Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný detektiv Sherlock Holmes je proslulý tím, že využívá svůj pozorovací talent, geniální schopnost dedukce, ale i hrubou sílu svých pěstí. S věrným přítelem Dr. Watsonem dokáže vyřešit i ten nejkomplikovanější případ. Jenže nyní je Londýn v ohrožení a náhlá hrozba je děsivější, než cokoli dříve. Po sérii brutálních rituálních vražd přijíždí Holmes s Watsonem právě včas, aby zachránili před smrtí další oběť a odhalili nebezpečného vraha, zatvrzelého Lorda Blackwooda. Předtím, než je oběšen, varuje Blackwood Holmese, že smrt nad ním nemá žádnou moc. Blackwoodovo slibované zmrtvýchvstání, ke kterému došlo, pochopitelně vyděsí celý Londýn. Pro Sherlocka Holmese je to ale pouhý začátek jedné velké hry. Ponoří se do světa černé magie a ohromujících nových technologií, kde je logika pořád jednou z nejlepších zbraní proti boji se zločinem... (TV Nova)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (2 273)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní!!! Čekal jsem hodně, ale dostal ještě o mnoho víc ... Čert vem původní předlohu a postavu Sherlocka Holmese, zde tato postava spolu s přítelem Watsonem slouží jen jako podklad pro naprosto dokonalou a přitom šíílenou komixově laděnou jízdu ... Dokonalost samotná je herecké podání a vykreslení Sherlockovy postavy Robertem Downeyem Jr., který se zde před kamerou naprosto vyřádil a roli si užívá jako žádnou jinou ... více než v Iron Manovi a to je co říct ... Superinteligentní asociál a kokainista ("Víte Holmesi, že to co zde celý den pijete se používá jako anestetikum pro operaci oka?" - /kokain/ ... :-)) ), fyzicky zdatný, ale mnohem více zdatnější svým důvtipem, génius, kterému to evidentně chybí někde jinde - v podstatě ne tolik neuvěřitelná postava ... sympaťák a jeden z nejlepších anti-hrdinů, jaké jsem na plátně viděl. Jude Law sice vypadá vzhledově jako Watson divně, ale pojetí jeho postavy opět dokonalé ... Vyjádření jejich bizardního pseudopřátelství naprosto ukázkové, opět tvrdím, že ne tolik nereálné ... Jeden závislý na druhém, ale oba moc velcí kohouti, aby si to někdy přiznali ... Perfektní příběh, úúúžasný look temné Anglie, skutečně záhadný hlavní nepřítel plus jako bonus špičková akce a souboje. Souboje vycházející z martial arts filmů a "zdrojů" jsou super, nejvíc musím ocenit zejména souboj "double vs jeden", tedy Holmes+Watson vs "obr", za použití stylu jiu-jitsu obr rozlámán a uspán (Watson:"Žádný strach, jsem doktor ..."). Tento film jsem si zamiloval od prvních minut a je to pro mne jeden z nejlepších filmů poslední doby ... Všem příznivcům skutečného Sherlocka Holmese (řadím se mezi ně!!) doporučuji přivřít oči a nechat se raději strhnout tou excelentní komixovou jízdou a Douwneyho herectvím ... ;-)) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trestuhodne nevyužitý Mark Strong, strata tempa v prostrednej tretine a absencia scény z traileru, v ktorej Rachel v podväzkoch kope Downeyho do rozkroku. Toľko k negatívam, zvyšok už iba chválim. Je to štýlové, dobovo atmosférické, veľmi dobre natočené (hlavne v akčných scénach) a ústredná dvojka srší slušnou buddy chémiou. Niekomu sa môže zdať, že chýbajú hlášky, čo je v podstate pravda, ale dialógy sú napriek tomu svižné a vonkoncom nie nudné, práve naopak, najväčšiu dynamiku čerpá film práve z nich. No a z muziky. Hans Zimmer vykradol Hapkovu Perinbabu a Tisícročnú včelu, skombinoval ju s Morriconem a zvučkou z Dextera a teraz machruje, že skomponoval soundtrack roka ;-). Lenže ono je to pravda, hudba je snáď najvýraznejšou zložkou filmu. Spokojnosť a okamžite chcem dvojku. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Štýlové, svižné a technicky dokonalé kriminálne dobrodružstvo. Dialógy zábavné a dobre napísané, akcia nápaditá, hravá a našlapaná, ústredná dvojka sympatická a hudba perfektná. Je len veľká škoda, že Mark Strong nedostal viac priestoru (záporákov on vie na jednotku) a zápletka mohla byť vymyslená aj lepšie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Obsazení perfektní, ale nic moc z toho. Strong je trestuhodně upozaděný, Law nestíhá Downeymu sekundovat snad ani v jediné scéně (a to by tu v zásadě měli být rovnocenní partneři!), Rachel McAdams tuctová, pořádný případ tu vlastně žádný ani není, deduktivní metoda se nevyužívá pro dobro celku, ale zneužívá jako deus ex machina a tak si pro sebe krade veškerou pozornost především Hans Zimmer. Ne, že by snad Ritchie nudil, baví, místy dokonce i obstojně, ale zopakovat zdařilou taškařici ve stylu prvních Pirátů z Karibiku se mu ani zdaleka nepodařilo. A přitom je evidentní, že to je to jediné o co mu šlo. Když už netradiční pojetí Holmese, tak to s nápadem či to s Sherlockem, ze kterého ten Downeyho tak jako tak stejně vychází. ♫ Hodnocení OST: 4/5 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je velkou chybou vytvářet teorie dříve, než znáte fakta. Nevyhnutelně pak přizpůsobujete fakta teorii, místo přizpůsobování teorie faktům..... R. Downey Jr. je Holmes k sežrání. Nebo ne? (Vždycky přece vypadal jinak! Jak se s tím vyrovnáte je mi ale jedno!) Taktéž J.Law zaujímá čestné místo po jeho boku. Casting se tedy povedl. A co příběh? Seznamovací půlhodinka je fajn, Holmes je nejen mistr úsudku, převleků a rvaček, ale i vtipnej. Zápletka je kombinací čarodějnictví a chemických rovnic, tedy solidní a dovoluje rozvíjet dedukce, které poté může Holmes jednoduše vysvětlit. Tak jak očekávám. Dobrá kamera a střih, účelně využité efekty, má to šmrnc a tempo, Zimmerova hudba se povedla a G.Ritchie nejen v závěrečných titulkách dokazuje, že je stále zajímavým režisérem. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (82)

Zajímavosti (55)

  • Když se Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) podivuje, že už je listopad, je v novinách, které drží, napsáno: "pátek 13. listopad 1890". Toho dne však byl čtvrtek. (ZaFi.)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Třetí Sherlock je nyní prioritou

Třetí Sherlock je nyní prioritou

22.04.2023

Dlouhé roky fanoušci čekali, kdy a jestli vůbec se rozjede produkce na třetím Sherlocku Holmesovi s Downeym, Lawem a Ritchiem. Poslední zmiňovaný mezitím od projektu odešel, jelikož měl v poslední… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

23.01.2021

Herec Hugh Grant (Mělas to vědět, Gentlemani) si nejspíš zopakuje spolupráci se slavným režisérem známých gangsterek Guyem Ritchiem (Podfu(c)k, Sherlock Holmes). Natočit by spolu pak měli akční… (více)

Reklama

Reklama