Reklama

Reklama

Mocné síly planety Země

(seriál)
  • Česko Země: Planeta a její moc (více)
Velká Británie / Německo, 2007, 4 h 17 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Naše planeta, její fungování, a jedinečnost, díky níž mohl vzniknout život na Zemi. Nový spektakulární koprodukční projekt BBC.
Planeta Země, úchvatný, neustále se měnící svět plný zázraků přírody. Nejsou to však jen krásy, které ji činí tak podivuhodnou. Působí tady též mocné přírodní síly, které z ní učinily jedinečnou planetu naší sluneční soustavy - a umožnily jí stát se kolébkou života. V této epizodě našeho seriálu budeme hovořit o sopkách a vulkanické činnosti. Jsou součástí globálního systému, který nepřetržitě mění tvář našeho světa. Sopky způsobily nejzásadnější evoluční skok v historii Země a pomáhají udržet naši planetu obyvatelnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

007. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dokument, který stojí za zhlédnutí. Nejvíc se mi líbil třetí a čtvrtý díl, ve kterých jsem se dozvěděl nejvíc nových a zajímavých informací.. Stejně jako u jiných dokumentů je pro mě jako věřícího člověka těžko pochopitelné, proč tvůrci neustále zdůrazňují, jak vše vzniklo náhodou a díky štěstí zde můžeme být, a jak náhoda vše uzpůsobila tak, že vše na zemi funguje přesně, dokonale a vše je propojeno, a na druhou stranu člověk, výtvor náhody (evoluce), který má schopnost přemýšlet a je vrcholem řetězce náhod, vše ostatní ničí, místo aby byl schopen vše využívat a používat tak dokonale, jako funguje naše planeta a vesmír. 100% ( k zamyšlení z Bible verš Hebrejcům 3:4) ()

kabka* 

všechny recenze uživatele

Poněkud mě rušilo (CO2) demagogické opakování některých (CO2) faktů, které až zavánělo vymýváním mozku. (CO2). To vše je podporované poněkud (CO2) afektovaným hlasem (dokonce i 'fotosyntéza' lze říci jako 'protrhla se přehrada a zatopila stotisícové město'). Skoro jsem čekala, že (CO2) na konci dílu bude výzva (CO2) k sponzorskému daru na záchranu země (CO2). Jinak je dokument příjemným a poutavým shrnutím základnách faktů a poznatků o zemi, z nichž většina je látkou středních škol. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Ano a opět si na své přijde má duše pedagoga biologie. To už je prostě profesionální deformace - jakmile vidím nějaký přírodopisný dokument, už vidím, co na to děcka, co se tam nehodí apod. Ráčejí prominout:-) A tady vidím, že z toho děcka padnou na prdel - obzvlášť díl o vulkanismu je vypečený - i kdybych se jim to snažila vysvětlit sebelíp, tohle je ONO. V konkurenci jiných dokumentů o neživé přírodě (a že jich moc není) z tohohle hlediska nemá obdoby, takže díky za to! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z vôbec najlepších dokumentov, aké som kedy videl. Je nabitý zásadnými informáciami, o ktorých nemá bežný človek zrejme ani poňatia. Hovorí o hlavných živloch pôsobiacich na Zemi a ich nezastupiteľnej roli pri formovaní planéty a tiež pri podpore rozvoja života na nej. Všetko je podané veľmi pútavou a atraktívnou formou. Je to tiež posolstvo o tom, aké sme mali šťastie, že bolo splnené to veľké množstvo podmienok nevyhnutných pre našu existenciu a že tá existencia môže byť veľmi ľahko ukončená aj s našim hlúpym prispením. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jestli dát čtyři nebo pět hvězd. Je to moc povedené, ale abych těm dokumentům tolik nenadržoval... Jenže ono i zdejší hodnocení a pozice v žebříčku vypovídá, že tahle minisérie stojí za to. Vůbec se mi líbí, jak tyhle moderní dokumenty jsou dál než dřívější série - je to zábavné, je to nejenom kvalitně natočené ve vysokém rozlišení, ale i doplněné přehlednými animacemi, to se mi líbí. Informace jsou jak základní, které je dobré si osvěžit, tak něco podrobnějšího. Rozebírají se tu živly utvářející planetu hlavně z geologického pohledu na věc. Sopky, atmosféra, led, oceány a v posledním dílu tak nějak celý vznik země a její budoucnost. Většinou je to pak zakončeno varováním před globálním oteplováním a vůbec negativní činností lidstva. Uvaděč, Iain Stewart, je sympaťák a tak trochu dobrodruh a jeho skotský přízvuk je nádherný. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama