Reklama

Reklama

Film Mateřské galeje přináší příběh Elizy Welch (Uma Thurman) - bývalé spisovatelky, která nyní veškerou energii věnuje výchově svých dvou dětí a internetovému blogu o rodičovství. Eliza má dobrosrdečného, ale duší nepřítomného manžela (Anthony Edwards), který se příliš nestará ani o její trápení, ani o rodinu jako takovou, zatímco její nejlepší kamarádka Sheila (Minnie Driver) jí ve všem rozumí až příliš dobře. Nadcházející den Elize nachystal další těžké zkoušky z rodičovství. Aby v nich obstála, musí si uvědomit, co je ve jejím životě skutečně důležité. Navíc se rozhodla napsat příspěvek do soutěže časopisu pro rodiče na zdánlivě jednoduché téma: “Co pro mne znamená mateřství?” (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ach kde je tá Uma Thurman, ktorú poznám z Kill Billa alebo Pulp Fiction?...no je z nej neatraktívna, nevtipná a otravná herečka, ktorá hrá v tomto podradnom filme...jej kariéra je asi v ohrození, ináč by som nepochopil, prečo išla do tohto filmu, ktorý smrdí neúspechom na míle...k filmu ako samotnému sa radšej nevyjadrím..česť Ume Thurman, a nech sa radšej pokúsi o návrat...želám si to..lebo toto nie je film pre ňu ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že někde ze začátku filmu je scéna, kde se na hrdinku navalí tolik chaosu najednou, až mě samotnou ta její neschopnost cokoli v danou situaci vyřešit, rozčilovala. Je pravdou, že posledních cca patnáct minut se zabývá oslavou narozenin šestiletého dítěte, což mě rozčilovalo zrovna tak. Je pravdou, že Uma Thurman tu hraje obyčejnou, celkem nudnou čtyřicátnici, jíž stárání se o dvě předškolní děti zabírá veškerý čas, a Minnie Driver je tady, vzhledem k roli těhule, na pohled tlustá jak prase, ale taky je pravdou, že právě díky přirozenému charizmatu Umy a Minnie se dá na většinu filmu celkem s klidem kouknout (bez nich by šlo ale hodnocení dolů). Jo a mihne se tam Jou Die Foster. ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

TAk jsem si zase jednou nasral do holinek a pěkně smradlavě. Nechápu, kde má Katherine tu odvahu, uvést blivajz pod žánrem komedie. Údajná komedie vychází z naprosté nicoty a levoty pokusit se o něco výstižného a vtipného. Tady jen usínáte, klejete a plivete do sáčku od brambůrek, který jste snědli už při úvodních titulkách. Nebýt Umy, která mě trochu nabudila kdysi dávno v Kill Billovi, poslal bych jí do toho sáčku taky. ()

demented odpad!

všechny recenze uživatele

Čúza Uma Thurman pachtiaca sa v každodenných problémoch a nástrahách materstva (čo by si tá krava asi počala, keby mala mať popri tom ešte aj normálne zamestnanie?). Poruke má vždy notebook a píše si do neho rádoby vtipné postrehy a životné múdra na svoj blog. Popri tom sa snaží zapojiť do súťaže a napísať stĺpček o 500 slovách "Čo pre mňa znamená materstvo." To všetko popretkávané "britkými","inteligentnými","vtipnými" dialógmi. Skrátka film "zo života". ZASTREĽTE JU NIEKTO, PROSÍM! ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě musím dát jen dvě, protože tak zářný příklad doprasení poměrně výživného tématu se často nevidí. Pokud by se to natočilo s citem, jako seriózní komedie, zaplesal bych, ovšem způsob, jakým Thurman přehrává a celé to karikaturizuje fraškovitou ztřeštěností, k tomu ty přetažené reálie (hadry, byt, kolo, auto) - veliká škoda... Navíc je to celé i přes nikterak dlouhou stopáž pořádná nuda, z níž vyčuhuje jen několik málo scén, nad nimiž se rodič, notabene servaná matka, dobře znající přesně tyhle situace, musí pousmát a mít radost, že v tom není sama. Ovšem suma sumárum - hodně výbuchová záležitost... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film vstoupil do britských kin exkluzivně o měsíc dřív než jinde v Evropě, ale přišlo na něj za premiérový víkend pouhých jedenáct diváků. S tržbou 88 liber (2 490 korun) se tak řadí mezi největší propadáky historie. (Andresito)
  • Postavu malého Lucasa si zahrali hneď dvaja chlapci, dvojičky David a Matthew Schallippovci. Podobná situácia sa zopakovala napríklad vo filme Christmas in Wonderland (2007), kde si tiež jednu z hlavných detských postáv zahrali dve herečky, dvojčatá. (metal.storm)

Reklama

Reklama