Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryze dokumentární film se syrovou autentičností vypráví těžko uvěřitelný příběh Reného, který byl od sedmnácti let sledován filmovou kamerou na své cestě mezi vězeními a krátkými pobyty na svobodě. Kamera ho v roce 2008 opouští v jeho sedmatřiceti letech, tedy přesně o dvacet let později, jako nemocného člověka, muže stále se pohybujícího na hraně zákona, který napsal a publikoval dvě knihy. Čas proměny z mladíka v muže zaznamenávala režisérka Helena Třeštíková na pozadí významných politických změn střední Evropy. Reného příběh začíná ve vězení pod socialistickými plakáty, pokračuje během sametové revoluce a dostává zdánlivou pointu amnestií tehdejšího prezidenta Václava Havla. René se ale brzy vrací zpět do kriminálů, aby tak vstoupil do Evropské unie opět jako vězeň. V průběhu let strávených za mřížemi, zejména za krádeže, se nechal potetovat na celém těle, utekl z vězení a zase byl chycen, vydal dva romány, vykradl byt samotné režisérce, prožil dva milostné příběhy, onemocněl roztroušenou sklerózou a psychologové u něj zjistili nadprůměrnou inteligenci. Krk hlavního protagonisty tohoto časosběrného dokumentu „zdobí“ anglicky nepřesně vytetovaný nápis „Fuck of people“. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

MikeCool

Heh, to jsme na sebe narazili v jeden den - taky se zde jdu ptát :-D na uložtu to není právě a už dlouho to hledám. 

oliwetwist

oliwetwist (hodnocení, recenze)

První dokument od Třeštíkové, který jsem viděl, za což se trochu stydím..-) Ale silný příběh to je, 4 hvězdy minimálně! Už stahuju ?Marcelu a těším se do kina na Katku!

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Na dokument René jsem se těšil a o to je větší zklamaní po jeho shlédnutí. Upřímně? Nebavilo mě to. Nedokázal jsem se vžít do té nuly. Dívat se na otrávený ksicht lenocha, co si jen stěžuje, nic ho pořádně nebaví ( teda snad krom psaní, které se nedá ani číst) mi způsobovalo veliké problémy. Dokument o někom, kdo je celý život mrtvý nemá smysl. Já vím, že ostatní lidi se u toho bavili a smáli se jak kdyby měli vosinu v zadku, ale já ne.

na příspěvěk reagoval M+M

Fry1990

Fry1990 (hodnocení, recenze)

Mylím že velké poučení do života..xD........Dokument byl zábavný a zároveň poučný...Ideální....xD

Související novinky

Evropské filmové ceny

Evropské filmové ceny

10.05.2017

Od roku 1988 uděluje evropská filmová akademie filmové ceny pro evropskou kinematografii. Původně se ocenění jmenovalo Cena Felix a od roku 1997 bylo přejmenováno na Evropské filmové ceny. Udílení… (více)

Oceněné filmy z Jihlavy k vidění zdarma

Oceněné filmy z Jihlavy k vidění zdarma

21.10.2009

Od 21. do 26. října budou na www.docalliancefilms.com zdarma k vidění filmy oceněné na MFDF Jihlava 2008: nejlepší český dokument Ivetka a hora režiséra Víta Janečka, jihlavskými diváky a evropským… (více)

Reklama

Reklama