Reklama

Reklama

Sloužit jako ochranka v nákupním centru není žádná legrace. Zvláště když jste trochu násilnický blázen a po obchodě se vám potuluje rozverný exhibicionista v županu. V nákupním centru Forest Ridge uplatňuje hlava místní ochranky, Ronnie Barnhardt (Seth Rogen), všechny svoje povinnosti železnou pěstí. A jestli ho něco skutečně baví, pak je to boj se skateboardisty, zloději a vůbec s každým, kdo si dovolí narušit jeho snění o velkém dnu, kdy jednou bude moci vyměnit směšnou baterku za odznak a opravdovou zbraň. Přesto ho ale zjevení se necudného exhibicionisty mezi regály obchodu mírně vyvede z rovnováhy. Nicméně jelikož je obhroublý Ronnie vnitřním hlasem nucen k vykonání svého poslání ochránce, a protože taky doufá, že by konečně někdo mohl docenit jeho talent, případně že si ho všimne svůdná krasavice Brandi (Anna Farisová) z oddělení make-upu, okamžitě se rozhodne k zákroku. Naneštěstí deviant se ukáže být velmi zdatným soupeřem. A do toho také přichází opravdový policista detektiv Harrison (Ray Liotta), který je evidentně až příliš schopný, a mohl by tak celou Ronnieho práci zmařit. Začíná bitva, kterou tenhle supermarket ještě nikdy nezažil... v drsné a hodně černé komedii začínajícího amerického režiséra Jodyho Hilla. (HBO Europe)

(více)

Recenze (281)

