Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspirováno skutečným příběhem Fulvia Frisoneho, jaderného fyzika, který žije a pracuje na Sicílii. Narodil s těžkým postižením a podle lékařské prognózy neměl být trvale schopen komunikovat se světem, a to ani psychicky, ani fyzicky. Díky svým rodičům a především díky neuvěřitelně vitální matce dokázal překonat svá postižení do té míry, že vystudoval univerzitu a stal se uznávaným jaderným fyzikem. Těžko si někdo, kdo něco takového nezažil, umí představit nekonečnou trpělivost, sílu a odvahu matky, která navzdory všemu a všem dokázala svému synovi probojovat cestu k normálnímu životu. Dnes je Fulvio Frisone odpovědným vědeckým pracovníkem nadace nesoucí jeho jméno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Filmů o životě s mentálně postiženým dítětem je už pěkná řádka, ale tento vyniká tím, že je natočen značně nesentimentálně, dokonce místy s humornou nasázkou, což mu dodává na sdělnosti i přesvědčivosti. ()

Michalp81 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem italských filmů a tento to jen potvrdil. Tento snímek měl dobré téma a velký potenciál, který však rozhodně nebyl využit. Filmy podobného ražení mám velmi rád, ale tento příliš neoslnil. Matka zvládá boj za lidská práva svého syna, ale z filmu moc nevyčnívají pocity právě toho syna. Z filmu se rozhodně dalo vytřískat více. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Fulvia Frisoneho a jeho rodinu nelze neobdivovat. Především jeho matka je z rodu těch bojovnic, které nezastaví žádná překážka - a dokážou i nemožné, když jde o jejich dítě. Bohužel filmaři si žádné zvláštní uznání nezaslouží. Jednotlivé epizody příběhu mapující různá časová období jsou pospojované dohromady takovým zvláštním, hektickým způsobem - přičemž tvůrci se důmyslně i méně důmyslně vyhýbají takovým scénám, jejichž zpracování by bylo obtížnější a vyžadovalo by hlubší znalosti ... třeba průběhu vyučování za pomoci asistenta(ky) nebo samotné Fulviově maturitě. Kromě toho jsem si uvědomila, jak nesmírně těžké je přesvědčivě zahrát postiženého - hlavně pro dítě. Nejsem žádný odborník, takže nemusím mít pravdu, ale řekla bych, že se to úplně na 100% nepodařilo (když pominu, že od miminka, které se objeví hned v úvodu, žádné herecké kreace pochopitelně požadovat nemůžete) ... 2,5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Osud někdy rozdá samé nízké karty. I s nimi se však dá vyhrát......... Scénář - Mauro Caporiccio, Lucia Frisone a Paola Pascolini. Hudba - Agricantus. Kamera - Saverio Guarna. Hrají - Lunetta Savino, Paride Benassai, Paolo Briguglia, Alessandra Costanzo, Francesco Di Lorenzo, Evelyn Fama, Vito Favata nebo Maria Giovanna Grassi. ............Inspirováno skutečným příběhem. ()

glamgirl

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Fulvia a jeho rodiny, hlavne matky, predstavuje v realite určite silný príbeh; vo filme je to však samý potlesk a patetický strih. Navyše scenár kĺže len po povrchu, takže buď sme svedkami výbojov matkinej energie alebo synových úspechov. Takže potenciál veľký, ale spracovanie priemerné. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama