Reklama

Reklama

Všechno nejlepší k mým narozeninám

  • Kanada Happy Birthday to Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená studentka vysoké školy Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) přežije podivnou nehodu, ale od té doby trpí ztrátou a traumatickými výpadky paměti. Pokouší se začít normálně žít a znovu se stane něco strašného - její přátelé jsou jeden po druhém krutě připravováni o život. Bude sama další obětí nebo je dokonce vražedkyní? Děsivá pravda vyjde najevo v den Virginiiných 18 narozenin... jste srdečně zváni. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slashery mám dost rád. A proto jsem se těšil na tohle dílo, ale popravdě mě vyloženě děsila ta délka která byla opravdu moc přemrštěná. Ale Thompson si s tím poradil a tak díky tomu žádná scéna nevypadá špatně. Ted ale přijde to horší a to třeba to že tu není ani ždibet atmosféry, těšil jsem se že se budu aspoň trochu bát ale nakonec ne. Hlavní hrdinové jsou děsně nesympatický a střádá se s těma nejklišovitějšíma postavama co znám. Navíc vraždy taky nejsou žádný terno, takže gore moc nečekejte. Co mě ale překvapilo byl konec který sem tak nějak nečekal. HBtM je průměrný slasher se skvělým příběhem, přemrštěnou stopáží a ucházejícím soundtrackem. Na jedno zkouknutí to jde. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Nevýhodu vidím v dlouhé stopáži,ale na druhou stranu jsem byl příjemně spokojen s vraždama a celkový dějem filmu,který je vyprávěn. První vražda v autě je dobrá,ale lepší byla následovná s břitvou,přesto s ní nic moc nemáme. Celkově vypadá na rok 1981 velmi dobře a nejedná se o žádnou brakovou záležitost,protože to není až takové béčko má totiž nápaditost a pointu. Vraždy stejně jao ve fitku s činkou nebo v lese jsou obstojeně natočené a závěr taky. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo trochu mimo mě. Je to slušně natočená, na poměry slasheru (po téhle stránce) áčková záležitost. Nějak při zemi se to také nedrží, snaha o neobvyklý průběh i zápletku samotnou je patrná. Vmixovat do slasheru oplétačky se ztrátou paměti, proč ne... Ale můj problém byl takový, že mi to nějak moc nedrželo pohromadě, a taky.... už jsem prostě unavený z vyvražďovaček bez maskovaného vraha, to není můj šálek čaje. Jinak ale jedna dobrá vražda, jak si to týpek dával na bench (jen s tím malým detailem, že to takhle vůbec není problém pustit za hlavu). (screeny) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak řekl bych, že tohle je jeden z těch lepších osmdesátkovejch slasherů. Do poslední chvíle vlastně není jasný kdo je vrah. Můžete si myslet, že jo ale konec vás vyvede z omylu. Samotný vraždy jsou celkem různorodý. Škoda jen absence gore efektů. Kdyby to mělo kratší stopáž, víc krve a gore dám klidně 5 hvězd. Takhle to jsou slabší 4. I tak spokojenost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický osmdesátkový slasher s pěknou kamerou, dobrou hudbou a podařenými vraždami, i když ani ty z průměru nijak nevybočují. Autoři počítali s tím, že divák se bude jen bavit a sledovat přímočaře děj, nikoliv přemýšlet. Jak dokázal vrah tak rychle uklízet mrtvoly a zahlazovat stopy, mi stále vrtalo v hlavě. Aktivita policie rovněž minimální, nálada ve škole veselá, jako by se nic nedělo. Odhalení vraha je nápadité, i když podobnou oslavu již bylo možné vidět ve více filmech, byť tenhle byl možná mezi prvními. Krve sice není tolik (i když jedna slušně ohozená stěna se najde), ale její absenci vyvažují pohledné herečky... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Vo svojej dobe to bol finančne najúspešnejší kanadský film. O prvenstvo ho chvíľu nato pripravila komédia Porky's (1981). (beso74)
  • Glenn Ford sa podľa očitých svedkov počas natáčania oddával nadmernej konzumácii alkoholických nápojov. (beso74)
  • Existujú tvrdenia, že tvorcovia, aby udržali koniec filmu v tajnosti, natočili niekoľko variant záveru. Pravda je však taká, že samotní tvorcovia počas veľkej časti natáčania ani len netušili, čo so záverom. Scenár síce jeden obsahoval, no producenti s ním neboli spokojní. Mal síce logiku, ale chýbal mu zvrat. To vysvetľuje vyznenie záveru, ktorý bol nakoniec zvolený. (beso74)

Reklama

Reklama