POMO 

všechny recenze uživatele

Súčasne gaunersky neetické i roztomilo naivné a hlúpučké. Komédia, pri ktorej vás baví sa smiať na plnú hubu, hoci tak trochu nasilu. Občas tento typ filmu padne dobre, ale pozerať ho pravidelne, človek zretardie. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nechytlo, ani na chvíli, přestože je tenhle film divnej, nepříjemnej a překvapující celkem chytrým způsobem. Normálně bych se spoustě nadšených hodnocení okolo divil, ale vím, že film pochválil guru Tarantino... a ten má furt moc moc oddaný kluky za sebou, který by kvůli němu blahořečili snad i Lidice. Enjoy :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zásadný problém - hlavným hrdinom je klasický príklad toho, čo tu v Európe nazývame "totálne vypatlaný americký debil". Extrémne nesympatická postava, zabíjajúca aj inak solídne pokusy o vtip či vážnejšie tóny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasicky parádní a chytlavá komedie, která pobaví spíš chlapy, který si rádi sednou do hospody a daj si dvě nebo tři piva a víc v tu chvíli řešit nechtějí. Zevlovat a prudit se totiž vůbec s ničím nesere, morálně se ztrácí na míle daleko a to mě v tomhle případě dost baví. Průměrný hodnocení se dá pochopit, na druhou stranu nechápu zdejší vkus lidí, kteří film teda vidí a nakonec ho ohodnotí odpodem nebo jedním žetonem. To se ani na takový film nemusí koukat, protože pokud je u nich morálka na prvním místě, pravděpodobně s nimi nebude něco v pořádku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $24,007,324Tržby Celosvetovo $24,881,177Tržby za predaj DVD v USA $10,574,720 //počet predaných kusov 580,613 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jody Hill .. Fuck you, let everyone fuck.. I win. ___ Divák už to má trošku složitější. Chrlí se na něj desítky dialogů, ale že by se jim dalo zrovna zasmát? Nebýt výprasku skejťáků a rvačky s policisty, podtrhával bych tu třikrát nuda. Prostě fuck sázka na fuck popularitu Seth fuck Rogen, která fuck nevyšla. Výprodej zábavy, kde žádané kousky už nejsou k mání. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Chápu to mrzce nízké hodnocení - je těžké smát se hlavní postavě, která je učiněným etalonem buranského zmdrství. S takovými se potýkáme dnes a denně (pokud jím nejsme zrovna my sami, ale kdo je schopen takové sebereflexe) a je jedno zda pracuje v americkém, německém nebo českém obchoďáku. Nikdy nevíme zda je litovat nebo kopnout za jejich nabubřelé kecy ... Rogena bych přirovnal k Gervaisově postavě z Kanclu, film samotný je diametrálně odlišný - černá komedie a zároveň sociální studie agresivního a nedoceněného blba, který si svou vlastní méněcennost kompenzuje velkou bouchačkou a potřebou moci, ale přitom má minimum našich sympatií. ... Hillově jinak dokonale natočenému filmu (na debut, klobouk dolů) chybí snad jen cílenější tah na branku a prokreslenější dějová linie, jde spíše o epizodky z mizerného života, který kolem nás žije každý třetí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Náhodou nečekaně zábavná píčovina. Čekal jsem vykastrovanou dobrosrdečnou komedii, a přitom tam jsou dobré, nekorektní humory. Nejvíc jsem se zagebil, když Seth Rogen šukal megazkalenou Annu Faris. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tyvole. Neskutečnej nářez. Tím, jak dává dohromady zdánlivě neslučitelné prvky, střídá nálady a vyvíjí se naprosto (ale naprosto) nepředvídatelně se vyrovná tomu nejlepšímu z Tarantinovy tvorby. Rozhodně to není prvoplánová komedie. Rozebírat tu dál, čím je hlavní postava Observe And Report tak výjimečná a proč mě tak baví je zbytečné, jen se odkážu na výstižný komentář uživatele JFL. Označovat tenhle film za hloupý považuji za nedostatek filmové reflexe. Pro mě je to jeden z nejchytřejších filmů roku 2009 P.S. Baví mě jak se spousta uživatelů na CSFD často nedokáže vyrovnat s "nesympatickými" hlavními postavami a nedokážou se nedokážou se přes to přenést P.P.S Seth Rogen jde do topky P.P.S: Na IMDb někdo o tomhle filmu jednovětně výstižně napsal "the most wild and unpredictable movie i have ever seen! hysterical!!!!"Souhlas. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph Stephens: 1. When I Paint My Masterpiece 2. Super Freek (Remix) 3. The Man 4. Lightsabre C***sucking Blues 5. Sittin' Back Easy 6. It's LateThe Hero 7. Fattie Boom Boom 8. Constantly Falling 9. Brain 10. Over Under Sideways Down 11. Mine 12. Dwarves Must Die ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jinými nákupákovými filmy jako "Flákači" a "Policajt ze sámošky " sice tato „komedie“ není vtipná, jenže to ani nemá být. Masová konzumní kultura zde není adorována jako u Kevina Smithe ani líbezně hýčkaná lidovým humorem Kevina Jamese, naopak je přetažena do podoby campu. "Zevlovat a prudit" má mnohem blíže k "Růžovým plameňákům" než k dříve jmenovaným snímkům, nicméně místo Watersova kabaretního excesu přichází s teplákově mainstreamovým stylem podloženým subtilní hrou s žánrovými pravidly. Zdejší postavy jsou to, co se v USA označuje pojmem trailertrash – vypatlaná xenofobní hovada, která nejsou světácky mimo, nýbrž jen sockovsky v hajzlu, milují zbraně, konzervativní hodnoty i umělé pozlátko typické pro kulturu nákupáků, fastfoodu a mainstreamového porna a jsou přesvědčena o své dokonalosti, přičemž pohrdají všemi chytřejšími či schopnějšími. "Zevlovat a prudit" je "Temným rytířem" hamburgerové průměrnosti (viz monology hlavní postavy o hrdinství) a "Klubem rváčů" předměstských buranů (viz fenomenální závěrečná sekvence). Dle principu campu nesklouzává film do parodie a celou dobu udržuje v zásadě vážnou tvář – když ne obsahem scén, tak jejich klasickým stylovým ztvárněním. Právě v tom, že vše vypadá jako typický hollywoodský film o výstředním hrdinovi, který na konci získá dívku i uznání svého okolí, spočívá grandióznost celého projektu. "Zevlovat a prudit" vlastně využívá stejný princip jako ranné snímky Kevina Smithe, tedy že vyprávění předkládá divákovi pohled na realitu zrakem svých hrdinů. Jen namísto sebereflexivní inteligentní a liberální elity modrých límečků zběhlé v dekódování kultury jsou zdejšími postavami sebestřední nenávistní a pravicově radikální humpoláci, kteří s pivkem opřeným o sádelnatý pupek sní o tom, že kráčejí ve šlépějích Drsného Harryho či Taxikáře. 9/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tlustoch je sefem ochranky v obchodaku, bydli u matky, vsichni z nej maj vicemene srandu, snazi se sbalit sexy kocku prodavajici vonavky a marne se snazi dostat k policii. Nepripomina vam to neco? Ano, Paul Blart reloaded. S tim, ze Paul Blart byl daleko vtipnejsi, tohle je jeden z nejhorsich Rogenovo filmu. Rogen je sice fajnovej komik, ale postavu, kterou vyfasnul, nedokazal zachranit ani on a jelikoz na ty postave stoji celej film, jde to do kopru. Tohle totiz neni zadnej tlustej dobrak, sice to je kladas, ale taky lehce psychopat a vetsinou se chova jak kreten. Navic tu ani nejsou zadny paradni fory, respektive moc foru tu nejni celkove a kdyz uz, tak nic extra vtipnyho nebo originalniho. Linie s uchylem sice slibovala slusnou zabavu, ale az zaverecny poreseni uchyla je ultimatni, to je fakt perfektni scena. Popravde receno, ty paradni se daj spocitat na prstech jedny ruky, krome zaveru to je bitka Rogen + obusek versus banda fetaku, bitka Rogen + partak versus banda skejtaku, coz je gigantickej naklad a Rogen + baterka versus banda policajtu. Pak jeste pobavi sem tam nejaky to fuckovani a to je asi tak vsechno. Z cehoz se da odvodit, ze jsem se zasmal minimalne, rozhodne daleko min, nez u Paul Blarta, aspon, ze ma film jen 80 minut a neustale hraje spickova hudba. Slabsi 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Obchoďáková one-man show Setha Rogena, navazující na nedávný úspěch PAUL BLARTa, příjemně překvapila. Ať si kdo chce co chce plive, já se dobře bavil. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Přesně jak tvrdí většina komentářů: buď vydýcháte hlavní nesympatickou a idiotskou postavu anebo to nedáte! V tom případě ale palte pryč a Odpad! si nechte od cesty! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Svět nepotřebuje dalšího slabocha. Právě teď svět potřebuje svého hrdinu." Mám slabost pro výjimečné chlapíky, jejichž retardované hlavy to dotáhly až na pozici šéfa ochranky v obchoďáku. Ronniemu samozřejmě v minulosti přálo štěstí, když ho nevzali k policii, protože jen blázen by vyměnil bossovské místo za šlapání chodníku. Takhle se tento statečný exemplář může, s rozvahou sobě vlastní, ohánět teleskopem, baterkou či skateboardem a věřit, že vyřeší zapeklitý případ obnaženého penisu dříve než policejní amatéři. Se smutkem v duši sice musím konstatovat, že jsem se nebavil tak, jak bych chtěl, ale jelikož osobně znám několik podobně složitě strukturovaných detektivních mozků, tak musím udělit třetí hvězdu za přesně trefený charakter. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se nebavil a ani mi nevadilo, že tu nedávno bylo něco téměř stejnýho (policajt ze sámošky), ale prostě a jednoduše to neni moc vtipný a pokud jo, tak se to motá kolem toho, když Rogenovi rupne v bedně a začne všechny řezat a fuckovat, což ale neni až zas tak často, nicméně když se tak stane, tak to fakt stojí za to čekání, obzvlášť eliminace skejťáků je brutální. Ale celkově to je průměr, kterej na tu dobu co jede zabaví, ale moc toho po sobě nezanechá, snad jedině si člověk zapamatuje toho dobytkářskýho uchyláka a jeho necenzurovanej útěk přes celej obchoďák ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nevtipnější, bolestivější a prostě VĚTŠÍ zlo než Policajt ze sámošky. Kevin James je oproti nesnesitelnému Sethu Rogenovi král komiků. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Těžce rozprouplný film. Hlavní postava mi nedělá problém ani nejmenší, ale děj mi připadá tak zvláštní, depresivní, ale i tak koukatelný, že mé hodnocení je amplitudou od 1 do 5. Komedie bych z označení vyškrtnul nebo minimálně doplnil o další žánrová zařazení. ()

Související novinky

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Reklama

Reklama