Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný detektiv Sherlock Holmes je proslulý tím, že využívá svůj pozorovací talent, geniální schopnost dedukce, ale i hrubou sílu svých pěstí. S věrným přítelem Dr. Watsonem dokáže vyřešit i ten nejkomplikovanější případ. Jenže nyní je Londýn v ohrožení a náhlá hrozba je děsivější, než cokoli dříve. Po sérii brutálních rituálních vražd přijíždí Holmes s Watsonem právě včas, aby zachránili před smrtí další oběť a odhalili nebezpečného vraha, zatvrzelého Lorda Blackwooda. Předtím, než je oběšen, varuje Blackwood Holmese, že smrt nad ním nemá žádnou moc. Blackwoodovo slibované zmrtvýchvstání, ke kterému došlo, pochopitelně vyděsí celý Londýn. Pro Sherlocka Holmese je to ale pouhý začátek jedné velké hry. Ponoří se do světa černé magie a ohromujících nových technologií, kde je logika pořád jednou z nejlepších zbraní proti boji se zločinem... (TV Nova)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (2 273)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický moderní vysokorozpočtový blockbuster s promakaným vizuálem a hvězdným obsazením, který asi pobouří tradiční fanoušky britského detektiva, kteří ctí klasickou představu detektiva tak, jak jim ji pan Doyle kdysi naservíroval. Sherlock Holmes podle Guye Ritchieho upozadil, ostatně podle očekávání, logické dedukce proti dynamické akci. Jeho Sherlock Holmes je akční hrdina, který úspěšně zápasí v ringu a pěsti nebo nejrůznější arzenál zbraní používá častěji než hlubokomyslné úvahy. Jeho průvodce Watson se emancipoval a je rovnocenným spoluhráčem, který navíc díky střízlivějšímu přístupu nejednou svému kolegovi zachrání krk. Film je natočený s lehkou nadsázkou a vyplněný neustálým špičkováním obou detektivů i jejich okolí. Robert Downey Jr. a Jude Law dostávají své pověsti hereckých hvězd a odvádějí špičkový výkon, Rachel McAdams je sice půvabná, ale její femme fatale nemá až takový prostor, aby se mohla stát ženskou protiváhou ústřední dvojice. Slušný rozpočet umožnil vyřádit se především na velkolepém dobovém obrazu Londýna, kdy zejména pohled na londýnské loděnice (natáčené v Kentu) skýtají úžasný pohled na dobový industriál a režisér nám poněkud megalomansky umožní po napínavém souboji poslat ke dnu téměř dokončenou loď. Osobně nejsem velkým příznivcem snobského britského detektiva a tahle moderní rozverná adaptace mi přišla nadmíru zábavná. Celkový dojem: 80 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový pohled na velkého detektiva v hodně špinavém (digitálním) viktoriánském Londýně, který čeká na otevření největších atrakcí, ale to nezabrání Ritchiemu vám je předvést (nedojde jen na královnu). Vadilo mi především několik neoriginální (pár inspirací od vedle) detailů, ale jinak oddechová zábava. Jednoduchost příběhu jde ruku v ruce s dovysvětlením každého detailu, takže i ten nejhloupější divák dostane vše na stříbrném podnose. Někdo, v tom asi vidí plus, ale Robert Downey Jr. se v podstatě převlékl z brnění do obleku a nic víc nezměnil (přesto je casting skvělý, i když Jude výrazně vede). Možná by si postava Sherlocka zasloužila trochu více... Zklamáním je hudba, pod kterou se Zimmer asi podepsal asi omylem (ani jeden silný motiv, pachuť westernu?). Na slavného detektiva a celý Londýn se moc hezky kouká, film rychle utíká a dobře jsem se bavil, ale emoční sucho s nedostatkem nápadů a závěrečným "tohle byl teprve předkrm" mi brání k vyššímu hodnocení. Je to příliš okatá reklama na dvojku nebo scénář patřil k seriálu?:)PS: závěrečné titulky jsou pěkné. Zase po delší době...:) PPS:vtipné to nebylo ani z polovic, jak jsem doufal. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Je velkou chybou vytvářet teorie dříve, než znáte fakta. Nevyhnutelně pak přizpůsobujete fakta teorii, místo přizpůsobování teorie faktům..... R. Downey Jr. je Holmes k sežrání. Nebo ne? (Vždycky přece vypadal jinak! Jak se s tím vyrovnáte je mi ale jedno!) Taktéž J.Law zaujímá čestné místo po jeho boku. Casting se tedy povedl. A co příběh? Seznamovací půlhodinka je fajn, Holmes je nejen mistr úsudku, převleků a rvaček, ale i vtipnej. Zápletka je kombinací čarodějnictví a chemických rovnic, tedy solidní a dovoluje rozvíjet dedukce, které poté může Holmes jednoduše vysvětlit. Tak jak očekávám. Dobrá kamera a střih, účelně využité efekty, má to šmrnc a tempo, Zimmerova hudba se povedla a G.Ritchie nejen v závěrečných titulkách dokazuje, že je stále zajímavým režisérem. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Určitě to byla legrace, určitě tam byla akce, ale určitě si to ode mě nezaslouží lepší hodnocení. Downey a Law tvořili zajímavý tým, nejsem proti, aby si spolu zahráli znovu, a vzhledem k tomu, jak Sherlock končí, je to víc jak pravděpodobné - tedy pokud ho nezasáhne krize. Je to film, který nepřináší nic nového, nepřekvapí, může vás omrzet, co může zklamat jsou stokrát ohrané vtipy. Myslím, že 128 minut je víc jak dost. V kině to musí být asi zajímavý zážitek, ale rozhodně mi nevadí, že jsem o něj přišla. Tenhle film zařazuji pod škatulku "jednou a stačí". V přepočtu slabší tři *. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžkopádný Ritchieho pokus o Piráty z Karibiku, který - naneštěstí - funguje pouze v akčních scénách, v nichž mohou bouchat nálože, praskat kosti a potápět se zatraceně velké digitální lodě. Příběh je vodnatější než Babicův pokus o rajskou omáčku, záporák i přes nepopiratelný Strongův šarm bezkrevný a až na nabušený úvod a solidní koncovku jsem se nemohl zbavit dojmu, že Ritchie Sherlocka odrežíroval pod silnou dávkou sedativ, kterýmžto důsledkem je bolestivá absence agresivity, nápaditosti a originality. Zkrátka z toho čumí strojovost a sázka na jistotu až to bolí. Nebýt kick-ass Watsona, šel bych vzhledem k promarněnému potenciálu mnohem níž. Vyšeptalé dialogy bez jiskry a humoru totiž můžu ještě míň než nepříjemně přehrávajícího, skoro až otravného Downeyho. 5/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (55)

  • V Guinessově knize rekordů je Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) uveden jako nejčastěji ztvárňovaná filmová postava. Objevil se ve více než 200 filmech. Za celou svou filmovou existenci byl v roce 2009 detektiv ztvárněn již 75 herci. (oje)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Třetí Sherlock je nyní prioritou

Třetí Sherlock je nyní prioritou

22.04.2023

Dlouhé roky fanoušci čekali, kdy a jestli vůbec se rozjede produkce na třetím Sherlocku Holmesovi s Downeym, Lawem a Ritchiem. Poslední zmiňovaný mezitím od projektu odešel, jelikož měl v poslední… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

23.01.2021

Herec Hugh Grant (Mělas to vědět, Gentlemani) si nejspíš zopakuje spolupráci se slavným režisérem známých gangsterek Guyem Ritchiem (Podfu(c)k, Sherlock Holmes). Natočit by spolu pak měli akční… (více)

Reklama

Reklama