Reklama

Reklama

Sloužit jako ochranka v nákupním centru není žádná legrace. Zvláště když jste trochu násilnický blázen a po obchodě se vám potuluje rozverný exhibicionista v županu. V nákupním centru Forest Ridge uplatňuje hlava místní ochranky, Ronnie Barnhardt (Seth Rogen), všechny svoje povinnosti železnou pěstí. A jestli ho něco skutečně baví, pak je to boj se skateboardisty, zloději a vůbec s každým, kdo si dovolí narušit jeho snění o velkém dnu, kdy jednou bude moci vyměnit směšnou baterku za odznak a opravdovou zbraň. Přesto ho ale zjevení se necudného exhibicionisty mezi regály obchodu mírně vyvede z rovnováhy. Nicméně jelikož je obhroublý Ronnie vnitřním hlasem nucen k vykonání svého poslání ochránce, a protože taky doufá, že by konečně někdo mohl docenit jeho talent, případně že si ho všimne svůdná krasavice Brandi (Anna Farisová) z oddělení make-upu, okamžitě se rozhodne k zákroku. Naneštěstí deviant se ukáže být velmi zdatným soupeřem. A do toho také přichází opravdový policista detektiv Harrison (Ray Liotta), který je evidentně až příliš schopný, a mohl by tak celou Ronnieho práci zmařit. Začíná bitva, kterou tenhle supermarket ještě nikdy nezažil... v drsné a hodně černé komedii začínajícího amerického režiséra Jodyho Hilla. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V podstatě se můžu podepsat pod Cervenakův komentář. Seth Rogen ztvárnil naprostého retarda (ne že by k němu měl v reálu daleko), a pro Evropana perfektně představil odvrácenou stranu USA. Fóry tam sice byly relativně dobré, ale koukat na toho trotla bylo vážně utrpení, což se nakonec projevilo na hodnocení. 55% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jinými nákupákovými filmy jako "Flákači" a "Policajt ze sámošky " sice tato „komedie“ není vtipná, jenže to ani nemá být. Masová konzumní kultura zde není adorována jako u Kevina Smithe ani líbezně hýčkaná lidovým humorem Kevina Jamese, naopak je přetažena do podoby campu. "Zevlovat a prudit" má mnohem blíže k "Růžovým plameňákům" než k dříve jmenovaným snímkům, nicméně místo Watersova kabaretního excesu přichází s teplákově mainstreamovým stylem podloženým subtilní hrou s žánrovými pravidly. Zdejší postavy jsou to, co se v USA označuje pojmem trailertrash – vypatlaná xenofobní hovada, která nejsou světácky mimo, nýbrž jen sockovsky v hajzlu, milují zbraně, konzervativní hodnoty i umělé pozlátko typické pro kulturu nákupáků, fastfoodu a mainstreamového porna a jsou přesvědčena o své dokonalosti, přičemž pohrdají všemi chytřejšími či schopnějšími. "Zevlovat a prudit" je "Temným rytířem" hamburgerové průměrnosti (viz monology hlavní postavy o hrdinství) a "Klubem rváčů" předměstských buranů (viz fenomenální závěrečná sekvence). Dle principu campu nesklouzává film do parodie a celou dobu udržuje v zásadě vážnou tvář – když ne obsahem scén, tak jejich klasickým stylovým ztvárněním. Právě v tom, že vše vypadá jako typický hollywoodský film o výstředním hrdinovi, který na konci získá dívku i uznání svého okolí, spočívá grandióznost celého projektu. "Zevlovat a prudit" vlastně využívá stejný princip jako ranné snímky Kevina Smithe, tedy že vyprávění předkládá divákovi pohled na realitu zrakem svých hrdinů. Jen namísto sebereflexivní inteligentní a liberální elity modrých límečků zběhlé v dekódování kultury jsou zdejšími postavami sebestřední nenávistní a pravicově radikální humpoláci, kteří s pivkem opřeným o sádelnatý pupek sní o tom, že kráčejí ve šlépějích Drsného Harryho či Taxikáře. 9/10 ()

Reklama

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Napadalo mě jediné: opravdu už lidem stačí k zasmání něco takového? Klopotné pokusy o vtipy byly leda trapné. V hlavní roli nepříjemný, tupý buran, který má snad vzdáleně mlhavou představu, že by mohl být něčím lepším (odtud jeho nabubřele patetické vnitřní monology), ale neví jak na to. Respektive: on si myslí, že ví, ale svým čím dál přiblblejším chováním upadá ještě do větších sra...____ Asi to mělo být ironické vyprávění o tupounovi, pro kterého je největší metou dělat ochranku v obchoďáku a nejlepší způsob, jak zastavit exhibicionistu, je rovnou ho zastřelit. ____ Jenomže já v tom ironie neviděla ani ždibec. To by hlavní postava musela mít propracovanější charakter, nebo by se tam vůbec někdo takový měl vyskytovat, aby působil jako prubířský kámen. Takto to byla jen přehlídka bahnění se v buranství a hrdosti na svou tupost. /19. 6. 13./ ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Já byl spokojen nadmíru. I přes očividná negativa, jako je občas pocit, že scénárista si připravil až moc nahodilých scének, které pak násilně lepil za sebe bez zřejmého významu. Ale nemohu si pomoci, fuckujícího Rogena jako zabedněného násilnického i maniakálního hlídače v obchoďáku jsem si zamiloval. Stejně tak jako výbornou postavu Raye Liotty. Některé scény (skejťáci, závěrečná honička s exhibicionistou, bitka s policisty v hale) jsou naprosto kulervoucí, takže velice rád některé nedotaženosti filmu rád odpustím. Ač jak koukám, jsem jeden z mála. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Proč se na film podívat: Závěrečná scéna ( scény: ) a Seth Rogen ( poměrně jako vždy ) stojí za vidění...Proč se na film nedívat: Průměrná komedie, které by slušelo žánrové uspořádání do nějakého celku a ne jen od každého trochu a nakonec vlastně vůbec nic, podívat, zapomenout a tešit se na jiný a lepší film. Proč 3 hvězdičky: Jsem fanda Rogena, utáhne snad všechno na plátně, včetně šíleného scénáře ( špatného scénáře ), i debilně napsaný vedlejší postavy, které nepřináší vůbec nic svěžího do žánru, se náramně svezou s jeho komediálním talentem, proto dávám 3 hvězdy, nenudil jsem se!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Během natáční jedné z bojovích scén Seth Rogen zlomil omylem jednomu z kaskáderu nos, když jej skutečně uhodil do tváře. (cvaky32)
  • Role detektiva Harrisona byla původně napsána pro Dannyho R. McBrida .Ten jí musel odmítnout kvůli závazkům k jiným projektům. Roli tak dostal Ray Liotta. (cvaky32)
  • Skladba znějící při závěrečné scéně během honičky za nudistou v nákupním centru je "Where is my Mind" od kapely Pixies, která se objevila již v závěrečné scéně a titulcích filmu Klub rváčů (1999). (8Dandee)

Související novinky

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Reklama

Reklama