Reklama

Reklama

Dolanův cadillac

  • Velká Británie Dolan's Cadillac (více)

Robinson ztratil ženu svého života, Elizabeth, která měla svědčit proti jednomu z největších zločinců Jimmymu Dolanovi. Než došlo k soudu, zahynula záhadně při „nehodě“. Zoufalý Robinson chce za každou cenu spravedlnost, a když selžou všechny legální prostředky, bere pomstu do svých rukou. Dolan jezdí ve svém cadillacu po dálnici a právě tu si zvolil Robinson jako místo odplaty… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

fars 

všechny recenze uživatele

K poměrně krátké povídce jsem se dostal k překvapivě velmi slušně natočenému filmu. Některé detaily z povídky zde tvůrci vynechali, některé jiné zase přidali. Hlavně v první půlce dost rozšířili popis Dolana a jeho obchod s uprchlíkama. Je to tak mezi 3 a 4*, nakonec jsem se rozhodl že Slater a Bentley za mě tlačí hodnocení nahoru. Doporučuji povedený český dabing. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné psycho, které by ovšem chtělo vzít a kompletně předělat, aby to byl taky vcelku slušný film. Ve finálním aktu se nachází mnoho potenciálu. Věřím, že nějaký talentovaný režisér a ne pouze televizní rutinář by to dokázal udělat tak, že by půlka kina ještě v půlce titulků zmrzle seděla zaražená do sedaček. Takhle je to nicméně tak, že půlka diváků odejde od televize, ještě než to skončí. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Ďalšia sfilmovaná Kingovka.Nie je to síce nič extra,ale pomsta je dosť dobré prešpekulovaná,azda až moc prefíkane.Hlavný hrdina má síce panický strach zo zločincov,ale pomsty sa nevzdáva.Je ochotný pre ňu urobiť všetko.A aj urobí.Prvá polhodina sa dosť vlečie,ale potom sa to akosi rozbehne a koniec je už celkom dobrý.Poviedku od Kinga som nečítal,tak neviem posúdiť nakoľko to bolo podľa nej.Od Kinga sa filmy točia dosť ťažko,to je známe až na niektoré výnimky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

McCarthy má hraniční trilogii, King má Dolanův Cadillac. A Beesley nemá všech pět pohromadě nebo je geniální fyzik. Dokázal totiž svým filmem relativnost času v praxi. Jedna vteřina v jeho podání je jako celý den. Takže vás ve výsledku neokrade o pětaosmdesát minut, ale o takřka čtrnáct let života. Což je opravdové unikum. Oproti téhle čisté esenci nudy je už pak na hlavu postavané obsazení všech rolí opravdu jen nicotným detailem. Na druhou stranu v sobě Beesley musí mít i špetku umělce, jelikož nápad vzít adrenalinem a atmosférou překypující povídku a rozhodnout se ji zadaptovat jako urychlovač stárnutí, to už rozhodně chce pořádné koule. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Geniální Kingova povídka o jedné nemilosrdné a velmi originální pomstě, převedena do moderního, digitálního kabátku. Příliš se mi tato soudobá inovace nezalíbila, pro mě tím jakoby ztratila cosi ze svého "retra". Děj se odehrává v aktuálních letech a chybí mu Kingovská "zaprášenost". Slater byl jako krutý mafián dostatečně přesvědčivý. Wes Bentley jako slušný, vyrovnaný občan, jež za svým klidným zevnějškem skrývá touhu po odplatě, ve mě vyvolal rozporuplné dojmy. Kterak se snaží v mimice svého obličeje zápasit se strachem, touhou po odplatě a odvahou, mi místy přišlo až křečovité a spíše k pousmání. Celkové zpracování zapadá do průměru. Závěrečná scéna s mobilní konverzací mi přišla z hlediska vzniku povídky poněkud nejapná:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel od května do června 2008 v Kanadě (Moose Jaw a Regina) a USA (Las Vegas). (GASTON73)

Reklama

Reklama