Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspirováno skutečným příběhem Fulvia Frisoneho, jaderného fyzika, který žije a pracuje na Sicílii. Narodil s těžkým postižením a podle lékařské prognózy neměl být trvale schopen komunikovat se světem, a to ani psychicky, ani fyzicky. Díky svým rodičům a především díky neuvěřitelně vitální matce dokázal překonat svá postižení do té míry, že vystudoval univerzitu a stal se uznávaným jaderným fyzikem. Těžko si někdo, kdo něco takového nezažil, umí představit nekonečnou trpělivost, sílu a odvahu matky, která navzdory všemu a všem dokázala svému synovi probojovat cestu k normálnímu životu. Dnes je Fulvio Frisone odpovědným vědeckým pracovníkem nadace nesoucí jeho jméno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Filmů o životě s mentálně postiženým dítětem je už pěkná řádka, ale tento vyniká tím, že je natočen značně nesentimentálně, dokonce místy s humornou nasázkou, což mu dodává na sdělnosti i přesvědčivosti. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že snímek není vhodný pro každého, ale mě šel rovnou do srdce. Krásný film o mimořádně silné mamince, která unesla to, co by vetšinu lidí porazilo hned na startu. Excelentní dabing paní Medvecké! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Osud někdy rozdá samé nízké karty. I s nimi se však dá vyhrát......... Scénář - Mauro Caporiccio, Lucia Frisone a Paola Pascolini. Hudba - Agricantus. Kamera - Saverio Guarna. Hrají - Lunetta Savino, Paride Benassai, Paolo Briguglia, Alessandra Costanzo, Francesco Di Lorenzo, Evelyn Fama, Vito Favata nebo Maria Giovanna Grassi. ............Inspirováno skutečným příběhem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Fulvia Frisoneho a jeho rodinu nelze neobdivovat. Především jeho matka je z rodu těch bojovnic, které nezastaví žádná překážka - a dokážou i nemožné, když jde o jejich dítě. Bohužel filmaři si žádné zvláštní uznání nezaslouží. Jednotlivé epizody příběhu mapující různá časová období jsou pospojované dohromady takovým zvláštním, hektickým způsobem - přičemž tvůrci se důmyslně i méně důmyslně vyhýbají takovým scénám, jejichž zpracování by bylo obtížnější a vyžadovalo by hlubší znalosti ... třeba průběhu vyučování za pomoci asistenta(ky) nebo samotné Fulviově maturitě. Kromě toho jsem si uvědomila, jak nesmírně těžké je přesvědčivě zahrát postiženého - hlavně pro dítě. Nejsem žádný odborník, takže nemusím mít pravdu, ale řekla bych, že se to úplně na 100% nepodařilo (když pominu, že od miminka, které se objeví hned v úvodu, žádné herecké kreace pochopitelně požadovat nemůžete) ... 2,5* ()

glamgirl

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Fulvia a jeho rodiny, hlavne matky, predstavuje v realite určite silný príbeh; vo filme je to však samý potlesk a patetický strih. Navyše scenár kĺže len po povrchu, takže buď sme svedkami výbojov matkinej energie alebo synových úspechov. Takže potenciál veľký, ale spracovanie priemerné. ()

Michalp81 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem italských filmů a tento to jen potvrdil. Tento snímek měl dobré téma a velký potenciál, který však rozhodně nebyl využit. Filmy podobného ražení mám velmi rád, ale tento příliš neoslnil. Matka zvládá boj za lidská práva svého syna, ale z filmu moc nevyčnívají pocity právě toho syna. Z filmu se rozhodně dalo vytřískat více. ()

Reklama

Reklama