Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vnuk se rozhodne prozkoumat nehostinné hory, ve kterých jeho dědeček (Glenn Ford) před dávnými lety údajně objevil zlatý důl. Postupně rozkrývá příběh o zlaté horečce a o několikanásobné zradě, kterou vyvolala. Sám se přitom ocitne v ohrožení života, protože legenda o pohádkovém bohatství dosud nedává některým lidem spát. (rikitiki)

(více)

Recenze (8)

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Trochu jako hybrid Neskutečných historek Palina a Jonese a zlatokopeckého filmu typu Poklad na Sierra Madre. Celek ale překvapivě funguje - hlavně díky zručné režii a charismatickému Fordovi. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zlákal mě poster a western-noirový příslib. Bohužel únavná a hloupá zlatokopecká story plná otravných postav, občas se holt člověk ustřelí... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nikdy nevěřte ženě, která hněte těsto ve svých nejlepších šatech a ani si na ně nedá zástěru. Zvlášť, když tvrdí, že o zlato jí vůbec nejde. Ehm. Ehm. ____ Retrospektivně vyprávěný příběh o zlaté horečce a mnohonásobné zradě kvůli nalezenému bohatství trpí amatérskou režií. Rvačky byly uboze nakašírované, indiánské šípy zabily každého, kdo se na ně jen podíval, pády byly k smíchu a smrtelně jedovatý had měnil bleskurychle vzorek na své kůži - to podle toho, jestli byl v záběru umělý nebo živý jedinec. ____ Další věc je nesmyslnost celého projektu s retrospektivním vyprávěním, když zobrazovalo situace, jež nemohl znát nikdo jiný než jejich přímý účastník. A z těch jaksi už nezbyl nikdo, kdo by vyprávět mohl. Aniž bych souhlasila s jeho hodnocením filmu, tak z těchto důvodů mám stejný názor jako uživatel MEJLA - totiž, že film místy připomíná některé skeče Monty Phyton. Jenže neúmyslně a natahovaně. /25. 7. 14./ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná westernová krimi podívaná, která zaujme prolínáním příběhu z mladší doby a retrospektivně vyprávěným děním o honbě za zlatem. Glenn Ford jako vždy vynikající. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Béčkový černowestern s málo nápaditým, ale přesným názvem, žvanivým rámcovým voiceoverem a prapodivnou douškou mě příjemně překvapil množstvím realistických detailů a důsledností v psychologii postav a provedení akčních scén. Marshalla v režisérském křesle prý na poslední chvíli nahradil producent Simon; Ford v netypické roli nezklamal, Lupinová jako obvykle září. Závislost na starším (a podstatně lepším) "Pokladu na Sierra Madre" je zjevná stejně jako vliv na pozdější "Mackennovo zlato". ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • S. Sylvan Simon se na místě režiséra objevil až v průběhu natáčení. Místo převzal po odchozím Georgu Marshallovi. (Conspi)
  • V americkej histórii boli v skutočnosti štyri rôzne bane nazývané "Lost Dutchman". Dve sú v Arizone, jedna v Colorade a jedna v Kalifornii. (westerns)
  • Existuje 62 variácií o bani "Lost Dutchman". (westerns)

Reklama

Reklama