Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozsiahly cyklus krátkych dokumentárnych filmov nemeckých televíznych staníc o pokladoch sveta - dedičstve ľudstva, teda o kultúrnych a prírodných pamiatkach z celého sveta zaraďovaných organizáciou UNESCO na svoj zoznam od roku 1972. Filmy sa, napriek rôznosti svojich tvorcov, vyznačujú umeleckejším spracovaním, podmanivou kamerou, vždy originálnou a zaujímavou hudbou a napriek svojej zjavnej krátkosti dostatočnou výstižnosťou. Z českých a slovenských pamiatok, ktoré sú zaradené do svetového dedičstva UNESCO, boli zatiaľ tvorcami tohto seriálu spracované dve: skanzen ľudovej architektúry Vlkolínec a Spišský hrad. (tartan)

(více)

Recenze (7)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nevalné dokumenty, určitě ještě slabší než naše Cestománie, chybí podstatné věci. Dnes jsem se namátkou podíval na ukrajinské město Lvov a k mému překvapení tu nebyla ukázána ani jedna z katedrál; žádné interiéry, o řeckokatolících se mlčelo a místo nich zmínění jen pravoslavní! (jako z časů komunistické totality). ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument s krásnou kamerou, který se snaží přiblížit světové památky UNESCO. Dokument má zajímavou atmosféru, možná i díky poetickým komentářům, ve kterých jsou často předčítány dobové dokumenty či umělecká díla spojená s představovanou lokalitou (ačkoli nutno uznat, že občas autoři s komentářem hodně ustřelí). ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Pěkné obrázky, ale jinak většinou strašně nezáživné až uspávající. Celkově průměr na který se dá koukat, ale vyhledávaným se nikdy nestane. 50% ()

estella 

všechny recenze uživatele

Mne tato serie vzdy strasne unudi k smrti. Napriklad dil o Liverpoolu je naprosto priserny. Ty dokumenty jsou dle meho nazoru site horkou jehlou: jdi a za tri dny natoc dokument o tom a tom mestu, hlavne at tam mas libive zabery, duse mesta ti muze byt ukradena. Proste to neni muj salek caje. ()

Reklama

Reklama