Reklama

Reklama

Film Mateřské galeje přináší příběh Elizy Welch (Uma Thurman) - bývalé spisovatelky, která nyní veškerou energii věnuje výchově svých dvou dětí a internetovému blogu o rodičovství. Eliza má dobrosrdečného, ale duší nepřítomného manžela (Anthony Edwards), který se příliš nestará ani o její trápení, ani o rodinu jako takovou, zatímco její nejlepší kamarádka Sheila (Minnie Driver) jí ve všem rozumí až příliš dobře. Nadcházející den Elize nachystal další těžké zkoušky z rodičovství. Aby v nich obstála, musí si uvědomit, co je ve jejím životě skutečně důležité. Navíc se rozhodla napsat příspěvek do soutěže časopisu pro rodiče na zdánlivě jednoduché téma: “Co pro mne znamená mateřství?” (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Autorom sa podaril dokonalý prepadák....Ono je to určené jedine ženám - matkám, ktoré si už dačo preskákali a vedia čo je to starosť o rodinu a každodenné obetovávanie sa jej....ostatný to skôr budú považovať za despoticko - psychotické zobrazenie jednej ženy v domácnosti.....Ale najväčším problémom prekvapivo nie je samotný príbeh, a spôsob zobrazenia určitých situácii...ale fakt, že snímok je propagovaný ako komédia ( čo je riadna haluz - teda vlastne nie haluz ale sebazničujúci faktor ).....A vedzte, že ku komédii to má na míle daleko ( keby filmu dodali dramatickejší podtón, mohla byť z toho seriózna dráma.....takto je to len nevydarený pokus o ....čo vlastne???.....Ale jedno kvitujem....a to samotný názov....presne toto som očakával od Motherhood keď som čítal jeho názov.....akurát nie v spojení s komédiou...( škoda tej chyby ). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Umě Thurman jsem tu uštvanou maminu uvěřila. Její manžel mi přišel občas jako lehce nablblý nebo tak trochu jako velké dítě. Škoda, že tenhle film nepůsobí vůbec komediálně a spíše se přesouvá k dramatu, ale tenhle žánr je mu taky na hony vzdálený a proto vznikl tento nezařaditelný kousek, který se snaží působit jako taková sonda do života matek na mateřské. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ach kde je tá Uma Thurman, ktorú poznám z Kill Billa alebo Pulp Fiction?...no je z nej neatraktívna, nevtipná a otravná herečka, ktorá hrá v tomto podradnom filme...jej kariéra je asi v ohrození, ináč by som nepochopil, prečo išla do tohto filmu, ktorý smrdí neúspechom na míle...k filmu ako samotnému sa radšej nevyjadrím..česť Ume Thurman, a nech sa radšej pokúsi o návrat...želám si to..lebo toto nie je film pre ňu ()

Edit13 

všechny recenze uživatele

Ubíjející film o čím dál víc zoufalejší matce na mateřské. Po hodině sledování jsem chytla hroznou depresi a uvědomila si, že se dosud ve filmu neudála jediná pozitivní věc, jen samé nadávání, marnost, zoufalost, beznaděj a rezignovanost jedné matky.... Jsem na mateřské už přes rok a takové to opravdu není a reálný život není jen o těch špatných mikropříbězích. Uma Thurman je vynikající herečka a mám ji moc ráda, ale radši se na ní podívám v jiném filmu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozná úbohosť. Plytké a totálne prázdne, ako keby to napísali mladé mamičky a tehuľky z Modrého koníka. Jedna klišé trápna a hlúpa fráza tu strieda druhú a výsledok je pritom nulový, len kopec dialógov, ktoré nič nepovedia. Aj som čakal, že sa to konečne rozbehne a príbeh niekam dospeje, no žiaľ čakal som márne. Totálne premrhaný čas. 15/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film vstoupil do britských kin exkluzivně o měsíc dřív než jinde v Evropě, ale přišlo na něj za premiérový víkend pouhých jedenáct diváků. S tržbou 88 liber (2 490 korun) se tak řadí mezi největší propadáky historie. (Andresito)
  • Postavu malého Lucasa si zahrali hneď dvaja chlapci, dvojičky David a Matthew Schallippovci. Podobná situácia sa zopakovala napríklad vo filme Christmas in Wonderland (2007), kde si tiež jednu z hlavných detských postáv zahrali dve herečky, dvojčatá. (metal.storm)

Reklama

Reklama