Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Britský Zločin a trest v duchu neorealismu. Stejně jako Dostojevského Raskolnikova i titulního „Boy A“ tíží břímě v podobě zločinu a i pro něho je navázaní heterosexuálního vztahu (v klasickém filmu doplňující příběhová linie ovlivňující tu hlavní) příčinou obratu v jeho životě/povaze. Boy A je převážně intimním dramatem s psychologicky propracovanými charaktery, kterým samozřejmě dominuje ústřední antihrdina perfektně zahraný Andrewem Garfieldem táhnoucím prakticky celý film. Hlavní linku obohacující flashbacky postupně odhalují podstatu hrdinova zločinu, zatímco filmová současnost dále rozvíjí jeho trest, který pobytem ve vězení rozhodně neskončil, neboť cejch kriminálníka se těžko smazává. Tento film je velmi působivým příběhem člověka snažícího se znovu socializovat a jako takový funguje skvěle. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama o chlapci, který se snaží zapojit do normálního života. Skvěle napsané a zahrané postavy (Andrew Garfield v hlavní roli je neskutečný) vás udržují v permanentním napětí, co se stane a co se stalo. Velmi smutný film u něhož se mi ulevilo, když jsem zjistil, že je podle knihy a ne podle skutečné události, což klidně mohl být. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Je to o bázlivém klučinovi. Je to o novém životě. O tom, že minulost vás dostihne i když si změníte jméno, bydliště, přátele. Je to o chlapci....o Boy A.__ Především zarazí absence nějakých filmových vychytávek, které by vás rozsekaly. Z traileru člověk usoudí, že to bude filmová balada. Byla, ale strašně průměrná (z pozice režiséra). Všechno pluje pozvolna, nepřekvapivě a lidi ,když říkám já, že to není moc překvapivý film, tak to je setsakra předvídatelný (čest závěru!!). Andrew Garfield je výborný a zvedá film neskutečně nahoru. Ale co je to platný, když režisér postrádá originální myšlení. A pokud můžu ještě něco říct, tak to, že ta holčička (díky níž jde Boy A do basy) zahrála svou malou roli perfektně. Byť se ukázala jen na 5 minut, nemohl jsem z ní spustit oči.... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Nezvyklé téma, které proti sobě staví jednu a tu samou osobu v přítomnosti a minulosti. A ačkoli to přítomné já se se svým minulým já vcelku úspěšně vyrovnává, společnost krátkozrace soudí člověka za čin, který udělal před x lety jako dítě, v podstatě jako někdo úplně jiný. 8/10 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tvrdě zasažen, po dlouhém intermezzu ve filmovém světě i rozplakán. Působivý snímek skoro jak z dílny Lars von Triera. Drama, co překvapí a obtočí si člověka kolem prstu svým tíživou epikou, řekl bych, že trochu programově se táhne částí filmu ta dobrá nálada, která obratem se stočí do "pekel". Nicméně já jsem na to plně skočil a neměl jsem s tím problém. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • V 56. minutě, když se Terry (Peter Mullan) vrací domů a najde svého syna spát na gauči, je slyšet komentář z dostihu, který v dabované verzi jmenuje koně Lady Anne, Koran a Grifel. Jsou to jména ze slavné deskové hry „Dostihy a sázky“. (Dvojirakri)
  • V jednej z retrospektívnych scén sa mladí Eric a Philip hrajú na Spider-Mana, vystreľujú imaginárne pavučiny a predstierajú let pomedzi mrakodrapy. Herec stvárňujúci dospelého Erica, Andrew Garfield, si neskôr zahral Spider-Mana vo filme The Amazing Spider-Man (2012). (tomashrabek)
  • Eric (Alfie Owen) o svém novém šéfovi říká, že je jako David Brent. To je hlavní postava kultovního britského seriálu Kancl (od r. 2001). (DJDVD)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama