Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1974 měla v Divadle na provázku premiéru hra, která se v následujících patnácti letech (do 1989) stala jednou z mezinárodně nejúspěšnějších inscenací divadla uváděnou na řadě evropských festivalů a na zahraničních turné. Byla to Commedia del arte s Bolkem Polívkou v hlavní roli v režii Petera Scherhaufera (narozen 31. července 1942 v Bratislavě). Scherhaufer byl spoluzakladatelem divadla Husa na provázku, byl také vynikající dramatik, pedagog, teoretik a překladatel. Jako spoluautor a režisér měl na svém kontě více než 252 inscenací, z toho 66 jich připravil pro "Husu". Tou poslední byla Škola šašků. Dva měsíce po premiéře, 29. června 1999, Peter Scherhaufer po těžké nemoci umírá. (Česká televize)

(více)

Diskuze

istik

istik (hodnocení, recenze)

 Tak toto bola  blbosť a hovadina najnižšej úrovne. Len príšerne zhovadilá primitívna "zábava"...  Duchovnej spodine sa to ale asi páči, to mi je jasné.

 

 Tie neskoršie manéže Bolka Polívku tiež nie su kto vie čo, ale oproti tomuto sú  to až špičkové a vysoko inteligentné humorné predstavenia. 

Reklama

Reklama