Reklama

Reklama

Můj Winnipeg

(festivalový název)
  • Kanada My Winnipeg
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Náměsíčnost, koně zamrzlí v řece, cizí nocležníci, sláva a pád hokejového klubu ve městě, k němuž vzhlížel i spiritista a spisovatel A. C. Doyle. Subjektivní dokumentární snímek od režiséra Nejsmutnější hudby světa byl na MFF v Torontu 2007 vyhlášen za nejlepší kanadský film. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

maddictive 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím...jestli je tohle nejlepší kanadský film roku 07, nechtěla bych vidět ten nejhorší. Distributor mě natěšil, ale Maddin mě zklamal. Podezírám vypraveče ze zhypnotizování, protože po dvaceti minutách neklidného spánku mě nějaká vyšší síla vyvedla ven z kina (divadla). Ostatně, jako doprovodný program k filmu není hypnóza zase tak špatný nápad...hodil by se ve více případech. Ale možná jen nerozumím surreálnému umění...jo, to bude ono. ()

matynka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film bych doporučila snad jen těm, kteří mi něco nepěkného udělali. Ale jelikož jsem tam nevydržela sedět až do konce, netuším, jak dopadl. Třeba by mě závěr příjemně překvapil... Každopádně doufám, že Kanada loni natočila pouze tento film, proto se může honosit titulem Nejlepší kanadský film roku. Jinak se snad budu kanadským filmům obloukem vyhýbat. Jestli se někomu líbil, beru, ale nechápu. Mně to prostě nesedlo. ()

Reklama

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

Na tento film člověk potřebuje dostatek energie, ale ne zas tolik, aby očekával akční dílo. Film na začátek zaujal a pomalu při jeho shlédnutí na MFFKV 2008 se začali zavírat oči při scéně ve vlaku, kdy se jen do kola opakuje My Winnipeg My Winnipeg My Winnipeg, pak ale přijde na řadu vyprávění o hokejovém stadiónu a hvězdách a hned Vás to nabudí. Film tak 50% zaujetí, ale k vzhledem dobré atmosféry na MFFKV 2008 75%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Převážně černobílý dokument o kanadském městě provází téměř neustávající režisérův komentář. Ačkoli mi tento postup většinou vadí, sem krásně zapadl (mimochodem, nejčastější slova jsou spánek a sen). Kromě tradičních dokumentárních záběrů tu režisér i inscenuje scény ze svého dětství (s najatými herci a paní, která teď bydlí v jeho rodném domě a svolila k natáčení, ale odmítla opustit svůj obývák). Snímek je tedy místy i humorný, ale převládá spíš nostalgie, smutek za ztracenou minulostí až naštvanost člověka, který chce zobrazované město opustit. ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Jízda. Winnipeg. Úžasné dílo, neskutečně hutná atmosféra - té nejvíce pomáhá snové prostředí a sníh. Nejlepší reklama na město, co jsem kdy viděl. Škoda, že občas autor atmosféru nabourá - třeba nějakým barevným záběrem. Působivost snímku to dost ztrhá - jedna velká snová jízda se pak vypaří jak pára nad hrncem. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama