhy a farmářské týpky, kteří zaručeně nikdy neslyšeli o Zetoru 5211, a ani na sobě nikdy neměli montérky. Teď přichází její životní dilema: mám být slavná a nebo se usadit? Hrůůza!__ I přes všechny zmíněné trapnosti Hannah Montany, je pro mě její film docela překvapení. Ano, je to blbost ráže 9mm, ale jelkož pokaždé, když vidím nebo slyším ten výplod "Cyrusů", musím se smát, za což jsem Miley vděčný, jelikož 5 minut smíchu je prý 30 minut spánku, takže... Přemýšlel jsem o 2* ( The Climb s houslema je docela fajn), ale jelikož ze závěru by se pozvracela i Steelová, raději přitvrdím. Sakra, kde mám Sigur Rós? ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem napsat nějakou konstruktivní kritiku, ale nejde to. Tenhle film je tak otřesně debilní, že by mohl kompletně vymýtit pozemskou inteligenci. Ostatně, vážně netuším, co dodat třeba k situaci, kdy popová kráva začne jančit okolo situace "vidlákov, obchoďák a mekáč". Absolutním vrcholem je scéna, v níž se Montana musí v tutéž chvíli účastnit večeře a zároveň randit se svým vysněným kaubojem. Jak by to jistě udělal každý zdravý, normálně uvažující a sociálně vyspělý jedinec, přebíhá mezi oběma místy, přičemž vždy vyvede nějakou koninu a zase zmizí ("Jééé, někdo mi volá, já teď půjdu pryč a přijdu asi tak za hodinu a zase ti řeknu dvě věty a půjdu se přeptat na humry, jo? A nečum po mně tak blbě, jakej film, taková situace"). Poté, co konečně obě události dostatečně pohnojí, se rozejde s klukem, se kterým nikdy nechodila a nechá svého tátu poslat do háje ženskou, jíž kompletně zdevastovala večeři. Není to paráda? Trotlující reportér, do té doby fanaticky jdoucí po Hanně Montaně, v jediném okamžiku obrátí o stoosmdesát stupňů a dá výpověď, aby mohl být správný taťka. Nakonec přijde pokání, ubrečené omlouvání se všem ("byla jsem kráva, mrzí mě to, ale zazpívám vám písničku, jo?") a kvanta moralistických i jiných žvástů. Do toho řádka popových písniček se spoustu tklivých pohledů a jásajících lidiček. Všechno je sluníčkové, šťastné, hezké a jedenáctileté fanynky zažívají první náběh na mokré kalhotky. Jo. Mekáč kultura pro začátečníky. Jednu hvězdičku nedám, zvířátka neuměla mluvit a duhu taky nikdo neblinkal. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno ani krapet netuším, proč vlastně dávám jednu hvězdičku. Ony by totiž daleko více seděly tři křížky. Krásná ukázka toho, co všechno je možné v Americe. Jako by film režíroval sám Chuck Norris, zároveň ho i točil, stříhal, nahrál si hudbu a ztvárnil všechny postavy včetně zvířat. Až tak dokonale pablboidní to bylo. Sladké holčičce leží Vesmír u nohou a ona neví, co se životem. Úžasný návod pro mladé děti, jak se shlédnout ve své vlastní zkáze. Naprosto absurdní byla scéna na závěrečném koncertě pro rodnou vesnici, kdy lidé začali Miley přesvědčovat, aby se i dál vydávala za Hannu Montanu a nechtěla být sama sebou, vždyť jen tak přece dojde životnímu naplnění. Nepochopitelné - to si vážně mají mladí odnášet z filmů takováto ponaučení? Jejdamane, to ať už raději koukají na ubohosti podobné VéKáVéčkům nebo zrůžovělým ordinacím, kde je největším problémem člověka to, s kým kde jak a proč. Má cenu zmiňovat se o hudbě? První skladba jako druhá, třetí skladba jako čtvrtá, pátá skladba jako první, šestá skladba k usmrcení... A tak jedinými světlými body na tomto teenagerovském armagedonu shledávám country-hip-hopovou skladbu ve stodole, a skutečnost, že si ve filmu zahráli skutečný otec s dcerou, a sice Billy Ray a Miley Cyrusovi. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čistý produkt stavaný pre americké teenagerské publikum, ktorý chce osloviť tak popový ako aj country trh (=mesto i vidiek). Je to solídne nakrútené, napriek jednoduchému deju to nie je nudné, herci nie sú odporní - proste niet sa na čo hnevať. Navyše sa tvorcovia ani nesnažia veľmi o humor, takže nečakajú nás v podstate žiadne trápne scény. Ľahkomyselný film, bez jediného silnejšieho momentu, ktorý na druhej strane nijako neurazí. Malé dievčatká ale budú jasať... PS: Ach kde sú časy Ninja korytnačiek! ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je určený hlavně pro pubertální dítka, což nejsem, ale přes to jsem se celkem bavil. Samozřejmě, že kdo čekal nějaké umělecké dílo, tak tu měl asi dost velký problém, ale jak říkám, já jsem tu naivní blbůstku v pohodě přežil. ()

Související novinky

Marťan hledá lásku

Marťan hledá lásku

02.08.2015

Už na podzim nás čeká sci-fi Marťan Ridleyho Scotta (Vetřelec), jejímž hlavním hrdinou bude astronaut, který uvízne na Marsu. Po Johnu Carterovi půjde o další velkolepou výpravu na rudou planetu. No… (více)

Reklama

Reklama